Kürtçe konuştuğu için saldırılmıştı!

Cumhuriyet Başsavcılığı açıklamasından "Mağdur E.Y'nin Kürtçe konuşması nedeniyle darp edildiğine dair soyut iddia dışında somut herhangi bir delil bulunmaması nedeniyle, şüpheli H.K. hakkında nefret ve ayrımcılık suçundan kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmiştir"

Haberler 18.10.2019 - 10:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çanakkale Cumhuriyet Basavcl, Onsekiz Mart Üniversitesi (çOMÜ) Uygulama ve Aratrma Hastanesinde Kürtçe konuma gerekçesiyle çkt öne sürülen kavgaya ilikin açklama yapt.

Açklamada, kavga olayyla ilgili bilgi kirliliinin önlenmesi ve kamuoyunun doru ekilde bilgilendirilmesi amacyla, açklama yaplmas gerektiinin alt çizildi.

Olayn ilgili kolluk tarafndan Cumhuriyet Basavclna bildirilmesi üzerine soruturma ilemlerine baland ve hastaneye ait tüm kamera kaytlarnn temin edildii aktarlan açklamada, unlar kaydedildi:

SOMUT DELL YOK

üpheli hakknda daha önce izoafektif bozukluk tehisiyle çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi tarafndan verilmi engelli salk kurulu raporunun ve üphelinin akl hastal nedeniyle vesayet altnda olduuna ilikin kararn, üphelinin vasisi tarafndan dosyaya sunulmas üzerine, üpheli Adli Tp Kurumuna rapor için sevk edilmi, Adli Tp Kurumu ube Müdürlüü tarafndan düzenlenen 16.10.2019 tarihli raporda, üphelinin atl suçla ilgili olarak ceza ehliyetinin bulunmadnn bildirilmesi üzerine babasna teslim edilmitir.

Akl hastas olduu ve ceza ehliyetinin bulunmad anlalan üpheli H.K. hakknda, iledii sabit olan kasten yaralama suçundan, TCKnn 57nci maddesi uyarnca akl hastalarna özgü Güvenlik Tedbirine hükmedilmesi için düzenlenen iddianame, çanakkale Asliye Ceza Mahkemesine gönderilmitir. Dosyann yaplan incelemesi ve tüm delillerin deerlendirilmesi sonucunda, madur E.Ynin Kürtçe konumas nedeniyle darp edildiine dair soyut iddia dnda somut herhangi bir delil bulunmamas nedeniyle, üpheli H.K. hakknda nefret ve ayrmclk suçundan kovuturmaya yer olmadna dair karar verilmitir.

Ana Sayfaya Git