Kürtçe standa Valilik engeli

Batman Valiliği, Kürt Dil Platformu'nun Kürtçenin resmi ve eğitim dili olması talebiyle kentte stant açmasına izin vermedi.

Haberler 29.01.2022 - 01:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Kürt Dil Platformu, Kürtçenin resmi ve eitim dili olmas talebiyle balatlan imza kampanyas çalmalarna, 13 Ekimde temsilcilik açt Batmanda da hz verdi. Platform üyeleri, bu kapsamda kentte bulunan siyasi parti ve sivil toplum örgütleriyle görüüyor. 3 aydan fazla bir süredir çalmalarn sürdüren platform üyeleri, internet üzerinde süren imza kampanyasnn yan sra çeitli eylem ve etkinliklerde de imza topluyor. Platform üyeleri, kentte Kürtçe için stant da açmak istedi ancak valilik engeline takld.

1 MLYON MZA HEDEF

Stant yasana ramen imza toplamay sürdüren Platform Sözcüsü Elif Kvrck, 21 ubat tarihine kadar ülke genelinde 1 milyon imzann hedeflendiini anmsatt. Kvrck, mza kampanyas çerçevesinde halkla bir araya geliyoruz. Yaklamlar çok iyi. Devletin bu talebi kabul etmesi gerektiinin altn çiziyorlar. Sadece imza da atmyorlar hem yaamlarn Kürtçe idame etmek hem de kampanyaya imzac bulmak için urayorlar. Bizden formlar alp kendi mahallesinde bulunan insanlara imzalatyorlar. Formlar doldurup bize getiriyorlar diye kaydetti.

VALLK ENGEL

Ser Sal ve HDP kongresinde de birçok imza topladklarn aktaran Kvrck, Açmak istediimiz stant ise valilik engeline takld. Valilik yaptmz iki bavuruyu da kabul etmedi. Bavurular ret etmeleri aslnda niyetlerinin bir göstergesidir. Kürtçe için stant açma talebimizin kabul edilmemesi Kürtçenin kabul edilmemesi anlamna geliyor. Kentte birçok kurum ve kuruluun stant açma talebi kabul görüyor. Ama Kürtçeye gelince izin verilmiyor diye konutu.

Ana Sayfaya Git