Kürtler Erdoğan'ı desteklemelidir

Ağabey Müslim "Erdoğan, Müslüman ve mümin bir insandır. Müslüman ve mümin bir insan da verdiği sözü yerine getirir. Bu yüzden şu aşamada bence bütün Kürtler, Erdoğan'ı desteklemelidir"

Haberler 05.06.2018 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PYD/PKK elebalarndan Salih Müslimin aabeyi Prof. Dr. Mustafa Müslim, Erdoan, Müslüman ve mümin bir insandr. Müslüman ve mümin bir insan da verdii sözü yerine getirir. Bu yüzden u aamada bence bütün Kürtler Erdoan desteklemelidir. dedi.

Zehra Üniversitesi kurucularndan Prof. Dr. Müslim, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann katlmyla dün TÜYAP Diyarbakr Fuar Merkezinde düzenlenen kanaat önderleriyle iftar programna katld, ardndan gazetecilerin sorularn yantlad.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya araclyla davet edildiini anlatan Müslim, Müslümanlar faziletli ramazan aynda bir araya getiren toplu iftar organizasyonunun önemine deindi.

- Afrine gidip halk irat için izin talep ediyoruz

Bu davete, baz insanlarla bir arada olmak ve baz konular görümek için katldn anlatan Müslim, Türkiyeli ve Suriyeli bütün Kürt kardelerime sesleniyorum; bu akan kann devam etmesi bounadr, yeter artk. Kan dökmek, ne slamiyete ne de insanla sar, caiz deildir. Bakalarnn bizi koçba olarak kullanmalarna frsat vermemeli ve Müslüman kardelerimizi öldürmemeliyiz. Bu yanl yapanlar hiçbir zaman ho karlamadk ve karlamayacaz. diye konutu.

Müslümanlar arasnda birliin önemine dikkati çeken Prof. Dr. Mustafa Müslim, öyle devam etti:

Müslümanlarn haricinde hakiki anlamda Kürtlerin haklarn verecek kimse yoktur. Bu yüzden de iktidar elinde bulunduran Müslümanlarn arkasnda durmalyz, onlara destek olmalyz. Konuma özgürlüü, eitim hakk, üniversite kurma hakk gibi kazanmlar inallah Müslümanlarn sayesinde gerçekleecektir. Tekrar etmekte fayda görüyorum, silahla bir yere varlmaz ve Müslümanlarla bir olun. 20 yl önce Kürtüm demek yasakt. 20 yl önce çarda pazarda Kürtçe konuamazdnz. Fakat çok ükür Kürtlerin artk televizyonlar, gazeteleri var. Eer Müslümanlarla bir olurlarsa süreç içerisinde dier haklarn da elde edeceklerdir.

Afrin halknn bir uyana ihtiyac olduunu kaydeden Müslim, Afrin halk 50 yldr ayn yanl yapmaya devam ediyor. Suriyede komünizm ilk olarak Afrinde ortaya çkt. O zamanlar onlara din ve diyaneti öretecek dini kadrolar yoktu. imdi de Kürt alimleri olarak, Afrine gidip halk irat için izin talep ediyoruz. Eer izin verilirse biz de gidip onlara hata ve yanllarn ve doru yolu göstereceiz ki slama dönsünler. ifadelerini kulland.

- Bütün Kürtler Erdoan desteklemelidir

Cumhurbakan Erdoann Kürtlere verdii söz ve vaatleri yerine getireceine olan inancn dile getiren Müslim, çünkü Erdoan Müslüman ve mümin bir insandr. Müslüman ve mümin bir insan da verdii sözü yerine getirir. Bu yüzden u aamada bence bütün Kürtler Erdoan desteklemelidir. dedi.

Prof. Dr. Müslim, slam dünyasnn uyan sürecinde olduuna iaret ederek, unlar söyledi:

imdiye kadar uykudaydk, uykuda olan birini uyandrmak gerek. u an uyanma merhalesindeyiz, uyandmzda, inallah yolumuzu belirleyip yürüyeceiz. slam hüküm sürdüünde önüne hangi engel gelirse gelsin, bunlar aacaktr.

Hafz Esed tarafndan kart görüleri nedeniyle Suriyeden sürgün edilen Mustafa Müslim, yllar sonra döndüü Suriyede ise kardei Salih Müslimin yöneticileri arasnda bulunduu PYD terör örgütünün tehdidi nedeniyle Türkiyeye yerlemek zorunda kald.

Türkiyede Ez Zehra Üniversitesini kuran ve rektörü olan Müslim, Türk Silahl Kuvvetlerinin terörden temizledii Cerablus, El Bab gibi ehirlerde eitim programlarnda öretim görevlisi olarak çalyor.

Ana Sayfaya Git