Kürtler göçe zorlanıyor

IKBY: Iraklı Kürtleri Avrupa'ya göç etmeye iterek bölgede kaos yaratmak isteyenler var

Haberler 18.11.2021 - 00:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Hükümet Sözcüsü Cotyar Adil, Irakl Kürtleri Avrupaya göç etmeye sürükleyerek bölge halk arasnda kaos ve karmaa yaratmak isteyenler olduunu ifade etti.

IKBY Hükümet Sözcüsü Adil, Avrupaya göç etmek amacyla ülkelerini terk eden Irakl Kürtlere ilikin yazl açklama yapt.

Adil, IKBYden gelerek Belarus-Polonya snrnda bekleyen Kürtlerin saysna ilikin u an için ellerinde net bir veri olmadn belirtti.

Maalesef baz taraflarda bu insanlar Avrupaya göç etmeye iterek Kürdistan Bölgesi halk arasnda kaos ve karmaa yaratma iradesi var. ifadelerini kullanan Adil, ayrca, bu insanlar yasa d yollarla Avrupaya girmeye yönlendiren kaçakç gruplar olduunu da kaydetti.

IKBY yetkilisi, açklamasnda, Hükümetin kuruluundan bu yana 120 binden fazla i frsat yarattk ve Kürdistan Bölgesi halkna faydal olmak için daha fazla i frsatlar, yatrm projeleri ve hizmet salamaya devam ediyoruz. ifadelerine yer verdi.

IKBY: PKK, BELARUSA GÖç EDEN KÜRTLER, KARALAMA KAMPANYASI çN KULLANIYOR

IKBY Güvenlik Konseyi, 14 Kasmda yapt açklamada, Belarusa göç eden Irakl Kürtlerin, terör örgütü PKK ile kaçakçlar tarafndan IKBYyi karalamak amacyla kullanldn belirtmiti.

Açklamada, Bu vatandalardan bazlar, gitmek istedikleri ülkelere kabullerini salamak için PKK, kaçakçlar, turizm irketleri ile siyaset tüccarlar tarafndan farkl bahaneler üretmeleri ve Kürdistana çeitli ithamlarda bulunmalar suretiyle kullanldlar. ifadesine yer verilmiti.

Konseyin açklamasnda ayrca, IKBYnin özgürce yaamak için güvenli bir snak olduu, hiç kimsenin siyasi sorun ya da kiisel özgürlüklerin snrlanmas nedeniyle göç etmeye mecbur kalmad ifade edilmiti.

Son haftalarda IKBYdeki aktivistler ve muhalif siyasetçiler, Kürtlerin Belarusa, oradan da Avrupaya göçlerinin artmasnda, kötü yaam koullar ve kiisel özgürlüklerin kstlanmasnn etkili olduunu belirtiyor.

Avrupaya göç etme arayndaki çok sayda Irakl Kürt, Belarus-Polonya snrndaki ormanlk alanlarda bekliyor.

Ana Sayfaya Git