Kürtlerin ittifak şarttı samimiyet

Rudaw’ın 'Kürtler İstanbul'da AKP'ye oy verebilir' haberinden sonra açıklama yapan HDP’li İmam Taşçıer, "Kastım şu; hangi güç Kürt Sorunu’na samimi politikalar üretir ve demokrasi cephesi için partimizle ortaklaşırsa, Kürtler de onlarla ittifak yapar. İstanbul seçimi için partimiz, demokrasi güçleriyle karar verecek" ifadelerini kullandı.

Haberler 11.05.2019 - 02:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Önceki gün Abdullah Öcalann 8 yl sonra avukatlaryla görütürülmesi ile stanbul seçimlerine ilikin Erbil merkezli Rdawn Diyarbakr Temsilcisi Maallah Dekaka deerlendirmelerde bulunan HDP Diyarbakr Milletvekili mam Taçer, haberde yazlan Kürtler stanbulda AKPye oy verebilir! balyla ilgili bir açklama yapt.

Twitter hesabndan açklama yapan Taçer, Röportajmdan Kürtler AKPye oy verecek sonucu çkarlamaz. Kastm hangi güç Kürt Sorununa samimi politikalar üretir ve demokrasi cephesi için partimizle ortaklarsa, Kürtler de onlarla ittifak yapar. st. seçimi için partimiz, demokrasi güçleriyle karar verecek ifadelerini kulland.

Kürtlerin ittifak artt samimiyet

Taçer, stanbul seçimlerinin tekrarlanmas ve Öcalann avukatlarnn açklamasnn ayn güne denk gelmesini tesadüf olarak gören de var, HDP AK Parti ile anlat, Kürtler seçimde AK Partiye oy verecek diyenler de oldu. Hangisi doru? eklindeki bir soruya u yant vermiti: Kürtler çok politik bir halk. Seçimlerde Kürtler bat illerinde aday çkarmayarak, bir çok büyükehir belediyesi AKPye kaybettirdi. Dolaysyla Kürtlerin oyu olmadan hiç kimse bir seçimi tek bana kazanamaz. Ankara, Antalya, Adana, Mersin, zmir ve stanbul... Hele hele stanbulu kazanmak istiyorsan, Kürtlerin oylarn almak zorundasn. Kürtlerin oyu çantada keklik deil. Kim Kürt sorununun çözümü için adm atarsa Kürtler ona oy verebilir. AKP adm atacaksa AKPye verir. AKP adm atmaz, CHP samimi bir ekilde Kürtlere yaklarsa CHPye verir.

Ana Sayfaya Git