'Kürtlüğünüz İle Gurur Duyacaksınız'

Şırnak'ta, konuşan Başbakan Binali Yıldırım, halkın arasında ayrımcılık olmaması gerektiğini belirterek, "Tabii ki Kürtseniz, Kürtlüğünüzle gurur duyacaksanız, Arapsanız 'Arabım' diyeceksiniz, Türkseniz 'Türküm' diyeceksiniz. Bunların hepsi tamam ama, ayrmcılık olmayacak. Hepimiz bu ay yıldızlı bayrak altında Türkiye Cumhuriyeti'nin onurlu vatandaşlarıyız. Bizi birbirimize bağlayan yüce dinimizdir, mübarek peygayberimizdir, devletimizdir, baygrağımızdır, vatanımızdır" dedi.

Haberler 18.11.2017 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakta, konuan Babakan Binali Yldrm, halkn arasnda ayrmclk olmamas gerektiini belirterek, Tabii ki Kürtseniz, Kürtlüünüzle gurur duyacaksanz, Arapsanz Arabm diyeceksiniz, Türkseniz Türküm diyeceksiniz. Bunlarn hepsi tamam ama, ayrmclk olmayacak. Hepimiz bu ay yldzl bayrak altnda Türkiye Cumhuriyetinin onurlu vatandalaryz. Bizi birbirimize balayan yüce dinimizdir, mübarek peygayberimizdir, devletimizdir, baygramzdr, vatanmzdr dedi.

VATAN HANLER BNALARI BAINIZA GEçRDLER, CAMLER YIKTILAR

Namaz Dandaki üs bölgesini ziyaret eden Babakan Binali Yldrm ve beraberindeki bakanlar daha sonra rnakta geçtiimiz yl terör olaylar srasnda ar hasar gören ve Türkiye Diyanet Vakf tarafndan onarm yaplan Geylani Camiinin açl törenine katld. Geylani Camiinde vatandalar tarafndan karlanan Babakan Yldrm, açln ardndan Cuma namazn da burada kld. Babakan Yldrm cami çknda ellerinde Türk bayraklar ile bekleyen vatandalar tarafndan Türkiye sizinle gurur duyuyor sloganlar ile karland.

Buradaki açl töreninde konuan Babakan Yldrm, son 6 ay içerisinde rnaka ikinci gelii olduunu hatrlatarak, Hatrlayn rnak 2 yl önce maalesef vatan hainlerinin hiç gözünü krpmadan burada binalarnz banza geçirdiler, camilerinizi yktlar, hayallerinizi yok ettiler, yavrularmz, gençlerimizin geleceini kararttlar. Zannettiler ki, oldu bittiyle biz rnak ele geçiririz, rnakllar esir alrz. rnakllar geçit verir mi, elbette vermediniz alçaklar perian ettiniz yerle bir ettiniz. Dediniz ki, biz rabbimiz bir, peygamberimiz bir, biz bir milletiz, bayramz bir, devletimiz bir, vatanmz bir ve bu ülkede biz bir olacaz beraber olacaz, diri olacaz, karde olacaz birlikte Türkiye olacazdedi.

CUDDEK 4 TÜNEL ÖNÜMÜZDEK SENE AçIYORUZ

Babakan Yldrm, gençlere de seslenerek konumasn öyle sürdürdü:

Sevgili kardelerim, rnakta az önce valimize söyledim. 27 tane cami yktlar, 70 tane camiyi hasarl hale getirdiler. Bu ne demek oluyor. Müslümann mabedi yklr m kardeim? Bizim dinimizde bu var m bizim töremizde bu var m? Bunlarn dini de yok, kutsal da yok. Bunlar brakn cami ykmay bu alçak PKK terör örgütü masum insanlar, askeri, polisi, korucuyu önüne gelen herkesi gözünü krpmadan öldürüyor. çünkü, bunlar talimat aldklar efendilerinin dediini yapyor. Artk bunlar bu millete zarar veremeyecek, bundan emin olabilirsiniz. Yeter ki, biz birbirimize, ülkemize, çocuklarmza ve geleceimize sahip çkalm. Beraber, birlikte önümüzde inallah çok güzel günlerimiz olacak. rnaka 3 yl önce de geldim. Hem de rnaka Cizreden Cudi Da üzerinden geldim. Cudi Danda burann güzel insanlarnn çadrlarnda oturdum yemek yedim, sohbet ettim. Cudi Dann tünellerinin temellerini attk. nallah Cizreden rnaka gelen 4 tünelli yolu da önümüzdeki sene açyoruz. Terör örgütünün bütün engellemelerine ramen inatla bir murattr dedik ve o yolu da inallah bitiriyoruz. Böylece artk Kasrik boazndan dolamaya lüzum kalmayacak, buradan gideceksiniz, tünellerden çkp Cudiden doru Cizreye gideceksiniz.

YIKILAN GÖNÜLLER FETHETMENN YOLU IRNAKI BARIMIZA BASMAKTIR

Babakan Binali Yldrm, konumas srasanda vatandalarn, Kahrolsun PKK ve rnak ilder il kalacak eklinde slogan atmasna ise, Ser sera, ser çava (Bam güzüm üstüne) diye Kürtçe yant verdi. Konumasna devam eden Babakan Binali Yldrm, rnak merkezde PKK terör örgütünün 14 bin 166 konuta ar hasar verdiini, 14 binin üzerinde konutu oturulamayacak hale getirdiklerini belirterek, 134 bin konutu da az hasarl hale getirmiler. Biz ne yaptk ? Dedik ki yklan binalar yerine gelir, yklan camiler yeniden yaplr ama yklan gönülleri fethettmenin yolu da rnak barmza basmaktrdiye konutu.

ACILI GÜNLER GERDE KALDI, ARTIK ÖNÜMÜZE BAKACAIZ

rnakn hafzasnda 15 Temmuz gecesi ile de yaadn söyleyen Babakan Yldrm, konumasn öyle sürdürdü:

rnakl gençler adeta 80 milyonla bir oldu, beraber oldu alçak darbecilere geçit vermediler. Duanzla, dik duruunuzla Cumhurbakannza Recep Tayyip Erdaana sahip çktnz. Sizlere Cumhurbakanmzn da selamn getirdim. Bu ezan dinmedi, Hamidiye klasndaki bayrak inmedi. Bakn Yurt mahallesindeki bombayla bu alçaklar 3 evladmz katlettiler. 2 yandaki Elif, 6 yandaki Nihat, 8 yandaki Ahmet Gerezin katilleri bu alçaklardr. Silopide patlattklar el yapm patlayc ile 9 yandaki Enesin katilleri de bunlardr. Cizre Cudi mahallesindeki 4 yandaki Harun, 6 yandaki Ayegülü de bunlar katletmedi mi? Güvenlik korucumuz Mehmet Tatarn biricik evlad 17 yandaki Bayram Tatar da evinin önünde alçakça kurunlayanlar da bu PKK teröristleridir. Evladmz Naci Adyaman kaçrp bunlar öldürmedi mi? Camileri harabeye çevirip Kuran- Kerimleri dahi bu alçaklar parçalad. Bar diyerek, özgürlük diyerek, hak hukuk diyerek sizlerden destek aldlar. Ancak, ksa bir süre sonra bütün bunlar unuttular, gözleri dönmü vaziyette çocuk demeden, yal demeden, sivil demeden, asker demeden bütün önlerine gelen insanlar katlettiler. Artk bu acl günler geride kald, artk önümüze bakacaz. Biz srtmz teröre deil, rnakl srtn teröre deil millete ve devletimize veriyoruz milletimize veriyoruz. Devlet millet kaynamasyla inallah bu iin de içinden çkacaz.

BAKANLARIN ALçAKLIINA SON VERDK

Babakan Binali Yldrm, Cizrede ve rnakta seçilen Belediye bakanlarnn devletten aldklar paralar terör örgütüne tadklarn ve paralarn bomba olarak geri döndüünü ifade ederek, Onlarn da bu saltanatnn bu alçaklna son verdik. Görevden aldk. imdi arkadalarmz var güçleriyle ehri güzelletirmek için çalyorlar. Bugüne kadar rnak merkezde 117 kilometre scak asfalt yaplm. 57 kilometre kanalizasyon yaplm. 85 kilometre içme suyu hatt döenmi. Bütün bu iler için 160 milyon harcama yaplm, helali ho olsun. rnak daha fazlasna layk. rnakta yklan binalar yerine yenileri yaplyor. ehrin sanda solunda binalar eskisinden daha güzel ekilde yaplyor. 15 ylda rnaka 10 milyar yatrm yaptk. Tabii yapacaz. çünkü, rnak burada Türkiye Cumhuriyetinin bekas için, ülkenin gelecei için milletimizin birlii, beraberlii için teröre ramen ayakta duruyor ben buradaym diyordedi.

NE YAPARLARSA YAPSINLAR BZ BESTLER-DERELER YOLUNU YAPACAIZ

rnaktan sonra Cizre ilçesine oradan da Hakkariye geçeceini de söyleyen Babakan Binali Yldrm, konumasn öyle tamamlad:

rnak Siirte balayacak, Siirti de Vana balayacak Bestler-Dereler yolunu da yapyoruz. Bunu da bitireceiz. Bu yolda geçtiimiz aylarda bu yolda çalan müteahitin i makinalarn yaktlar. Daha sonra oraya yol güvenliini çalma güvenliini alsn diye koyduumuz askerlerimizi, jandarmamz ve güvenlik korucularmz alçakça ehit ettiler. Ama ne yaparsa yapsnlar, biz onlara ramen, onlarn bu engellemelerine ramen bu yolu da yapacaz. Böylece de yolunuzu da açacaz bahtnz da açacaz. Kimimiz Kürt, kimimiz Arap, kimimiz Türkmen, kimimiz Türk, ne olursak olalm, yaradan rabbimin kuluyuz. Bizi birbirimize balayan mübarek dinimiz, Peygamberimiz bize yeter. Onun için ayr gayr olmak yok. Tabii ki Kürtseniz Kürtlüünüzle gurur duyacaksanz, Arapsanz Arabm diyeceksiniz, Türkseniz Türküm diyeceksiniz. Hangi etnik gruptan olursanz olun bamz, gözümüz üstünde yerimiz var. Bunlarn hepsi tamam ama, ayrmclk olmayacak. Hepimiz bu ay yldzl bayrak altnda Türkiye Cumhuriyetinin onurlu vatandalaryz. Bizi birbirimize balayan yüce dinimizdir, mübarek peygayberimizdir, devletimizdir, baygramzdr, vatanmzdr. Son olarak unu söylüyorum. Siz bu alçak örgütün PKKnn, PYDnin, YPGnin ne olduunu 2015te gördünüz. Bu binalar banza geçirdiklerinde, yaptklar vahette gördünüz,. imde unu anlayalm, görelim. PKK terör örgütünün Kürtler diye, Kürtlerin hakk gelecei diye bir meselesi yok, böyle bir sorunu yok. Sorun ne? Sorun Kürt vatandalarmzn böyle bir terör örgütü gibi sorunu var. Sizin PKK gibi bir sorununuz var. Onlarn sizi düündüü yok. te askerimizle, jandarmamzla, polisimizle, hükümetimizle sizin banzn belas olan bu alçak örgütü, bu terör örgütünü hayatnzdan çkarmak, ülkemizden de kovup atmaktr.

BOZDA : TERÖR YAPAN EYTANIN EMRNDEDR

Törende konuan Babakan Yardmcs Bekir Bozda ise, nerede bir mescid varsa onlar ina edenlerin Allaha ve ahirete inananlar tarafndan yapldn belirterek, Hep beraber ülkemizin dört bir yannda mabedlerimizin minarelerinden ezan kyamete kadar var olacak ve gür bir ekilde okunacak. Bu mabedler kyamete kadar varln sürdürecektir. Mabedlerimiz bulunduklar her yerde dinimizin birilini kardeliini dünyaya haykran yerlerdir. Bizim medeniyetimizin merkezinde camiler, minareler, kubbeler var. Ama, bunlarn da çok düman var. Terör örgütü hendek terörü ile birlikte pek çok zarar verdi. Allahn evi olan mabedleri yakan bir alçakln altna imza att. Kim yapt bunlar ? Allahn tanmayan tanyorsa bile onun emrine uymayan, orada terör yapanlar ancak eytann emrindedirlerdedi.

DYANET LER BAKANI: EZANLAR DNMEYECEK

Diyanet leri Bakan Prof.Dr.Ali Erba da, yapt konumada, açln yaptklar caminin 2 yl önce terörirstlerin saldrlarndan dolay hasar gördüünü belirterek, Büyük oranda yklmt. Bugün milletimizin yardmlar ile milletimizin destekleri ile bu hale geldi. nallah bu camimizde nice insanlar secde edecekler, rabbimize hep birlikte ibadet edeceiz. çocuklarmz eitim görecek. Bu camimimzden sonsuza kadar ezanlar dinmeyecek, bu camimizin gösüne hiçbir zaman namahrem eli dokunmayacak inallah diye konutu.

Babakan Yldrm, daha sonra beraberindeki bakanlar ile birlikte çakrsöüt 1inci Jandarma Komando Tugay Komutanlna geçti. Yldrmn buradanda helikpoter ile Cizreye geçecei belirtildi.

CZREDE HALKA HTAP ETT, ESNAF ZYARET YAPTI

Bakan Binali Yldrm, helikopterle geldii rnakn Cizre ilçesinde, hükümet kona önünde kendisini bekleyenlere hitap etti. Konumasnda, birlik ve beraberlik mesaj veren Babakan Yldrm, Biz, farkl olabiliriz. Tenlerimizin rengi, farkl olabilir; ama bu renkliliklerimiz, bu farkllklarmz, hepsi bizim zenginliimizdir. Gözümüzün zenginlii ne olursa olsun düen damla, ayndr. yi günde de zor günde de beraberiz. Kimliimizi asla inkar etmeyeceiz. O, bizim gururumuzdur. Biz, bir olacaz. Birlikte Türkiye olacaz. Ay yldzl bayramzn altnda, ilelebet yaayacaz dedi.

Babakan Yldrm, Cizre ile dil ilçeleri arasnda bulunan ve 2013 ylnda açlan Cizre erafettin Elçi Havalimanna terör örgütünün birçok saldr düzenlediini söyledi. Cizre için son 1,5 ylda, 840 milyon TLnin harcandn belirten Yldrm, öyle konutu:

Bu havaalann yaparken, terör örgütü, bizlere neler neler çektirdi. antiyeleri yaktlar, içileri kaçrdlar. Srf Cizreye hizmet gelmesin, diye. Bunlar, hani Kürtleri düünüyorlard? Böyle mi Cizreyi düünecekler? Bu terör örgütleri ve aababalarna asla ve asla frsat vermeyeceiz. erafettin Elçi Havaliman, bu yl 275 bin yolcu tad. nallah, seneye 300 binle tamamlayacaz. Toplad paralar terör örgütüne aktaran belediye bakann gerei düünüldü. imdiki bakandan memnunsunuz. Yollar yapyor, ehri güzelletiriyor. Daha güzel çalmalar yaplacak. Hz. Nuhun ehrine yakr bir Cizre olacak. Belediye bakanmz, 107 kilometre scak asfalt yapt. 49 kilometre kanalizasyon hattn, 188 kilometre su hattn tamamlad. Bunlar için harcanan para, 142 milyon. Cizre, daha çok fazlasn hak ediyor. Cizre için 840 milyon lira, son 1,5 ylda harcand. Sizler, terör örgütüne pabuç brakmadnz. Buradaki vatandalarmz esir almasna izin vermediniz. Size bir teekkürüm var. Cizre, 15 Temmuz gecesi havaalann kapatt. FETÖ mensuplarnn Ankaraya gitmesini önlediniz. Bu bayra, indirmediniz. Memleketin geleceini aydnlattnz. Sizlere teekkür ediyoruz. Cizreye 500 yatakl hastane yaplacak. Cizreyi doal gazla buluturuyoruz. rnakta terör örgütü sadece evleri deil, 27 tane camiyi ykt. 77 camiyi de kullanlamaz hale getirdi.

Konumasnn ardndan Cizre esnafn ziyaret eden Babakan Yldrm, daha sonra Hakkariye gitmek üzere erafettin Elçi Havalimanna gitti.

Babakan Yldrm, rnakta üs bölgesini ziyaret etti (3)

YILDIRIM, HAKKARDE KONUTU: BU YÜRÜYÜÜ DURDURAMAZLAR

Akam saatlerinde helikopterle rnaktan Hakkariye gelen Babakan Binali Yldrm, valilik binas önünde, Babakanlk otobüsü üzerinden halka hitap etti. Teröre asla geçit verilmeyeceini belirten Babakan Yldrm, unlar söyledi:

Hakkari bu akam bir selam veriyor diyor ki Ey alçak terör örgütü ne yaparsan yap bizi bölemezsin. Biz biriz, beraberiz bir aileyiz. Birlikte Türkiyeyiz. te Türkiyenin fotoraf. Gün geçtikçe terörün belini kryor, umudunu yok ediyoruz. Türkle, Kürt birdir, kardetir birlikte Türkiyedir. Irkçlk yapan bizden deildir. Dinimizin emri budur; rkçlk, etnik milliyetçilik, bölgesel ayrmclk yok. Hakkari, Krklareli, Hatay ile 780 bin kilometre vatan topra ile kardeiz, birlikte Türkiyeyiz. Kardeliimizi bozmaya çalan nifak tohumlarna, terör örgütlerine asla geçit vermeyeceiz. Hakkari bu akam yüksek sesle diyor ki Kardeliimizi bozamaz, yavrularmzn geleceini karartamazsn. 40 yldr bu terör belas ile urayoruz. Binlerce askerimizi, polisimizi, askerimizi, korucumuzu maalesef terörde ehit verdik. Terör artk ülkemizde asla ve asla hayat bulamayacak. Nerelerde ise inlerinde, dada, bayrda, ehirde hepsini teker teker alp, sizleri milleti rahatsz etmekten kurtaracaz.

Yldrm, terör azaldkça ülke kaynaklarnn, yatrmlarn, açlan fabrika saysnn artacan çocuklarn seve seve okula gideceini, böylece Türkiyenin kalknacan söyledi. Yldrm, öyle konutu.

Avrupa çldrsn. Ne yaparsa yapsn bu yürüyüü durduramaz. Artk zaman kaybetmeye tahammülümüz yok. 40 yldr kaybettiimiz bu zaman telafi etmek için koar admlar ile ilerleyeceiz. Son 10 ylda Güneydouya 300 milyarlk yatrm yaptk. Terör örgütleri Hakkariye gelip çukur kazmak istediler. Binalarmz, tesislerimizi banza ykmak istediler; izin vermediniz. çünkü Hakkarililer, bayran, devletini, ülkesini seviyor. Hakkaride en büyük yatrm insana, eitime yaptk.

HAKKARYE DOALGAZ GELYOR

Babakan Yldrm, Merak etmeyin; yarnmz bugünden güzel olacak. ki tane önemli müjdem var: Hakkariye doalgaz geliyor. Vali Beye sordum, 2019 diyor; daha erken getireceiz inallah. Vandan Hakkariye gelirken bir yol var. Bakaleden sonra bir tünel var. Van-Bakale- Güzeldere üzerinden o yolun yapm devam ediyor. Maalesef terör yüzünden gecikti. Güzeldere tünelleri de dahil o yolu da inallah hzlandrp, bir an önce Hakkari-Yüksekova ve Hakkari-Van arasndaki yolu da bitirmi olacaz. Ayrca Hakkari-Yüksekova arasnda 9 kilometrelik tünel yaplyor. Bolu Tünelinin 3 kat ifadelerini kulland.

EY KILIçDAROLU, TÜRKYEY GÖRMEK STYORSAN HAKKARYE GEL

CHP Genel Bakan Kemal Klçdaroluna da seslenen Yldrm, unlar kaydetti:

Terörü iyice gündemden düürdüümüzde yatrmlar gelecek. Cazibe merkezinin merkezi Hakkari olacak. Öncelikle güven olmal. nsanlar çekinmeden buraya gelebilmeli. Ey Klçdarolu, Türkiyeyi görmek istiyorsan Hakkariye gel. Gel de sevgiyi, kardelii gör. Ay yldzl bayra da eline al sallayarak gel, hiç merak etme. Aramza ayrlk tohumlarn ekmek isteyenlere frsat vermeyelim. Kardeliimizi daha da arttralm, ülkemiz, milletimiz üzerine planlar yapanlara, zayflatmaya çalanlara frsat vermeyelim.

Ana Sayfaya Git