Kuş uçmaz!

Adliye girişinde çeşitli suçlardan arama ve yakalama kararı bulunan 1259 kişinin yakalanırken, aralarında fare zehri, biber gazı ve kesici delici olmak üzere 1388 aletin ele geçirilmesi de dikkat çekti.

Haberler 16.04.2019 - 12:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Cumhuriyet Basavcl, adliye hizmet binasna gelen haklarnda arama kayd olup, yakalanan kiilerin bilançosunu açklad. Adliye ana hizmet binas girilerinde bulunan X- Ray cihaz ile tespit edilen, güvenlik görevlilerinin yapt aramalarda, 426 farkl ebatlarda bçak, 152 makas, 738 neter-jilet, 5 biber gaz, 67 kesici ve delici özellikte cisim olmak üzere toplam 1388 kesici ve delici alet ele geçirildi. Adliyeye1 Ocak 2018 tarihi itibariyle gelen 620 bin 363 kiinin UYAP yakalama sorgusu yaplp, yaplan sorgu sonucunda çeitli suçlardan arama ve yakalamas bulunan 1259 kii yakaland.

CDD SONUçLAR ALDIK

Adliye binalarnda alnan güvenlik önlemleri sayesinde ciddi sonuçlarn alndn ifade eden Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Güre, adliyeye girenlerin haklarnda yakalama karar olup olmadn sistemden sorguladklarn ve hakknda yakalama karar olan kiinin adliyeye girmemesini saladklarn söyledi. ehit Cumhuriyet Savcs Mehmet Selim Kiraz Toplant Salonunda gazetecilere yapt açklamada, Basavc Güre, unlar söyledi:

GÜVENLN ÖNEM BÜYÜK

Adalet hizmetinin daha salkl yerine getirilmesi için aldmz baz önleyici tedbirler vardr. Bunlardan bir tanesi de gerek vatanda gerek hakim savc ve personel girilerinde kontrol noktalar ve üst arama noktalarn sk bir ekilde uygulamamzdr. Geçen süre zarfnda adliyeye girmemesi gereken çeitli nesneleri sergilemitik. Tekrar bu toplu sergiyi bu ekilde basnla paylamak istedik. Bu gördüünüz nesnelerin hepsi adliye içerisine girmi olsayd gerek hakim savc gerek avukat gerek personel gerek burada hizmet almaya çalan vatandalar açsndan olumsuz sonuçlar dourabilecek nesnelerdir. Adliyeye giren vatandalarn haklarnda yakalama karar olup olmadn sistemden sorguluyoruz ve hakknda yakalama karar olan herhangi bir vatandan girmemesini salyoruz. Tespit ettiklerimizin de yakalama infazlarn hemen kapda yapyoruz. bununla ilgilide istatistiklerimiz var. Geçen sene itibariyle hakknda yakalama karar olan 2 bine yakn kii adliyeye girmek üzereyken yakalanmt. Buradan çok ciddi sonuç aldk. Üst aramas yapmamzn sebebi de adliye içerisine kesici, delici, ateli veya patlayc bir cismin girmemesini salamak ve bununla adliye içerisinde bulunan hizmet alan ve hizmete veren kiilere zarar verilmemesini salamak.

BAARILI SONUçLAR ALDIK

Burada her iki uygulama yönünden de baarl olduumuzu düünüyoruz. 2,5 sene içerisinde adliye içerisinde ufak çapllar dnda naho olay olmad. Üzülerek ifade ediyorum, dava taraflarnn birbirleriyle olan olaylarnda ölümlü vaka meydana gelmiti. Bu olayda adliye içerisine bu sk tedbirlerden dolay taraflarn silahlar sokamamasndan dolay adliye dnda meydana gelmiti ki bundan da üzüntü duyuyoruz ama adliyenin güvenlik konsepti açsndan da bir baarnn sonucu olduunu düünüyoruz. Adliye içerisine girmesinin sakncal olduunu düündüümüz nesnelerin hepsini topluyoruz. Ele geçirilen malzemeler, ehit Cumhuriyet Savcs Mehmet Selim Kiraz Toplant Salonunda sergilendi.

Ana Sayfaya Git