Kutlu Doğum Hicri takvimle

Diyanet İşleri Başkanlığının "Kutlu Doğum" etkinliğine dair takvimle ilgili kararına karşı, Peygamber Sevdalıları Platformu karar aldı. Hicri Takvime göre "Kutlu Doğum" etkinlikleri organize edilecek.

Haberler 03.11.2017 - 08:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Peygamber Sevdallar Platformu Bakan Adnan Akgönül, Hicri takvime göre de Kutlu Doum etkinlii düzenleyeceklerini belirterek, kasmn son on gününde programlar tertip edeceklerini açklad.

Peygamber Sevdallar Platformu Bakan Adnan Akgönül ile Platform Sözcüsü Yahya Ora, bu sene düzenleyecekleri Kutlu Doum etkinlikleri hakknda basn açklamas düzenledi.

Platform binasnda düzenlenen basn açklamasnda bulunan Peygamber Sevdallar Platformu Genel Koordinatörü Adnan Akgönül, bu sene etkinliklerini Rahmet, Bar ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav) temasyla ileyeceklerini belirtti.

Diyanet leri Bakanlnn kutlu doum programyla ilgili deiiklik kararn hatrlatan Akgönül, Hicri takvime göre de Kutlu Doum etkinlii düzenleyeceklerini söyledi.

KUTLU DOUM ETKNLKLER

Peygamber Sevdallar Platformu olarak her yl, Hz. Muhammedin kutlu viladeti münasebetiyle yurt içinde ve yurt dnda mevlit etkinlikleri düzenlediklerini ifade eden Akgönül, Peygamber Sevdallar Platformu olarak her yl Nisan ay boyunca Türkiye geneli yüzlerce merkezde açk ve kapal meknlarda programlar yaparak, milyonlarca Peygamber sevdalsn bir araya getirmeye vesile olduk. Peygamber Efendimizin (sav) örnek hayatn toplumda yaymak ve yaatmak adna her yl farkl temalarla ilemeye çaltk. Toplumda unutulmaya yüz tutmu Sünnet-i Seniyyeyi ihya etmek amacyla yola çktk. Meydanlarda ve salonlarda milyonlara hitap ettik. dedi.

Kutsal topraklarmzn igali ve mukaddesatlarmza hakaret edilmesinin yegne sebebi Ondan (sav) uzaklamamzdr

KUTSAL TOPRAKLARIN UZLAMASI

Hakszlk ve adaletsizliklerin kaldrlmas, zulümden, tefrika illetinden, mezhep ve taassup kavgasndan kurtuluun reçetesinin Peygamber Efendimiz olduuna vurgu yapan Akgönül, Bugün yaadmz travmalar, bamza gelen bela ve musibetler, küfrün hanelerimize girmesi, kutsal topraklarmzn igali ve mukaddesatlarmza hakaret edilmesinin yegne sebebi Ondan (sav) uzaklamamzdr. Müslümanlar olarak silkinip Kurana smsk sarlp amel etmeyi ve Peygamber Efendimizin mücadelesini okuyup yaamay bir vazife olarak görüp Ey inananlar! Ant olsun ki, sizin için Allaha ve ahiret gününe kavumay umanlar ve Allah çok anan kimseler için Resulullah (Allahn Elçisi) en güzel örnektir Ahzab suresinin 21inci ayeti kerimesini kendimize düstur edindik. Peygamber Efendimizi anmak için sabit bir gün ve bir hafta belirlemenin eksik olduunu belirterek, aksine Peygamber Efendimizi her yl 365 günün tamamnda anmaya, anlatmaya ve yaamaya ihtiyaç olduunu belirtmek isteriz. ifadelerini kulland.

Bu sene Kutlu Doum etkinliklerini Rahmet, Bar ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav) temasyla ileyeceklerini dile getiren Akgönül, sözlerine öyle devam etti:

RAHMET, BARI VE ADALET

Diyanet leri Bakanlnn Kutlu Doum programyla ilgili kararndan sonra, yönetim kurulumuzun geni istiaresi sonucu; seyda, akademisyen, yazar, sivil toplum kurulu yöneticileri ve kimi çevrelerle yaptmz görümeler sonucu Hz. Peygamberin (sav) dünyaya terifi olan 12 Rebiyülevvel ay olan hicri yl bana göre kutlanmasna karar verilmitir. Bu nedenle bu yl kasmn son on gününde yurt içinde ve yurt dnda kutlu doum münasebetiyle açk ve kapal meknlarda Mevlid-i Nebi etkinlikleri ismi altnda Rahmet, Bar ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav) temal etkinlikleri düzenleyeceiz. Platform olarak bundan sonraki süreçte nisanda izleyeceimiz yol ile ilgili deerli Peygamber sevdals halkmz ve kamuoyunu bilgilendireceimizi belirtmek isteriz.

Ana Sayfaya Git