Kuzey Irak’ta Üç asker şehit

Irak'ın kuzeyinde 3 asker şehit oldu, 6 PKK’lı ise etkisiz hale getirildi

Haberler 10.12.2021 - 00:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kuzey Irakta bir süredir devam eden Pençe-Yldrm operasyonu esnasnda scak temas saland. çkan çatmada, Piyade Uzman çavu Doanay çelik, Piyade Uzman çavu Ali Sar ve Piyade Uzman çavu dris epit olurken, bölgede tespit edilen hedeflerin vurulmas sonucu 6 örgüt militan da etkisiz hale getirildi.

BAKANLIIN AçIKLAMASI

Kuzey Iraktaki operasyonla ilgili Milli Savunma Bakanlndan yaplan yazl açklamada u ifadelere yer verildi. Irak kuzeyi Pençe-Yldrm operasyon bölgesinde bugün teröristler tarafndan yaplan saldr sonucunda 3 kahraman silah arkadamz ehit olmutur. Bölgede tespit edilen hedefler hava harekat ile isabetle vurulmu, bölgede ilk belirlemelere göre 6 terörist etkisiz hale getirilmitir. Bölgede operasyonlar devam etmektedir. Bizleri derin bir ac ve üzüntüye boan bu olayda hayatn kaybeden aziz ehitlerimize Allahtan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahl Kuvvetleri ile asil milletimize basal ve sabr dileriz

YOZGATA EHT ATE DÜTÜ

ehit olan 3 askerden Piyade Uzman çavu Doanay çelikin (23) ac haberi Yozgatta yaayan ailesine ulat. Yerköy ilçesine bal Hacosmanl köyünde yaayan ehidin annesi Dilber Klavuz, askeri yetkililerden ald ac haberle gözyalarna bouldu. Dilber çelike komular ve köylüler basal dileinde bulunurken, eve Türk bayraklar asld. ehidin babas ahin çelikin ise Bursann Yldrm ilçesinde yaad örenildi.

EHT UZMAN çAVUUN ACISI K LE BRDEN DÜTÜ

ehit Piyade Uzman çavu Ali Sarnn (29) Balkesirin Edremit ilçesindeki baba evine ate dütü. Einin ehit olduu haberini Denizlideki evlerinde alan Rus asll Anna Sar, Balkesire gitti.

Piyade Uzman çavu Ali Sarnn Balkesirin Edremit ilçesine bal Zeytinli Mahallesinde yaayan babas Hüseyin ve annesi Nihal Sarya ac haber ulat. Yetkililerden, 3 çocuklarndan ortancas olan Alinin ehit olduu haberini alan çift, gözyalarna bouldu. ehit evine ve bulunduu sokaa Türk bayraklar asld. Yaknlar ve komular da taziye için eve gelmeye balad.

Yaknlarnn yardmyla ayakta durabilen Nihal Sar, sosyal medyadan oluna her gün bir fotoraf gönderdiini, dün akam da yine saat 19.30da bir tane gönderdiini, onun da saat 19.35te bunu gördüünü belirterek, Ondan sonra ne zaman gitti. Gittii zaman bize haber veriyordu olum. Dua istiyordu bizden. Hep anne bana oku diyordu. Kendisi gitmese, arkadalar bile gitse dua oku bize diyordu dedi.

E ACI HABER DENZLDE ALDI

Anne Sarya einin ehit olduu haberini, Merkezefendi Kaymakam Adem Uslu, Denizli Büyükehir Belediye Bakan Vekili Ali Deirmenci, Merkezefendi Belediye Bakan eniz Doan ve askeri yetkililer verdi. Gözyalarna boulan Anna Sar, oullar Adel (3) ve Aksel ile (6) birlikte Balkesire gitmek için yola çkt. Sar ailesinin evine de Türk bayra asld.

Denizlide Komando Tugay Komutanlnda görev yapan ehit Ali Sarnn bir süre önce Hakkari 2inci Hudut Tugay Komutanlna tayininin çkt belirtildi.

SANCAKTEPEYE EHT ATE DÜTÜ

Piyade Uzman çavu dris Aksöz(23)ün ac haberini, Sancaktepe, Akpnar Mahallesinde yaayan ailesine verildi. ehadet haberinin ardndan Aksöz ailesinin oturduu apartmana ve sokaa Türk bayraklar aslrken, yaknlar taziyeye geldi. Taziyeleri kabul eden baba Zekeriya Aksözün evinin balkonunda gözyalarn tutamad ve oldukça üzgün olduu görüldü. Sancaktepe Belediye Bakan eyma Döücüde ehitin evine gelerek taziyelerde bulundu. ehidin evinin önüne çadr kurularak, Kuran- Kerim tilavetleri okundu. Öte yandan ehit dris Aksözün 2 ay önce nianland, ksa süre içerisinde evlenecei örenildi.

CENAZELER BUGÜN TOPRAA VERLECEK

Kuzey Irakta ehit düen askerlerin cenazeleri bugün memleketlerinde düzenlenecek törenin ardndan, topraa verilecek.

Ana Sayfaya Git