Kuzey Irak'tan saldırıya geçti!

PKK Kuzey Irak topraklarından saldırdı. Tekeli bölgesindeki saldırıda, bir asker ve bir sivil işçi şehit oldu, iki aster yaralandı. Bölgede hava destekli operasyon başlatılırken, Karakoçan ve Bingöl'de 6 PKK'lı etkisiz hale getirildi.

Haberler 24.09.2017 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkarinin emdinli lçesinde Irak snrnda bulunan Tekeli Köyündeki üs bölgesine, PKK örgütü mensuplar tarafndan ar silahlarla ate açld. Saldrda modüler üs bölgesi çalmasnda görevli olan 1 asker ve 1 inaat içisi ehit oldu, 2 asker yaraland.

HAVAN VE ROKETATAR

Saldr dün sabah Irak snrndaki 2 bin 867 rakml Tekeli Üs bölgesine yönelik düzenlendi. Irak topraklarndaki Hakurk bölgesinden, modüler üs bölgesi çalmalarn yapld yere doçka uçaksavar, havan ve roketlerle ate açld. Açlan ate sonucu 1 asker ile 1 sivil ehit oldu 2 asker yaraland. Yaral askerler, helikopterle Yüksekova Devlet Hastanesine kaldrlrken, bölgede hava destekli operasyon balatld.

EHTLERN KML BELRLEND

ehit olan askerin sözlemeli er olduu belirlendi. 25 yandaki Sercan Fidann ehadet haberi memleketi Edirnenin Meriç lçesi Küplü Beldesindeki babasnn evine verildi. Olunun ehit haberini alan Refik ve Zeynep Fidan çifti sinir krizleri geçirirken, amcas brahim Fidan, ehit Sercann son bir kaç ylda sözlemeli er olmaya çaltn söyledi.

ARTIK BU TERÖR BTRLSN

ehit Sercan Fidann amcas brahim Fidan, ac haberi sosyal medyadan gördüünü ifade ederek unlar söyledi: En son Ramazan Bayramnda geldi o zaman görütük daha sonra sözlemeli er oldu. Nisan aynda Ispartaya gitti. Sonrada Hakkariye atamas oldu. Sercann ehit olduunu önce sosyal medyadan gördüm. Daha sonra arkadam olan Edirne ehit Aileleri Dernei Bakan Faruk çitçi haber verdi. Küplüde i imkan olmad için sözlemeli er olmak istiyordu. Birkaç yldr olmak istedi, Nisan aynda oldu. çok yazk artk bu terör bitsin, bakasnn can yanmasn çok hzl bir çocuktu, yazk oldu.

EHT EDLEN NAAT çS

Saldrda ehit olan içi 26 yandaki Osman Soylunun ac haberi, Osmaniyenin Bahçe lçesindeki ailesine ulat. Olu Osman Soylunun ac haberini alan emekli içi baba Salih, anne ükran ve ei Serap Soylu ile yaknlar gözyalarna bouldu. ehidin evine ve bulunduu sokaa Türk bayraklar aslp taziye çadr kuruldu. Osman Soylunun 2 yldr üs inaatnda içi olarak çalt, evli ve 2 çocuk babas olduu örenildi.

MELÜDE DERES

Buarada, Hakkari merkeze bal Taba köyü Melüde Deresi kenarnda 21 patlamaya hazr RPG-7 antitank mühimmat ile çeitli malzemeler ele geçirildii bildirildi.

Valilikten yaplan açklamada, l Jandarma Komutanl görevlilerince PKK/KCK bölücü terör örgütünün faaliyetlerinin deifre edilmesi ve engellenmesine yönelik çalmalarn devam ettii belirtildi.

Açklamada, u ifadelere yer verildi: limiz merkez Taba köyü Melüde Deresi kenarna bölücü terör örgütü mensuplarnca braklm 21 patlamaya hazr RPG-7 antitank mühimmat, 3 srt çantas, emsiye, akmölçer, 4 bin metre uzunluunda kablo ve 55 metre uzunluunda hortum ele geçirilmi olup, ele geçirilen malzemeler Patlayc Madde mha Timi (PAMT) tarafndan olay yerinde imha edilmitir. Konuyla ilgili adli tahkikat devam etmektedir.

HALAR 5 PKKLI ETKSZ HALE GETRD

Öte yandan, Elaz Karakoçan lçesine bal Bulgurcuk Köyünün 3.5 kilometre dou kesimindeki dalk alanda tespit edilen silahl bir grup teröristle dün sabah saatlerinde salanan scak temas sonucu çkan çatmada, 5 teröristin ölü birinin de yaral olarak yakalanmasyla ilgili detaylar ortaya çkt. Terör örgütünün Dersim Eyaleti olarak adlandrd Tunceli bölgesinde son 1 yl içerisinde aralarnda çok sayda üst düzey yönetici ve sözde eyalet sorumlusunun da aralarnda bulunduu 119 teröristin öldürülmesi, Kuzey Iraktaki Kandil Danda bulunan örgütün üst düzey yöneticileri tarafndan masaya yatralarak deerlendirildii ifade edildi. Deerlendirme sonucu yllarca örgüt içerisinde faaliyet yürüten ve birçok kanl eyleme katld belirtilen Ferhat Dersim kod adl Burak Aydemiri sözde Dersim Eyalet komutan olarak görevlendirdii bu teröristin de 25 kiilik silahl bir grup ile yaklak 40 gün önce Tunceliye gelmek üzere Kandilden yola çkt belirtildi.

OPERASYONUN DETAYLARI

Karakoçan lçesine bal Bulgurcuk Köyünün dousundaki dalk alandan geçerken, güvenlik güçleri tarafndan fark edilen Burak Aydemir ve beraberindeki teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacyla dün sabah erken saatlerinde scak temas saland. Türkiye snrlarna girdikten sonra alnan istihbarat üzerine takip edilen PKKl terörist Aydemir ve ekibi, Karakoçan Bulgurcuk Köyü krsalnda Tunceliye gitmek üzereyken kstrld. Silahl HAnn akll mühimmatyla ilk anda 3 PKKlnn etkisiz hale getirildii operasyon kapsamnda kaçan 2 terörist daha etkisiz hale getirildi. Ayn çatmada örgütün sözde Dersim Eyalet sorumlusu olarak görevlendirilen Ferhat Dersim kod adl Burak Aydemir de yaral olarak M-16 silah ile birlikte yaral yakaland. Ayn grupta yer alan ve Bingöle kaçan baka bir terörist de Bingöl l Jandarma Komutanlna bal birlikler tarafndan etkisiz hale getirildi.

BNGÖLDEK YAKIN TAKP

Bingöl Valilii, merkez ilçeye bal Kuruca köyü Kayaba Deresi Mevkiinde dün saat 01.00 sralarnda bir bölücü terör örgütü mensubunnun tespit edildiini açklad. Açklamada, bunun üzerine kullanlan silahl insansz hava arac ile yaplan tek at sonucu 1 erkek teröristin silah ile birlikte ölü ele geçirildii belirtildi. Açklamada, Ölen teröristin üzerinde; 1 AKS 74 Kalanikof marka silah, 2 el bombas, 144 adet 5.45 mm mermi, 5 arjör ele geçirilmitir denildi.

Ana Sayfaya Git