Lanet yağdı!

Üniversite öğrencilerinin de bulunduğu vatandaşlar, Dicle Üniversitesi yerleşkesinde 4 polisin şehit düştüğü, 2 polisin yaralandığı hain saldırıya tepkisini dile getirdi.

Haberler 18.01.2017 - 10:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda aralarnda üniversite örencilerinin de bulunduu vatandalar ile AK Parti, Saadet ve Akil Gençlet Platformu, Dicle Üniversitesi (DÜ) yerlekesinde 4 polisin ehit dütüü, 2 polisin yaraland hain saldrya tepki göstererek PKKy lanetledi.

DÜ yerlekesindeki hafriyat döküm alannda çevre güvenliini salayan çevik kuvvet polislerini tayan zrhl aracn geçii esnasnda Sadi Tanolu Köyü Mezarl duvarnn olduu bölgeye önceden tuzaklanan patlaycnn infilak ettirildii saldry kabul edilemez bulan vatandalar, terör örgütüne tepkisini dile getirdi.

Güvenlikçi tedbirlerle deil

Saadet partisi Diyarbakr l bakan Fesih Bozan Bugün tek Diyarbakr da deil tüm ülkemizin birçok ilinde farkl zamanlarda patlayan bombalar ve iddetleri görüyoruz. Terörün temel maksad toplumda kaos oluturmak halk tedirgin hale getirmektir. Temennimiz odur ki vatandalarmzn verecei birlik ve beraberlik mesajlaryla terörün bu tür oyunlarna gelmeyecek olmasdr. Terörün sebeplerine de baktmz zamanda terörün iç sebepleri olur d sebepleri olur yani siyasilere düen yönetime düen buna tedbir almaktr yani olaylar olmadan önce terörü körükleyen ve sebep olan yaplar ortadan kaldrmas gerekmektedir. Bu sadece güvenlikçi tedbirlerle deil ayn zamanda sosyal, kültürel ve insan haklar balamn da gerekli olan tedbirlerin alnmas gerekir. Dünyann hiçbir yerinde sadece askeri tedbirlerle polisiye tedbirlerle terör önlenmi deildir. Ondan dolay zemini oluturan sebepleri kaldrmay tavsiye ediyoruz. Ben tekrar yaanan bu terör olayn lanetliyor hayatn kaybeden polislerimize Allah rahmet etsin yaral olanlara da Allah tan acil ifalar diliyoruz ve kederli ailelerine de sabrlar diliyoruz dedi.

Kesinlikle bizi bölemeyecekler

Akil Gençler Platformu Diyarbakr il bakan Engin Özmen ise Ne yaparlarsa yapsnlar buras peygamber ehridir buras sahabeler ehridir, kesinlikle bizi bölemezler. Biz her zaman diyoruz, Selahattinin torunlarn ve Fatihin torunlarn kimse ayramaz. Bunlar güçleri bitmi son aamaya son çrpnlarna gelmilerdir. Bakyoruz son zamanlarda Diyarbakrmz için güzel projeler hazrlanyor, hükümet ve devlet iyi projeler yapmaya çalyor, tabi bunlar engellemek isteyen insanlar ve çevreler var, Allah n izni ile kimse bunu baaramayacak bu terör elbet son bulup bitecektir. Biz tekrar tek sesten baryoruz lanet olsun, lanet olsun , lanet olsun teröre diyoruz.

Üniversiteliler tepki gösterdi

Üniversite örencilerinden Mehmet Tonbul, saldrdan ksa bir süre önce patlamann meydana geldii yoldan geçtiini söyledi.

Saldr annda yoldan geçmeleri halinde 15 arkada ile hayatlarn kaybedebileceklerini ifade eden Tonbul, saldr nedeniyle snav yarm brakan arkadalar olduuna iaret etti.

Tonbul, Devletten, polisten, askerden ne istediklerini bilmiyoruz. Onlar destekleyenlere sesleniyorum: Baaramayacaksnz, bir gider, bin diriliriz, bunu böyle bilin. dedi.

- Asker ve polisi hedef alan karsnda bizi bulur

Bugüne kadar Kürt-Türk tüm vatandalarn ay yldzl bayran altnda yaadn, bundan sonra da yaamaya devam edeceini anlatan Tonbul, öyle devam etti:

Terörün dini iman yok. Örencileri, mezarlar bile hedef alyor. Mezardan ne istiyorsunuz? Dirilere musallat olduklar yetmiyormu gibi, ölülere de musallat olmular. Ölülerin size ne zarar var? Hedefiniz belli deil. Asker ve polisi hedef alanlar karsnda bizi bulur. Biz de asker ve polisiz. Bunlar lanetliyorum.

- Allah belalarn versin

Örencilerden Mahmut çalayan da terör saldrsn lanetlediini belirtti. Terörle mücadele eden polis ve askerlerin yannda olduunu dile getiren çalayan, Okuduumuz okulun dibinde bomba patlyor. Allah belalarn versin. O kadar masum, günahsz insann kanna girdiler. Bebekler annesiz ve babasz kald. dedi.

Akan kann son bulmasn istediklerini aktaran çalayan, terör örgütünün çocuklar, sivilleri, mezarlklar hedef alarak bir yere ulaamayacan vurgulad. çalayan, Dün ben de bu yoldan geçtim. Ben de o srada burada ölebilirdim. Soylar kurusun inallah. diyerek terör örgütüne tepki gösterdi.

- Öldüreceine saygn göster

Vatandalardan Kamil Diril, terör örgütünün polisleri ve mezarl hedef alan saldrsn lanetlediini söyledi.

Ölen sen, ölen ben. Ne fark eder? Senin olun da polis olabilir, benim olum da. Polis seni koruyor, öldüreceine sevgini, saygn göstersene. diyen Diril, Diyarbakrl biri olarak bu tür saldrlarla karlamann üzüntüsünü yaadn kaydetti.

Ana Sayfaya Git