Lanetlenmiş sapkınlıkları normalleştirmenin peşindeler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son dönemlerde cinsel sapkınlara verilen desteğe işaret ederek, "İnancımıza ve kültürümüze aykırı bu tür marjinal akımları destekleyenler bizim gözümüzde aynı sapkınlığın ortaklarıdır." dedi.

Haberler 30.06.2020 - 01:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Daha demokratik, daha çoulcu, temsil düzeyi yüksek bir baro yaps oluturmakta kararlyz. Bunun için çoklu baro yönetimi üzerinde duruyoruz. Milletvekili arkadalarmz bu konu ile ilgili kanun teklifini yarn sabah veriyorlar. Bu düzenlemeyi inallah en ksa sürede hayata geçireceiz dedi.

Yaklak 3 saat süren Cumhurbakanl Kabinesi toplants sonrasnda kameralarn karsna geçen Cumhurbakan Erdoan, bir sonraki toplanty Kabinenin ikinci yln tamamlam olarak yapacaklarn söyledi. Erdoan, Türkiyenin yeni yönetim sistemindeki ikinci yl vesilesiyle kapsaml bir deerlendirmeyi sonraki Kabine toplantsnn ardndan yapacan açklad.

Türkiye ve dünyada devam eden Covid-19 pandemisinin Kabine toplantsnn öncelikli gündemini oluturduunu belirten Erdoan, Amacmz vaka saysn da, vefat saysn da sfra en yakn veya sfr noktasna çekebilmektir. Ülkemizi risk grubundan uzaklatrmakta kararlyz. Normalleme takvimi çerçevesinde birkaç alan dnda tüm sektörlerde hizmet ve üretim süreçlerinin önünü açtk diye konutu.

Salgn döneminde verilen desteklerden bahseden Erdoan, Salgn tedbirleri kapsamnda faaliyetlerine ara veren iletmeler yeniden çalmaya balad. Ekonomik faaliyetlerde adm adm Mart ayndaki seviyeye yaklatmz görüyoruz. Milletimize ve özellikle reel sektöre verdiimiz destekleri önümüzdeki dönemde de sürdüreceiz. Önümüzdeki günlerde devreye alacamz baz hususlar sizlerle paylamak istiyorum. Yarn, 926 devlet korumasndaki gencimiz ile 274 ehit yaknmz, gazi ve gazi yaknmz kura ile kamu kurulularna yerletirilecek. Sonuçlar Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakanlmzn web sayfasnda açklanacak. Hak sahiplerine yeni ileri imdiden hayrl olsun eklinde konutu.

Ksa çalma ödeneinden mevcutta yararlananlarn süresini bir ay daha uzatyoruz

Sosyal Koruma Kalkan ad altnda hanelere 6 milyar lirann üzerinde nakdi yardm yapldn, ksa çalma ödenei, nakdi ücret destei, isizlik ödenei gibi balklar altnda 18 milyar liraya yakn bir kayna milletin hizmetine sunduklarnn altn çizen Erdoan, Ksa çalma ödeneinden mevcutta yararlananlarn bu imkandan faydalanma süresini bir ay daha uzatyoruz. Bununla balantlar olarak i fesih snrlamas ve dolaysyla nakdi ücret destei de bir ay daha devam edecektir dedi.

Gençlere yeni ve güçlü frsatlar salamak, geliimlerini ve hayata katlmlarn desteklemek için sürekli kiisel geliim temal bir proje çarsn açklayan Erdoan, STKlar hedef alan 35 milyon lira bütçeli bu çarlar gönüllülükten iletiime, spordan kültür ve sanat faaliyetlerine kadar 8 ayr balkta toplanmtr. Proje bavurular Gençlik ve Spor Bakanlmzn internet sitesi üzerinden 1 Temmuzdan itibaren balayacaktr açklamasnda bulundu.

Son dönemde korona virüs salgnndan en çok etkilenen ülkelerden birinin de Irak olduunu, Türkmenler bata olmak üzere Irakllara yönelik bir yardm paketinin yarn yola çkacan açklayan Erdoan, bu pakette maskeden tuluma, solunum cihazndan ilaca kadar salgn döneminde ihtiyaç duyulan her türlü malzeme olduunun altn çizdi.

Türkiyenin salgn sonras yeniden ekillenecek dünyann yldz ülkelerinden biri olacak

Türkiyenin de içinde bulunduu Avrupa corafyasnda salgnn önemli ölçüde kontrol altna alndn belirten Erdoan, Güney ve Kuzey Amerika ile Asyada salgnn tüm hz ile sürdüünü söyledi. Erdoan, Salgnn sürmesi ülke olarak bizim önümüzü görmemizi de zorlatryor. Buna ramen içerideki ve dardaki ortak kanaat Türkiyenin salgn sonras yeniden ekillenecek dünyann yldz ülkelerinden biri olaca yönündedir. Salk alanndaki alt yapmzn ve genel salk sigortas sistemimizin gücü zaten tartlmazdr. En zorlu artlarda dahi pek çok sektörde çarklar döndürmeye devam ettirmemiz, üretim gücümüzü de dünyaya ispatlamtr. Ayrca güvenlik alannda attmz admlar, bölgesel ve küresel bir güç olma kararllmzn altnn dolu olduunu göstermitir. Gelimi ülkelerin dahi çaresiz kaldklar konularda Türkiye kendi kendine yeterli olmann ötesinde tüm dostlar için ümit kaps haline geldi. Yln ilk 5 aynda organize sanayi bölgelerimizde 520 yeni fabrikann faaliyete geçmesi dahi bal bana bir iftihar vesilesidir. Özel sektörün talep ettii 110 bin yeni istihdam öngören 67 milyar liralk yatrm tevik belgesi de bir dier önemli göstergedir. Özellikle önümüzde potansiyelimizi en üst düzeyde kullanabileceimiz, hedeflerimize hzla ilerleyebileceimiz bir yol olduuna inanyoruz. Halkmzdan tek isteimiz, bu süreçte kurallara uyarak, ilerine, üretimlerine, ülkelerine sahip çkarak bize destek olmasdr ifadelerini kulland.

çoklu baro yönetimi üzerinde duruyoruz

Son 7 ylda Türkiyeye yaplan saldrlar hatrlatan Erdoan, Cumhur ttifakndaki ortamz MHPye ve özellikle Genel Bakan Sayn Devlet Bahçeliye ükranlarm sunuyorum. Cumhur ttifak, Türk siyasi tarihine altn harflerle yazlacak bir güç birlii ve dayanma modeli olmutur dedi.

Erdoan, barolarla ilgili yeni düzenleme ve gösterilen tepkilere ilikin u ifadeleri kulland:

Yapc her türlü eletiriye açk olduumuzu söylemimize ramen hep toptanc bir reddiye ve dümanlk duvar ile karlayoruz. Braknz adm atlmasn, tartlmasna dahi tahammül gösterilmeyen konularn hepsi ülkemizin çözüm bekleyen kronik sorunlardr. Demokrasiye aykr, hakkaniyete aykr, dünyadaki örneklerine aykr, milletimizin beklentilerine aykr uygulamalarn sürmesini istemenin ad siyaset de, hak aray da deildir. Sayca az olmalarna ramen sistemin zaaflarndan fayda ile köeleri tutmu, menfaatperestliklerini ideolojik söylemlerin ardna gizleyen bir kesimin ülkenin önünü daha fazla tkamasna göz yummayacaz. Meydan kendi küçük hesaplar için toplumun menfaatlerini hiçe sayan muhterislere asla terk etmeyeceiz. Bu tartmalarn son örneklerinden birini genel olarak meslek örgütleri, özellikle de barolarla ilgili yapmay planladmz reform konusunda yayoruz. Barolar bata olmak üzere meslek örgütlerinin salksz yaplar, temsilde adaletsizlik yannda mensuplar üzerinde faizan uygulamalara varan sorunlar üretebiliyor. Bu yanl düzeltmek için gereken hazrlklar yapmak yürütme olarak bizim, hukuki düzenlemeyi yapmak da yasama olarak Meclisin asli görevidir. Daha demokratik, daha çoulcu, temsil düzeyi yüksek bir baro yaps oluturmakta kararlyz. Bunun için çoklu baro yönetimi üzerinde duruyoruz. Milletvekili arkadalarmz bu konu ile ilgili kanun teklifini yarn sabah veriyorlar. Bu düzenlemeyi inallah en ksa sürede hayata geçireceiz.

Milletimin tüm fertlerini her türlü sapknl sergileyenlere tavr almaya davet ediyorum

Birilerinin sinsice milli ve manevi deerlere saldrdn kaydeden Erdoan, insanlk tarihi boyunca lanetlenmi sapknlklar normalletirerek, özellikle genç dimalarn zehirlendiini söyledi. Erdoan, nancmza ve kültürümüze aykr bu tür marjinal akmlar destekleyenler bizim gözümüzde ayn sapknln ortaklardr. Halkn lanetledii ve tavr ald hiçbir yanln bu ülkede kök salma imkan yoktur. Buradan milletimin tüm fertlerini Rabbimizin yasaklad her türlü sapknl sergileyenlere ve onlar destekleyenlere kar dikkatli olmaya ve tavr almaya davet ediyorum. Türkiye, güvenliine ve ekonomisine yönelik tuzaklar yannda milli ve manevi yapsn hedef alan saldrlara kar da mücadele edecek güce sahiptir. Rabbimden ülkemizi ve milletimizi bu tür sapknlklarn yol açaca sosyal ve beeri felaketlerden muhafaza eylemesini niyaz ediyorum dedi.

Öncü veriler ekonominin güçlü bir toparlanma sürecinde olduunu gösteriyor

Yln ilk çeyreindeki yüzde 4,5luk büyüme performansnn Türkiye ekonomisinin ve gücünün en büyük ispat olduunu belirten Erdoan, Üstelik, ilk çeyree dahil olan Mart aynn ikinci yarsn salgn tedbirleri sebebiyle büyük ölçüde kaybettiimiz halde bu neticeye ulatk. Mays aynda balayan normalleme takvimini Haziran aynda büyük ölçüde tamamladk. Haziran ay ile ilgili öncü veriler ekonomimin güçlü bir toparlanma sürecinde olduunu gösteriyor. Haziran ay sektörel güven endekslerinde yüzde 9 ile yüzde 33 arasnda bir art görülüyor. Tüketici Güven Endeksi bu ay yüzde 5,2 art ile son 14 ayn zirvesine çkt. Reel Kesim Güven Endeksi de yüzde 15,7 art ile 92,6 seviyelerine ulat. Ekonomik Güven Endeksinde ise Mays ayna göre yüzde 19 gibi büyük bir sçrama yaadk. malat sanayi kapasite kullanm orannda 3,4 puanlk art ile yüzde 66lara gelindi. Ekonomik performansn en önemli göstergelerinden biri olan OSBlerdeki elektrik kullanm bu ay yüzde 26 artt. Yurt dndan da sevindirici haberler geliyor, Türk ürünlerine talepteki artk gözle görülür bir hal ald. Haziran aynn ilk üç haftasnda ihracatmz yüzde 25 art gösterdi. Turizm sezonunun en azndan bir ksmn kurtarmak için youn çaba gösteriyoruz. Yaknda bu alanda da sevindirici haberler bekliyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git