Leyla Güven taburcu edildi

Abdullah Öcalan’ın çağrısı üzerine süresiz-dönüşümsüz açlık grevini 200'üncü gününde sonlandıran Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Hakkari Milletvekili Leyla Güven, 26 Mayıs’ta tedavi altına alındığı Diyarbakır’daki özel hastaneden taburcu edildi.

Haberler 10.06.2019 - 11:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DTK, Güvenin taburcu edilmesini sosyal medya hesabndan duyurdu. Ebakanmzn hastanedeki tedavi süreci bugün itibariyle tamamlanm ve hastaneden taburcu edilmitir. Ancak doktorlarnn da tavsiyesi ile 200 gün süren açlk grevinin etkilerinin tamamen giderilmesi için bir müddet daha salk kontrollerinin sürdürülmesi gerekmektedir. denilen açklamada öyle denildi;

Bu nedenle Ebakanmz Sayn Leyla Güvenin salk kontrolleri bir müddet il dnda devam edecektir. Bu sürecin tamamlanmasn müteakip, Ebakanmz Demokratik Toplum Kongresi çalmalarna ve ziyaretçi kabulüne balayacaktr. Bütün açlk grevi direnii sürecinde ve sonrasnda halkmz bata olmak üzere ulusal ve uluslararas toplumun çok farkl kesimlerinden sunulan her türlü destek ve dayanma için sonsuz teekkürler eder, bu dayanmann demokrasi mücadelemizde derinletirilerek ve younlatrlarak sürdürülecei inancmz ifade etmek isteriz.

DAHA GÜçLÜ DÖNECEM

Leyla Güvenin kz Sabiha Temizkan da Twitter hesabndan, annesiyle ilgili unu paylat: Annem #LeylaGüven eski salna kavuabilmek için bir süre ziyaretlere ara vermek durumunda kald. Onu görmek isteyen herkese imdilik selamlarn gönderiyor. En ksa zamanda bata Hakkari halk olmak üzere bütün halkmzla kucaklamak için daha güçlü döneceim diyor.

Ana Sayfaya Git