Leyla Zana ve Altan Tan nerede?

HDP'li vekillerin tutuklanmasına olumlu veya olumsuz her kesimden çeşitli yorumlar geldi. Özellikle iki HDP'li ismin konuyla alakalı sessiz kalması ise dikkatlerden kaçmadı.

Haberler 09.11.2016 - 08:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

simlerden biri 15 yl önce gözaltna alnp tutuklanan HDP Ar Milletvekili Leyla Zana.. Dieri ise HDPde sürekli tartma yaratan HDPnin Diyarbakr Milletvekili Altan Tan...

Leyla Zana ile HDP e genel bakan Selahattin Demirtan arasnn bozuk olduu çeitli çevrelerde dile getirilmiti. Özellikle Leyla Zanann Cumhurbakan Erdoan için yapt olumlu bir konuma üzerine Demirta Aramzda Erdoan seviciler var demi ve HDPde çatlak balamt. HDPdeki bu çatlan boyutu bugün HDPli 10 vekilin tutuklanmasndan sonra daha da netleti. HDPli 10 vekilin tutuklanmasna daha önce benzer süreci yaam biri olarak Leyla Zanann sessiz kalmay tercih etmesi HDPdeki yol ayrmn gözler önüne serdi.

ZANA HAKKINDA 7 FEZLEKE VAR

Leyla Zana, anayasa deiiklii ile dokunulmazl kaldrlan milletvekilleri arasnda yer alyor. Zana hakknda 7 fezleke var. Ekim ay banda Diyarbakr Cumhuriyet Savclnn, terör örgütüne üye olmak suçlamasyla ifade için çard milletvekilleri arasnda yer alyor.

HDPL ALTAN TAN SESSZ

HDPde siyaset yapmaya balad yllarda HDPnin arzu ettii gibi hareket eden ve yeri geldiinde Kandile kadar gidip PKKl teröristlerle görüen Altan Tan da son dönemde partisi ile ters düen dier bir isim oldu. Kürt siyasetinin bir yol ayrmnda olduunu ifade eden Tana Demirtatan tepki gelmi ve karlkl atmalar uzun bir süre devam etmiti. Geçtiimiz günlerde HDPli 10 vekilin tutuklanmasna Altan Tan da tpk Leyla Zana gibi sessiz kald.

Parti içinde ise bu isimlerin sessizlii tartma konusu olduu gibi kamoyu da bu iki ismin tutuklamalar hakknda ne düündüünü merak ediyor.

Ana Sayfaya Git