LGS önümüzdeki sene de uygulanacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bu yıl TEOG yerine gelen LGS'nin gelecek yıl da uygulanacağını açıkladı. Bakan Selçuk, "Sınav öncesi yapacağımız hazırlıklarla belirsizlikleri azaltmaya çalışacağız. Sekizinci sınıfa geçen öğrencilerimizde bu yıl uygulanan sistem geçerli olacak” dedi.

Haberler 13.08.2018 - 10:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eitim alannda yapacaklar yenilik ve düzenlemelerin ayrntlarn Ekim aynda kamuoyu ile paylaacaklarn söyleyen Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, bu yl TEOG yerine gelen Liseye Giri Snavnn (LGS) gelecek yl da uygulanacan açklad.

stanbulda basn mensuplar ile bir araya gelen Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk önümüzdeki 3 yl kapsayan bir yol haritasna sahip olduklarn ve bu plann ayrntlarn Ekim ay içinde açklayacaklarn ifade etti. Eski alkanlklara yeni çözümler üretmek istediklerini belirten Selçuk, u andan ziyade gelecek için yatrm yaplmas gerektiini vurgulad. Bakan Selçuk, öncelikle okullar arasndaki uçurumun kapanmas ve frsat eitliini salamak için çalacaklarn dile getirdi.

LGS BU YIL DA GEçERL OLACAK

Bu yl TEOG yerine uygulanan LGSnin önümüzdeki sene de ayn ekilde uygulanacan belirten Selçuk, Snav öncesi yapacamz hazrlklarla belirsizlikleri azaltmaya çalacaz. Sekizinci snfa geçen örencilerimizde bu yl uygulanan sistem geçerli olacak. Bizim amacmz bir deiiklik olacaksa bu kural yeni balayana koymak, ortada olana yeni kural getirmek deil dedi.

LGS yerletirmeye esas nakil klavuzunun ilçe ve okul müdürleri ile birlikte hazrlandn da dile getiren Selçuk, ikinci ve üçüncü yerletirmeler sonucunda büyük bir rahatlama olacan belirtti.

ANA KONUMUZ MÜFREDAT DEL ÖRETMENLER

Müfredat deiiklii hakknda da konuan Selçuk, Bir karar alnrken bu tüm ülkeyi kapsyor. Oysa müfredat deiiklii hangi bölgede neye ihtiyaç varsa ona göre olmal. Bu durum küçük düzenlemelerle düzeltebiliriz. Müfredatn tamamn deitirmek gibi bir durum ise söz konusu deil. çünkü bizim konumuz müfredat deil, öretmenler. Öretmenlere daha çok yatrm yapmal, onlar ihmal etmemeliyiz. Usta bir öretmene siz hangi müfredat verirseniz verin o çocuklarn anlayaca ekilde dersini anlatr diye konutu

çOCUKLAR ÜZERNDEN YAPILAN OKUL TARTIMALARINA YOKUM

çocuklar üzerinden yaplan okul tartmalarna asla yokum diyen Selçuk, nsanlarn beklentilerinin farkndaym. Bu biraz endie yaratsa da aslnda bir ihtiyaç. Ben ahsm için deil çocuklarmzn ihtiyaçlar için buradaym. O nedenle bu beklentinin altn doldurmak ve sürdürmek için çalmalyz dedi.

YÖK, ÖSYM ve MEBin scak ilikiler içinde olacan da sözlerine ekleyen Selçuk, Üniversite snav lisede görülen deil üniversitenin talep ettii konulardan yaplmal. çünkü örenci için bu snav bir lise bitirme deil üniversiteye geçme snav dedi.

Ana Sayfaya Git