Lice dağlarına bıldırcın bırakıldı

Lice dağlarında PKK'ya yönelik operasyonlarını sürdürürkün, çevreciler de silah seslerinin aksine, kuş seslerinin duyulması için doğaya bıldırcın bıraktı.

Haberler 11.08.2017 - 09:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr çevre ve Kalknma Dernei, Dicle ve Siirt üniversitelerinin desteiyle, PKK ve uyuturucu tacirlerine yönelik operasyonlar devam ettii Lice dalarna bldrcn brakt. Lice lçesine bal Uçarlar Köyü krsalnda yaplan etkinlikle, 170 bldrcn doaya brakan dernek üyeleri, önümüzdeki yl ise doaya keklik brakacaklarn söyledi.

Diyarbakr çevre ve Kalknma Dernei Bakan Mehmet Altuntop, dernek olarak yaptklar çevre projeleri kapsamnda böylesi bir etkinlik düzenlediklerini belirterek öyle dedi:

Yllarca doay katlettik. Doaya bir borcumuz var. Bu borcumuzu ödemek için bir eyler yapmak istedik. Bu kapsamda bugün burada doaya bldrcnlar saldk. Lice ilçemiz maalesef bu tür olaylarla duyulmuyor. Genelde silah seslerinin duyulduu, ölümlerin yaand bir bölge. Biz istiyoruz ki Licede artk farkl sesler çksn. Bu sesler de neden ku sesleri olmasn. Burada çocuklarn artk kularn sesini duymalar için böyle bir giriimi burada yapmay düündük.

DOAYA BIRAKTIIMIZ BILDIRCINLAR AVLANMAYACAK

Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öretim Görevlisi Doç. Dr. Hasan çen de bu bölgede daha önce youn bldrcn popülasyonu olduunu, fakat son yllarda saylarnn azaldn anlatt. Bugün doaya braklan bldrcnlarn köylüler tarafndan avlanmamas için köylülerle görüme yaptklarn belirten Doç. Dr. çen, Doaya braktmz bldrclarn bir kaç gün adaptasyon sürecinden sonra, onlar takip edeceiz. Su ve yemlerini vereceiz. Kötü bir duruma dümemeleri için takip edeceiz. Doaya adapte olduktan sonra onlar serbest brakacaz diye konutu.

Ana Sayfaya Git