Lice eğitimle koşan olacak

Diyarbakır Valisi Güzeloğlu "Artık Lice, Avrupa şampiyonu olmuş sporcularıyla, eğitimde en önde koşan çabasıyla anılıyor" dedi.

Haberler 06.02.2018 - 08:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eitim ve öretiminin ikinci dönem açl için Diyarbakr Valilii Lice ilçesinde etkinlikler düzenledi. l Vali Hasan Basri Güzelolu, Bugün Lice artk terör olaylar ile deil, eitim baars ile konuuluyor. nsan merkeze alan, insana hizmeti ibadet sayan bir yönetim anlayyla hizmet ediyoruz dedi.

ETM ÖRETM YILI KNC DÖNEM

Dün sabah helikopterle Liceye giden Vali Hasan Basri Güzelolu, Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Güre, Jandarma Bölge Komutan Tümgeneral Halis Zafer Koç, Emniyet Müdürü Tacattin Arslan, l Jandarma Komutan Tugeneral Ali Demirin katlmyla ilk program Lice ilçe merkezinde yapld. Mevlüt lgin Ortaokulunda yaplan 2017-2018 eitim öretim ylnn ikinci döneminin açl töreninde konuan Vali Güzelolu, bugün Licede terörü deil, Licenin eitim baarsn konuulduunu ifade ederek, terör örgütlerine ramen, güzel gelecee doru yol aldklarn söyledi.

ACI VE GÖZYALARIYLA BULUTURDU

Vali Güzelolu, Yllardr Diyarbakr ve Liceyi ac ve gözyayla buluturan ihanet örgütlerinin, PKKnn ve dier ibirlikçilerin sonrasnda bugün huzurun ve güveninin hakim olduu Lice ve Diyarbakrda, artk Licenin eitim baarsn konuuyoruz. Licede okullama öncesinde yüzde 99lara varan bir büyük dönümü konuuyoruz. Bu büyük millet ve devlet olarak, bütün terör örgütlerine, onlarn ibirlikçilerine kar, devletiyle bütünlemi milletiyle daha güzel gelecee doru yol alyoruz. Biz insanlarmz seviyor, onlara hizmet etmeyi ibadet olarak görüyoruz diye konutu.

TOPLUMSAL VE SOSYAL DÖNÜÜMÜ YAIYORUZ

Deien Türkiyede artk Lice ve Diyarbakrn deitiini görmekten mutluluk duyduklarn dile getiren Vali Güzelolu, insan merkeze alan, insana hizmeti ibadet sayan bir yönetim anlayyla hizmet ettiklerini söyledi. Vali Güzelolu, unlar söyledi:

Diyarbakrn tüm ilçelerinde bir büyük toplumsal ve sosyal dönüümü yayoruz. Geride kalan yllarda ihmal braklan alanlarda bir büyük gayret ve kararllk sergiliyoruz. Artk gündemimiz huzur ve güvenin salanmasnndan sonra, ekonomik ve sosyal kalknma, eitimden balayarak, ekonomik alandaki faaliyetleri hayata geçirme ve Licenin her insann geleceine sahip çkmaktr. Geçmite terör örgütü PKKnn bu bölgelerde estirdii o ihanet ortamndan sonra insanmz, iradesine sahip çkmann, geçmite yaanan aclar geride brakmann güveni içerisindedir. Bizler devlet olarak kararllkla insanlarmza hizmet etmek, Lice ve Diyarbakr kalkndrmak ve kalknma yarnda en öne çkarmaya gayreti içerisindeyiz.

LCE TERÖRLE DEL, ETMLE KOACAK?

Geçmite Licenin anlan bütün olumsuzluklar geride brakarak, bu bölgede sanayi gelitirmek açsnda youn bir gayret sarf ediyoruz. Kimin ne meselesi varsa, bizim meselemizdir diyoruz. Kimin derdi varsa o dert bizim derdimizdir diyoruz. Bu çaba ile yolumuza devam ediyoruz ve size hizmet etmenin onurunu yayoruz. Bugün Licede özellikle olmak istedik. Lice artk eitimde baarlarla anlyor. Bu kararlkla azimle yolumuza devam ederken, gelecek her gün Licemize ülkemize güzellikler getirecek. Terörle mücadelemiz kararl bir ekilde devam edecektir. Her düzeyde terör tehdidi bu bölgede ve Türkiyede kaldrlp, yok olacaktr. Bugün Türkiye insanlk adna, terörle mücüdele adna dünya çapnda bir sorumluluk yüklüyor.

Lice ilçe merkezindeki programnn ardndan Vali Güzelolu ve beraberindekiler Oyuklu köyündeki etkinlie katld. Oyuklu Mahallesinde oturanlarn teröre kar dimdik duruunu, bu uurda devleti ve milletiyle bir oluunu takdir ettiklerini ifade eden Güzelolu, Türkiyenin büyük bir millet ve devlet olarak kutlu yürüyüe doru inanç ve kararllkla gittiini söyledi. Güzelolu, birlik ve beraberliin önemine iaret ederek, Devlet ve millet böylesi birleir ve bütünleirse hiçbir ihanet örgütü, hiçbir terör örgütü hedefine ulaamayacak. ifadesini kulland.

KAYNAKLANR SZN EMRNZDE

Türkiyenin her yerinde olduu gibi Licede de huzur ve güvenin egemen olduunu iaret eden Güzelolu, Hedefimiz, yllarca terör örgütü PKKnn ihanet ettii bu bölge insanna hak ettii hizmeti getirmek, önünü açmak ve geleceini aydnlatmaktr. Yllardr sizlerin kalknmasna gelimesine dönük kaynaklar sizlere, insanmzn geleceine, çocuklarmzn eitimine harcanmad. Terör örgütünün ihanetine kullanlan, milletin ihyas yerine bu deerlerin imhasna dönük kullanlan kaynaklar bugün sizlerin emrinde. diye konutu.

Mahallede yaplan yol asfaltlanma, kanalizasyon, okullarn onarlmas, çocuk park, parke çalmalarnn tamamlandna iaret eden Güzelolu, bu yl da taziye evi, öretmenler için lojman, 30 bin metrekare parke ve hal saha yaplacan aktard.

TERÖR ODAKLARI CEZAYI BULACAK

Lice Belediye Bakan Vekili Kaymakam Sinan Baak da terörle mücadeledeki baarya deinerek, Amansz mücadele sayesinde terör örgütlerinin beli krlm durumdadr. Devletimiz ve milletimiz nezdinde yürütülen etkin mücadeleyle PKK, FETÖ ve DEA gibi bütün terör odaklar hak ettikleri cezay bulacaktr. ifadelerini kulland. Kendilerinden önce belediyenin adeta terör örgütlerinin finans ve lojistik merkezi olarak kullanldn anmsatan Baak, Lice Belediyesinin artk hizmet üretmek için çaltn söyledi.

Oyuklu lk ve Ortaokulu bahçesinde yaplan etkinlii köydekiler için Valilikçe düzenlenen organizasyonla yemek ikramnda bulunuldu. Cokulu geçen etkinlikte örenci ve veliler için müzik etkinlii düzenlendi. Vali Güzelolu, müzik korusundakilerine elik ederek, örenciler arklar seslendirmesiyle tören son buldu.

Ana Sayfaya Git