Lice kırsalında PKK sığınakları

Diyarbakır'da teröristlerin kullandığı 2 sığınak imha edildi

Haberler 19.05.2020 - 00:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Lice ilçesinde güvenlik güçlerince terör örgütü PKKya yönelik düzenlenen operasyonda teröristlerin kulland 2 snak imha edildi. Snakta ayrca el yapm patlayc (EYP) yapmnda kullanlan malzemeler ele geçirildi.

l Jandarma Komutanlnca, Liceye bal Akçabudak ve Konuk mahalleleri krsalnda PKKya yönelik balatlan ehit Jandarma Astsubay Üstçavu Ahmet Ünver stihbarata Dayal Nokta Operasyonu tamamland.

K SIINAK BULUNDU

Operasyonda, teröristlerce k üslenmesi maksadyla kullanlan Akçabudak Mahallesi krsalnda toprak altna kazlarak yaplm ve giriinde tahtadan kapa olan 1 snak, Konuklu Mahallesi krsalnda da toprak altna kazlarak yaplm, taban hal ve duvarlar naylonla kapl 1 snak tespit edilerek kullanlamaz hale getirildi.

ELE GEçRLEN MUHMMAT

Snaklar içinde ve çevresinde yaplan aramada topraa gömülü jelikan bidonlar içerisinde teröristlerce EYP düzenei yapmnda kullanlan 9 elektrikli fünye, 250 pil, 1 avometre, 4lü pil blou, 15 metre elektrik kablosu ile gda, yaam, ilk yardm malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirildi. Ele geçen delil niteliindeki malzemelere el konulurken, dier malzemeler yerinde imha edildi.

Ana Sayfaya Git