Lice'de çatışma

Lice'nin Birlik köyü kırsalınad, PKK'lılarla sıcak temas kuruldu. Çatışmada bir asker yaralanırken, bölge havadan ve karadan ablukaya alındı, 65 yeleşim biriminde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Haberler 25.05.2018 - 09:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Lice ilçesinde güvenlik güçleri ile teröristler arasnda çkan çatmada 1 asker yaraland. Hava destekli geni kapsaml operasyonun balatld bölgede, Kobra tipi helikopterler teröristlerin geçi güzergahlarn ate altna ald. Bölgedeki 65 köyde sokaa çkma yasa ilan edildi.

LUCEDE SICAK TEMAS

Edinilen bilgilere göre, Lice ilçesi Birlik köyü krsalnda güvenlik güçleri, bir grup PKKl örgüt üyesi ile scak temas salad. Teröristlerin, güvenlik güçlerinin Teslim ol çarlarna ate açarak karlk vermesi üzerine çatma çkt. çatmada, açlan ilk atete bir asker yaralanrken, PKKl militanlar arazi artlarndan faydalanarak kaçt.

BR ASKER YARALANDI

çatmann ardndan törgüt üyelerinin yakalanmas için bölgede hava destekli geni kapsaml operasyon balatld. çok sayda güvenlik görevlisinin sevk edildii bölgede Kobra tipi helikopterler teröristlerin geçi güzergahn ate altna ald.

BÖLGE YASAK EDLD

Öte yandan, Diyarbakr Valiliinden yaplan açklamada, Lice ve Hani ilçeleri mülki snrlar içerisindeki dalk ve ormanlk alanda faaliyet yürüten ve aralarnda üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduu deerlendirilen PKKl mensuplar ile barnak, snak ve depo alanlarn etkisiz hale getirmek amacyla operasyon balatld duyuruldu. Açklamada, operasyonun yapld bölgelerde halkn can ve mal güvenliinin zarar görmemesi amacyla Lice ve Hani ilçelerine bal 23 köy ve 42 mezrada saat 21.00dan itibaren sokaa çkma yasa ilan edildii bildirildi.

YASAK EDLEN YERLER

Yasak ilan edilen köy ve mezralar öyle sraland: Haniye bal Kaledibi, Akçayurt, Topçular, Yukar Tural, Kalaba, Uzunlar, Serenköy, Krm köyleri ile Baakl, Güzelce, Taburun, Karapilyari, Mezartarlas, Sraevler, Horsel, çay, Damlatepe, Uysal, Aya Tural, Gürbulak, Veziri, Aka, Karmen, Mazl ve çal mezralar, Liceye bal enlik, Birlik, Abal, Erginköy, Tuzlaköy, çeper, Daralan, Duruköy, Güçlü, Örtülü, Saydaml, Bayrl, Yamaçl, Kralan, Dernek köyleri ile Elmadere, Alçk, Akçapnar, Ayaz, akan, Boyluca, Dahlk, Alikahya, Hacmusabey, Kutlam, Vilu, Arpack, Karadere, Sivritepe, Körtan, Körha, Seyrek, Silkito, Sumakl, Zraht, Acmee, Mengüsi, Puneyn, çalbükü ve Kijikbadem mezralar. Açklamada, söz konusu yasaa uyulmasnn vatandalarn can ve mal güvenlii yönünden önem arz ettiine dikkat çekilerek, bitim süresinin daha sonra duyulaca kaydedildi.

Ana Sayfaya Git