Lice'de operasyon

Diyarbakır'da terör operasyonunda patlayıcı, silah ve mühimmat ele geçirildi

Haberler 29.01.2020 - 10:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Lice ve Kulp ilçesinde terör örgütü PKKya yönelik operasyonlarda 5 snak bulundu, patlayc, silah ve mühimmat ele geçirildi.

Valilikten yaplan açklamaya göre, l Jandarma Komutanlnca Lice ve Kulp ilçeleri mülki snrlarnda kalan dalk ve krsal alanda düzenlenen ehit Jandarma Üstemen Ali çalkan ve ehit Jandarma Uzman çavu Fatih Efilolu Operasyonlar baaryla tamamland.

LCE-KULP BÖLGES

Operasyonlarda, teröristlerce kullanlan 5 k sna tespit edilerek kullanlamaz hale getirildi.

Lice ilçesinin enlik köyünün Akçapnar mezras krsalnda, timlerin intikal güzergahnda bulunan patika yol kenarnda tespit edilen topraa gömülü 30 kilogramlk ya tenekesi içerisine amonyum nitrat ve eker karmyla hazrlanan akm tayc elektrik kablosu bulunan el yapm patlayc düzenei imha edildi.

ELE GEçRLENLER

Gerçekletirilen temas ve adli arama sonucunda, ev aramasnda ve arazide topraa gömülü jelikan bidonlar içerisinde iki tabanca, iki ruhsatsz av tüfei, 5 roketatar mühimmat sevk fiei, anti tank roketatar mühimmat, 50 makineli tüfek fiei, 90 tüfei fiei, 83 av tüfei fiei, 225 el bombas kütüklüü, iki tüfek dipçii, makineli tüfek mayonu, 3 kalanikof piyade tüfei arjörü, iki ask kay, 11 kar elbisesi, el yapm patlayc yapmnda kullanlan 100 kilogram amonyum nitrat, 50 kilogram amonyum nitrat katkl çinko besin maddeli gübre, 4 TNT kalb, 17 elektronik devre kart, 20 elektronik diyot, 120 metre elektrik kablosu, 600 kilogram gda malzemesi, çok sayda yaam ve giyim malzemesi ele geçirildi.

Açklamada, Bölgemizde yaayan vatandalarmzn huzur ve güvenliinin salanmas ve terörle mücadele kapsamnda yürütülen operasyonlara artan bir azim ve kararllkla devam edilmektedir. denildi.

Ana Sayfaya Git