Lice'de sıcak temas!

Lice kırsalında ve sınır ötesi harekatta toplam 6 örgüt üyesi etkisiz hale getirilirken, 21 Eylül'de başlayan Kıran-3 Operasyonu kapsamında ise ikisi gri listede olmak üzere toplam 16 örgüt üyesi etkisiz hale getirildi.

Haberler 26.09.2019 - 10:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Lice krsalnda gerçekletirilen Bayrak-135 ehit Jandarma Uzman çavu Selçuk Özer-2 Operasyonunda 3 terörist etkisiz hale getirildi.

çileri Bakanlndan yaplan açklamaya göre, iç güvenlik operasyonlar kapsamnda Lice krsalnda Bayrak-135 ehit Jandarma Uzman çavu Selçuk Özer-2 Operasyonu düzenlendi. Örgüt mensuplar ile salanan temas sonucunda 3 silahl militan, silahlaryla etkisiz hale getirildi.

KUZEY IRAK OPERASYONU

Irakn kuzeyindeki Avain bölgesine Pençe Harekat kapsamnda düzenlenen hava harekatyla 3 PKKlnn etkisiz hale getirildii bildirildi. Milli Savunma Bakanlnn twitter adresinden yaplan açklamada, Pençe Harekat ile koordineli olarak Irak kuzeyindeki Avain bölgesine düzenlenen hava harekatyla bölücü terör örgütü mensubu 3 PKKl terörist daha etkisiz hale getirildi. ifadelerine yer verildi.

KULPTAK SALDIRI SLAHI

Muta, askeri araçlarn sk sk geçi yapt karayolunda, PKKl teröristlerin iki ayr noktaya tuzaklad el yapm patlayclar, bulunarak imha edildi. Amonyum nitrat ve mazot karm 60ar kiloluk patlayclarn, Diyarbakrn Kulp ilçesinde 7 sivilin ehit olduu, 10 kiinin ise yaraland saldrda kullanlan patlaycyla ayn olduu belirlendi. Amonyum nitrat mazot karm 60ar kiloluk patlayclar, kontrollü olarak imha edildi.

KIRAN-3 DARBE VURDU!

çileri Bakanlnca 21 Eylülde balatlan Kran-3 Operasyonunda, ikisi gri listede olmak üzere toplam 16 örgüt üyesi etkisiz hale getirildi. Bakanlktan yaplan açklamaya göre, yurt dnda terörle mücadele harekatlar yürütülürken yurt içinde de Hakkari, rnak, Van, Siirt ve Mardin krsalnda bölücü terör örgütünün k üslenmesi hazrlklarn bertaraf etmek, hareket kabiliyeti daralan terör örgütünün, k üslenmesine girmeden terörist gruplar bulup etkisiz hale getirmek, terör örgütünün komuta kontrol sistemini parçalamak ve haberleme an çökertmek, teröristlerin bölgeler aras geçilerini engelleyerek takviye edilmesini önlemek amacyla 17 Austostan itibaren büyük çapl Kran operasyonlar balatld.

Bu kapsamda, Kran-1 Operasyonu, Kavakl bölgesi merkez olmak üzere, Hakkari-Van-rnak ara hattnda, Kran-2 Operasyonu, 27 Austostan itibaren Bagok ve Mava alanlar merkez olmak üzere Mardin-Batman-rnak ara hattnda, Kran-3 Operasyonu ise 21 Eylülden itibaren Herekol ve Bestler Dereler bölgesi merkez olmak üzere Siirt ve rnak ara hattnda balad.

52 MAARA, SIINAK VE DEPO

Kran-1 Operasyonu kapsamnda, dün Hakkaride etkisiz hale getirilen 7 teröristle beraber toplam 18 terörist etkisiz hale getirildi, 6 i birlikçi yakaland, 45 maara, snak ve depo imha edildi.

Operasyonda, 5 AK-47 kalanikof piyade tüfei, bir dragunov keskin nianc tüfei, bir M-16 piyade tüfei, 4 makinal tüfek, 5 RPG-7 roketatar, 4 AT-4 tanksavar füzesi, 15 el bombas, çok sayda mühimmat, 7 el yapm patlayc (EYP), 15,5 kilogram patlayc madde, 20 kilogram uyuturucu madde (eroin), çok sayda yaam malzemesi ele geçirildi.

Kran-2 Operasyonunda 9 terörist etkisiz hale getirildi, iki terörist teslim oldu, iki i birlikçi yakaland, 7 maara, snak ve depo imha edildi.

Operasyonda 2 metis M-1 füze ateleyicisi, bir M-16 piyade tüfei, iki dragunov keskin nianc tüfei, 6 RPG-7 roketatar, iki biksi makinal tüfei, 7 AK-47 kalanikof piyade tüfei, bir TB-6 tambural bombaatar, 7 tabanca, 45 el bombas, 17 kilogram plastik patlayc, iki EYP, muhtelif miktarda mühimmat ve çok sayda yaam malzemesi ele geçirildi.

15( OPERASYONEL TM GÖREV ALIYOR

Kran-3 Operasyonunda ise Herekol bölgesinde 22 Eylülde 7, Bestler Dereler bölgesinde 23 Eylülde 9 olmak üzere, aralarnda çileri Bakanlnca gri kategoride aranan Koçer kod adl Orhan nce, Canda Kçi kod adl Kader Malgozun da bulunduu 16 terörist hava destekli ve karadan yürütülen operasyonlarla etkisiz hale getirildi.

Operasyonda ayrca çok sayda silah-mühimmat ve yaam malzemesi ele geçirildi, 6 maara, barnak, snak ile 4 EYP de imha edildi.

Kran-1, Kran-2 ve Kran-3 operasyonlar kapsamnda, 17 Austos tarihinden bugüne kadar toplam 43 örgüt üyesi etkisiz hale getirildi, 58 maara, snak ve depo imha edildi, çok sayda silah-mühimmat, gda ve yaam malzemesi ele geçirildi. Operasyonlarda 7 komando taburu, 16 Polis Özel Harekat timi, 25 Güvenlik Korucu timiyle toplam 155 operasyonel tim, 2 bin 325 personel yer alyor.

Ana Sayfaya Git