Liderlerden Sempozyuma Mesaj

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, DEAŞ'tan FETÖ'ye kadar masum insanları katleden, bölgeyi kan ve gözyaşına boğan terör örgütlerinin en büyük istismar aracının, cihat, dava, hizmet, hayır gibi dinin mukaddes kavramları olduğunu belirterek, dine hizmet için ortaya çıktığını iddia eden ve birçok ülkede zemin bulan bu sapkın yapıların ana hedefinin, bizatihi Müslümanların kendisi olduğunu bildirdi.

Haberler 02.10.2017 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Erdoan, stanbul lim ve Kültür Vakf tarafndan Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen 11. Uluslararas Bediüzzaman Sempozyumunun açlna gönderdii mesajnda, bu ylki sempozyumun konusunun Kuran ve Sünnet Rehberliinde Bir man Hizmeti; Müsbet Hareket olarak belirlenmesini son derece önemli bulduunu bildirdi.

Zira Müslümanlar olarak bu dönemde maruz kalnan birçok sknt, musibet ve acnn temel sebebinin Kuran- Kerimi ve Sünneti Seniyyeyi doru anlamamaktan kaynaklandna inandn beliren Erdoan, mesajnda unlar kaydetti:

DEAtan FETÖye kadar masum insanlar katleden, bölgemizi kan ve gözyana boan terör örgütlerinin en büyük istismar arac, cihat, dava, hizmet, hayr gibi dinimizin mukaddes kavramlardr. Dine hizmet için ortaya çktn iddia eden ve birçok ülkede zemin bulan bu sapkn yaplarn ana hedefi, bizatihi Müslümanlarn kendisidir. Son yllarda yaadmz aclar, bize dinimizin sahih kaynaklardan ve muteber alimlerden örenilmesini gereki klmtr. Yaad onca sürgüne ve baskya ramen Hakka, Halka, Kurana hizmet davasndan asla taviz vermeyen Bediüzzaman Hazretlerinin hayat, bu bakmdan çok önemli bir örnektir. Üstadn dedii gibi Sevdas büyük olann imtihan da büyük oIur. nallah elbirlii içinde çaltmz, Mevlaya güvenip, hakikate ram olduumuz sürece üstesinden gelemeyeceimiz hiçbir imtihan yoktur.

- slamn doru anlalmas her Müslümann en bata gelen görevidir

TBMM Bakan smail Kahraman da sempozyuma gönderdii mesajnda, iyilii yaymak ve kötülüklere mani olmann her Müslümann temel iar olmas gerektiini beterek, u düüncelerini bildirdi:

Sava, iddet, terör ve cehaletin gölgesinde braklmak istenen slamn doru anlalmas ve anlatlmas her Müslümann en bata gelen görevidir. Son yllarda El Kaide, DEA ve FETÖ gibi terör örgütlerinin ideolojik dayana olarak lanse edilmeye çallan slamn, Kuran ve sünnetin altnda doru ifade edilmesi son derece elzemdir. Yine insanln slam dinine bakn sorunlu klmak maksadyla yukarda bahsedilen terör örgütleri eliyle yürütülen iddet eylemlerinin yapt tahribat tespit etmeye de ihtiyacmz vardr. Dünyann deiik ülkelerinden akademisyenlerin katlaca sempozyum, slamn manasn müdrik ekilde anlatmak için uygun bir ortam olacaktr. Hayat manevi ve maddi boyutuyla anlayp, istikamet üzere kalmamz için bavurmamz gereken ana kaynaklarmz olan Kuran ve sünnetin manasndan uzaklamak, slam dünyasnn bugünkü sorunlarnn temelini tekil etmektir. Ana kaynaklarmzda, iki cihan saadetine ermenin formülü en sarih ekilde ifade edilmitir. Said Nursi gibi slamn sözcüsü münevverler de insanla bu konuda doru rehberlik etmek için gayret sarfetmilerdir. 1992den bu yana stanbul lim ve Kültür Vakf tarafndan uluslararas katlml olarak yaplan sempozyumdan, insanln günümüzdeki sorunlarna k tutacak çözüm önerileri çkacan ümit ediyorum. Ahlak ve adaletin hakim olduu bir dünya niyaz ediyorum.

- Dini duygular istismar ederek palazlanan örgütler erre hizmet etmilerdir

Babakan Binali Yldrm da sempozyumun açlna gönderdii mesajnda, sempozyumun varl ve sonuçlar bakmndan, memleket, ümmet ve beeriyet için hayrlara vesile olmasn temenni etti.

Mesajnda Bediüzzaman Hazretlerine ait olan u söz, slama ve Kurana adanm bir ömrün en açk ifadesidir: Milletimizin imann selamette görürsem, cehennemin alevleri içinde yanmaya razym. çünkü vücudum yanarken, gönlüm gül, gülistan olur. ifadelerine yer veren Yldrm, unlar kaydetti:

Bu nedenle bu senenin sempozyum konusu olan; Kuran ve Sünnet Rehberliinde Bir man Hizmeti; Müsbet Hareket bal belki de üstadn fani ömrünü en iyi ekilde özetlemektedir. O, hayatn Kuran anlatmaya, Kurann tad evrensel mesajlar tüm insanla iletmeye vakfetmi bir dava adam, bir mütefekkirdi. Bugün, bölgesel ve küresel ölçekte; slamn, Kurann ve Sünneti Seniyyenin yanl yorumlarndan kaynaklanan çatmalar ve mezhep kavgalarna üzülerek ahit oluyoruz. slam davasna sahip çktn iddia eden bu çarpk ve bozuk yaplar, farkl isimlerle, deiik maskelerle ümmetin srtnda adeta birer kambur olmutur. DEA Orta Douda, FETÖ Türkiyede nice canlara kym, bunu da sözde yüce dinimiz adna güttükleri bir davayla ilikilendirmeye çalmlardr. Dini duygular ve imani hassasiyetleri istismar ederek palazlanan bu örgütler erre hizmet etmilerdir. Bizler, bugüne kadar olduu gibi bundan sonra da kyamete kadar sürecek hak ve batl kavgasnda, safmz belli etmek, hak deryasnda bir katre olmak adna bu gayreti göstermek durumundayz.

- 11. Uluslararas Bediüzzaman Sempozyumu

Dünyann dört bir tarafndan gelen bilim insanlarnn, Kuran ve Sünnet Rehberliinde bir man Hizmeti; Müsbet Hareket konusunu müzakere edecei sempozyum, 3 Ekim gününe kadar sürecek oturumlarla devam edecek.

Üç ayr salonda yaplacak toplantlarn sonuç bildirgelerinin 3 Ekimde yaplacak özel oturumda duyurulaca sempozyuma, aralarnda ngiltere, Cezayir, Suudi Arabistan, Rusya, ABD, Nijerya, Hindistan, Filipinler, Ukrayna, Pakistan, Banglade, Msr, Fas, Brezilya, Arjantin, Uganda, Ürdün, Irak, Kenya, Malezya ve Endonezyann da bulunduu yaklak 40 ülkeden 600 akademisyen tebli gönderdi.

Gönderilen teblilerin 120si zorlu bir hakemlik sürecin sonucunda sempozyumda tartlmak üzere programa alnd.

Teblilerde, özellikle Kuran- Kerim ve sünnet merkezli hizmet metotlar, Müsbet hareket kavram, Cihad- manevi, Terör ve iddet, htilaf Ahlak, Sosyal problemlere çözümler gibi pek çok konu tartmaya açlacak.

Sunum ve tartmalar Türkçe, ngilizce ve Arapça izlenebilecek.

Ana Sayfaya Git