Liste Genelkurmay’da…

FETÖ'nün mahrem yapılanmasındaki iletişim sistemi olan 'ankesörlü telefon' soruşturmasında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 5 bin civarında 'kripto' askeri tespit etti. Savcılık, 'şüpheli' listesindeki askerlerin isimlerini Genelkurmay Başkanlığı’na bildirdi

Haberler 04.03.2018 - 10:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

FETÖnün mahrem yaplanmasnda görev alan imamlarn, deifre olmamak için kendilerine bal örgüt üyelerini kontörlü telefonlardan arad daha önce belirlenmiti. Bu kapsamda birçok ilde soruturma balatld. Soruturmalar kapsamnda halen deifre olmayan ve FETÖ ile iltisak bulunan çok sayda subayn ismine ulald.

HTS TRAF çIKARILDI

Ankara Cumhuriyet Basavclnca yürütülen soruturmada da önemli bilgilere ulald. Basavclk, ilk olarak kontörlü-ankesörlü telefonlarla görüme yapanlarn HTS dökümlerini çkard. Bu ekilde HTS dökümlerinde yer alan numaralar kullanan askerler tespit edildi. Yanl bir ilem yaplmamas için bu askerlerin aranma sklna göz atld. Birden fazla kez arananlar listeye konuldu. Daha sonra ise ayn telefondan baka askerlerin de ardk olarak aranp aranmad aratrld.

KRTK SMLER DE VAR

lk etapta kontörlü-ankesörlü telefon trafiine yaklak 50 bin askerin takld görüldü. Ancak yaplan analiz sonucu FETÖ ile iltisakl olduklarna dair emareleri fazla olanlarn saysnn 5 civarnda olduu belirlendi. Bu ekilde listeye nihai ekli verilmi oldu. Listede halen baz kritik görevlerde olan askerlerin de bulunduu ifade edildi.

Kontörlü telefon soruturmasnn üphelilerinin saysnn en fazla olduu komutanln ise Kara Kuvvetleri Komutanl olduu örenildi. Kara Kuvvetlerindeki üpheli saysnn 3 bin civarnda olduu belirtilirken, bu saynn Hava Kuvvetleri Komutanlnda bin, Deniz Kuvvetleri Komutanl ve Jandarma Genel Komutanlnda da bin civarnda olduu kaydedildi. Titiz çalmalar neticesinde hazrlanan liste, Ankara Cumhuriyet Basavclnca Genelkurmay Bakanlna bildirildi. Savcln, belirli periyotlarla üpheli listesinde bulunan askerlerle ilgili ilem yapaca kaydedildi.

Ana Sayfaya Git