Listelere tepki var!

24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimine yaklaşık 1 ay kalırken, önceki gün siyasi partilerin yüksek seçim kuruluna teslim ettikleri aday listeleri, kamuoyunda hayal kırıklığına neden oldu. Özellikle AK Parti’nin Diyarbakır’da gösterdiği adaylara vatandaşlar tarafından pek kabul görmedi.

Haberler 23.05.2018 - 09:29 Son Güncelleme : 23.05.2018 - 09:34

Mehmet Erim, Milletvekili aday listeleri tam anlamyla rezalet. Diyarbakrn hiçbir ihtiyacn karlamayan, sadece belli kesimlerin arzularyla hazrlanm bir milletvekili aday listesi dolaysyla hazrlanan listeden memnun deiliz. Bu listeye oy vermeyeceim. Gördüüm u ki bölge insan açklanan milletvekili aday listesinden çok rahatszlk duyuyor. Diyarbakrn temel ihtiyaçlarn karlayamayan ve her zaman ayn dört dönem insanlarn görmekten artk bktk. Ak Parti elbette ki parlamentoda 1. parti olarak yer alacak gibi görünüyor. Ama tek bana iktidar olabileceine ihtimal vermiyorum. Bizim bölgede baz siyasi skntlar var tercihler farkl ekilde ortaya çkabiliyor. Gerçi bütün partilerin bizim bölgeye bak açs ayndr ve bölge insan olarak bu durumdan da honut deiliz. Halkmz düünen, halkmzla ilgili gerçek açklamalarda bulunan ihtiyaç belirleyen partileri maalesef göremiyoruz. AK Partide temel ihtiyaçlar artk karlayamad için oy kaybna urayacak.

MLLETVEKLLL SEçMNE HAYIR, RESE EVET DYORUM

Ömer Efe, Aday listelerini hiç ho karlamadk çünkü 4. Dönem Milletvekillii yapm isimleri bölgeye tekrar gönderilmeleri bizi üzdü bundan dolay Milletvekillilii seçimine hayr diyorum reise evet diyorum. lk tercihim cumhurbakanl olacak.

DYARBAKIRI Y TEMSL EDEN MLLETVEKLLERNN BZ TEMSL ETMESN STYORUZ

Nurullah Özbay, Beklediimiz isimleri görmedik. Listede daha çok farkl kiileri görmek isterdik. Artk dört dönemdir ayn insanlar görmekten bktk. Halkn sorunlarna eilen milletvekillerini mecliste görmek istiyoruz. Diyarbakr iyi temsil eden milletvekillerinin bizi temsil etmesini istiyoruz.

AK PART LSTESN BEENMEDM

Mehmet Nesip Yardmcolu: AK Parti listesini beenmedim, HDP listesine de baktmzda Diyarbakrl fazla yok. Keke HDP listesinde memleketimizden isimler bulunsayd. AK Parti listesine baktmzda hizmet edebilecek sivil toplum içinden kimse yok. Keke halkn içinden adaylar olsayd. Ama baktmzda i adamlar listede.

BEKLEDMZ BR TABLO DELD

Abdurrahman Baytekin, Partilerin listelerini beenmedik özellikle AK partinin. HDPnin de adaylarnda Diyarbakrl yok. Daha önceki siyasetçilerin hiçbirini listeye almamlar. Beklediimiz bir tablo deildi açkças. Genel olarak baktmzda favori parti yine AK Parti ama sürprizi de Y Parti olur. Cumhurbakanl seçiminde de büyük olaslk ile Erdoan kazanr.

Ana Sayfaya Git