Logomuz Olsaydı İttifak Olabilirdi!

HÜR Dava Partisi (Hüda-Par) eski Genel Başkanı ve Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptıkları ittifak görüşmelerine ilişkin konuştu. Yapıcıoğlu, "Eğer, Hüda-Par kendi logosuyla yer alabilseydi ittifak olurdu, olabilirdi. Yani bu konu müzakere edilirdi. Fakat, o seçeneğe kapalı oldukları için bir ilerleme sağlanamadı" dedi.

Haberler 01.06.2018 - 09:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda bamsz milletvekili aday olan Hüda-Par eski Genel Bakan Zekeriya Yapcolu, seçim çalmalar kapsamnda basn bürolarna yönelik yürüttüü ziyaretler devam ediyor. Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ile görümede Hüda-Par ile ittifak teklifinin olup olmad tartmalarna yant veren Zekeriya Yapcolu, görümede ittifakn gündeme geldiini ifade ederek, daha sonra genel bakan yardmclar düzeyinde çeitli görümelerin olduunu söyledi. Bu görümelerin bir ittifak sonuç verecek bir noktaya ulatrmadn, iradelerin ittifak noktasnda uyumadn dile getiren Yapcolu, Bizden daha çok bekledikleri belki daha önce Numan Kurtulmuun bir Has Parti örnei vard. ki partiyi bir yapya, bu sistemin zorlad düüncesiyle belki daha çok bizden bekledikleri iltihakt (katlma). Biz de bunun müzakerelere açk olmadn söyledik. ttifak ile ilgili görümeler devam etti. Daha sonra gerçeklemedi. Neticede gerçeklemeyen bir eyin detaylarna çok fazla taklmak doru olmaz. Siyasetin doasnda var, eer, Hüda-Par kendi logosuyla yer alabilseydik olurdu, olabilirdi. Yani bu konu müzakere edilirdi. Fakat o seçenee kapal olduklar için bir ilerleme salanamad dedi.

KABUL ETSEYDK, AK PARTNN LSTESNDE GÖSTERLM OLABLRDK

Yapcolu, ittifak konusunda MHPnin engel olduu iddialarna da yant vererek, Bu konuda bir ey diyemem. Kendi aralarnda ne konutuklarn bilemem. Bilmediim bir konuda yorum yapmak istemem. Eer biz ittifak kabul etmi olsaydk bugün, Ak Partinin listesinde gösterilmi olabilirdik. Ama bizim istediimiz bu deildi. Bizim isteimiz, kendi logomuzla seçime girmekti diye konutu.

BR PARTNN TEK BAINA MECLSTE COUNLUU SALAMASI ZOR GÖRÜNÜYOR

24 Haziranda yaplacak seçim sonuçlarna ilikin deerlendirmelerde de bulunan Zekeriya Yapcolu, kesin sonucu söylemenin zor olduunu kaydetti. Cumhurbakanl seçiminin ilk turda bitmesinin mümkün olduunu, fakat garanti bir durumun da söz konusu olmadn dile getiren Yapcolu, Hiçbir eyin garantisi yoktur. Son bir hafta içerisinde nelerin olabileceini bilemiyoruz. Hatta siyasette 24 saatin bile uzun bir süre olduunu söylerler. Mecliste kimin çounluu elde edecei konusu ise çok daha karmak hesaplar var. Ama herhangi bir partinin tek bana Mecliste çounluu salamas garanti deil, çok zor görünüyor dedi.

KAMUOYU YOKLAMALARI, HDPNN BARAJIN ÜZERNDE OLDUUNU SÖYLÜYOR

Kamuoyu yoklamalarnn HDPnin baraj atn gösteriini belirten Yapcolu, HDPnin baraj ap, aamama konusunda bir ey diyemem. Ama, kamuoyu yoklamalar, barajn biraz üzerinde olduunu söylüyor. Son birkaç gün içerisinde neler deiir, seçmen davrann etkileyecek gelimeler olur mu, olmaz m, bir ey söylemek mümkün deildir. Bir de u var, kamuoyu yoklamalar gerçei ne kadar yanstyor, insanlar rahatlkla kendi düüncelerini söyleyebiliyorlar m anket irketlerine? Bu da ayr bir muamma dedi.

BARAJI AAMAMA KONUSUNDAN DOLAYI BZ K LDE BAIMSIZ ADAY çIKARDIK

Hüda-Parn Diyarbakr ve Batmanda bamsz aday göstermesine de deinen Yapcolu, konumasn öyle sürdürdü:

Baraj aamama konusundan dolay biz iki ilde bamsz aday çkardk. Ümidiz ikimizin de kazanmasdr. Peki bu hangi partiye yarad? Kimse avucunu ovuturmasn. Bu bize yarayacak, baka kimseye yaramayacak. Her eyden önce bu seçimin sulh içerisinde geçmesini diliyorum. Toplumu kutuplatracak, gerginlii artracak, insanlar birbirine düürecek davranlardan, sözlerden herkesin kaçnlmas gerekir. 25 Haziran günü hangi partiye oy vermi olursa olsun, bu millet tekrar ayn vatanda yaamaya devam edecek. Herkesin fikirleri farkl olabilir. Herkes kendi fikrini açk yüreklilikle ortaya koysun. Kendi çözüm önerilerini millete götürsün. Millet, kimi kendisinin temsil makamnda görmek istiyorsa, onu oraya gönderecektir. Bu yetkiyi milletten almayan hiç kimsenin bundan ikayet etmeye hakk yoktur.

SEçMLERE ABELER BULAMAMALIDIR

YSKnn ald sandk tama kararyla ilgili konuan Yapcolu, Sandk bazl seçmen listeleri partilere verildi. Baz illerin seçmen listeleri verilmedi. Kimin, hangi sandkta oy kullanaca henüz belli deil. Herkesin una dikkat etmesi gerekiyor, seçimlere aibeler bulamamaldr. Vatandan iradesi neyse, mutlak suretle sanda yansmaldr. Sanda yansd gibi sandkta çkmaldr dedi.

Ana Sayfaya Git