MİT tırları operasyonunun önü 3 yıl önce açılmış

Soruşturma kapsamında, eski Diyarbakır hakimi firari sanık Ahmet Türkeri hakkında "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme" suçundan 22,5 yıla kadar hapis istemiyle hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi

Haberler 30.06.2018 - 10:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gaziantep Cumhuriyet Basavclnca yürütülen Fetullahç Terör Örgütü/Paralel Devlet Yaplanmasna (FETÖ/PDY) ilikin soruturma kapsamnda, eski Diyarbakr hakimi Ahmet Türkeri hakknda hazrlanan iddianamede, sann dönemin stanbul Jandarma Komutan Hüseyin Kurtoluna verdii hukuka aykr cezayla terfisini engelledii, örgüt militanlarnn da onun yerine MT trlarn hukuka aykr ekilde durduran Hamza Celepolunun terfisini salayarak, örgütün nihai hedeflerini gerçekletirmek için hazrladklar plann bir aamasn daha baaryla icra ettikleri belirtildi.

Gaziantep Cumhuriyet Basavcl Terör ve Organize Suçlar Soruturma Bürosunca eski Diyarbakr hakimi firari sank Ahmet Türkeri hakknda silahl terör örgütü kurma ve yönetme suçundan 22,5 yla kadar hapis istemiyle hazrlanan iddianame, 7. Ar Ceza Mahkemesince kabul edildi.

ddianamede, sann ByLock kulland ve kullanc adnn hmt21, ifresinin de olunun ad ile doum tarihinden olutuu belirtildi.

Silivri Cezaevinde 2011 ylnda tutuklu bulunan bir kiinin cenaze izninde geceyi cenaze evi yerine ceza infaz kurumunda geçirilmesi sebebiyle, ikayeti olmamasna ramen dönemin stanbul l Jandarma Komutan olan Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Bakan Tugeneral Hüseyin Kurtolu ve dier görevliler hakknda Silivri Cumhuriyet Basavclnca soruturma balatld ifade edilen iddianamede, Kurtolunun evraklarn hiçbirinde imzasnn bulunmad gibi, cenaze izninde gece konaklamasnn cezaevinde yaplmasna dair emir ve talimat verdiine dair de herhangi bir delil ve beyan bulunmad bilgisi yer ald.

- Hukuka aykr ekilde mahkumiyet karar vermi

ddianamede, dönemin Adli Yarg Adalet Komisyonu Bakan O.çnin mevzuata ve teamüllere aykr ekilde hakim Ahmet Türkeriyi yetkilendirdii, sann da hukuka aykr ekilde mahkumiyet karar verdii vurgulanarak, böylelikle dönemin stanbul Jandarma Komutan olan Kurtolunun 2012 ylndaki YA toplantsnda generallie terfi edecekler listesinin üst sralarnda olmasna ramen balatlan haksz ve hukuka aykr soruturma dolaysyla terfi edemedii kaydedildi.

Kurtolu yerine Hamza Celepolunun generallie terfi ettirilerek, Adana Jandarma Bölge Komutanlna atand, bu kiinin de Türkiyeyi zor durumda brakmay amaçlayan MT trlarnn durdurulmas olaynn asli faillerinden olduuna dikkat çekilen iddianamede, unlar kaydedildi:

Söz konusu soruturma dosyasnn, kolluk görevlilerinden balayp yüksek mahkeme üyelerine kadar uzanan silsile içerisinde devam eden kumpas açkça gözler önüne serdii, hakknda soruturma bulunduu bahanesiyle Hüseyin Kurtolunun terfisine engel olan örgüt militanlarnn, MT trlarn hukuka aykr ekilde durdurarak kendi örgütüne mensup Hamza Celepolunun terfi ve yükselmesini salayarak, örgütün nihai hedeflerini gerçekletirmek için hazrladklar plann bir aamasn daha baaryla icra ettikleri anlalmtr.

- Tank ifadeleri

ddianamede, tank olarak ifadesi yer alan eski HSYK Birinci Daire Bakan brahim Okur, Yarglama hzl bir ekilde ve üstelik mahkeme hakimi raporluyken bir baka hakimin hatrladm kadaryla Ahmet Türkerinin komisyon tarafndan yetkilendirilmesi ile sonuçlandrlm. Hüseyin Kurtolu ve dier komutanlara 2 yl 8 ay hapis cezas verildiini duyunca ardm. Zira dosyada mahkumiyeti gerektirecek hiçbir ey yoktu. ifadelerini kulland.

Tank eski savc M.Ö. ise dönemin alay komutan hakknda iddianame hazrlandn belirterek, unlar aktard:

O dönem dosyann tevzi edildii mahkemenin hakimi yerine Ahmet Türkeri durumaya çkarlmt. Hakim Ahmet Türkeri durumaya geçici çkmt. Buna ramen bu hakim alay komutan hakknda mahkumiyet karar vermiti. Bu kararda mahkumiyete ilikin amaç, alay komutannn generallik rütbesinin önüne geçmekti. Nitekim bu amaç gerçekleti.

ddianamede, sank Türkerinin FETÖ üphelisi 7 kiiyle para transferinin olduu kaydedildi.

Ana Sayfaya Git