MİT ve TSK'daki "kripto" FETÖ'cülerden itiraflar

8 ilde FETÖ/PDY'nin MİT ve TSK teşkilatlarındaki "kripto" yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan bazı şüpheliler, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak itiraflarda bulundu

Haberler 22.07.2017 - 10:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

8 ilde, Fetullahç Terör Örgütü/Paralel Devlet Yaplanmasnn (FETÖ/PDY) Türk Silahl Kuvvetleri (TSK) ve Milli stihbarat Tekilatndaki (MT) kripto yaplanmasna yönelik operasyonda gözaltna alndktan sonra adli kontrol artyla serbest braklan baz üpheliler, savclk ifadelerinde örgütün gizlilik yapsna ilikin bilgiler verdi.

Sinop Cumhuriyet Basavclnca Sinop merkezli Ankara, Bartn, Hatay, stanbul, Kocaeli, Mula ve Trabzonda düzenlenen operasyonlarda gözaltna alnan ve emniyetteki ilemlerinin ardndan adliyeye sevk edilen 11 üpheliden 7si, basavclktaki sorgularnda etkin pimanlk hükümlerinin kendilerine anlatlmas üzerine ikna olarak itiraflarda bulunmay kabul etti.

üpheliler ifadelerinde örgütle örencilik yllarnda tantklarn, mesleklerini yapma süreçlerinde ise kendilerinden sorumlu sözde imamlardan talimat aldklarn anlatt.

Örgütün kripto yaplanmas içerisinde yer almalarndan dolay talimat dorultusunda çocuklarn FETÖ ile balantl okul ve dershanelere göndermediklerini, Zaman gazetesine abone olmadklarn, Bank Asyada hesap açtrmadklarn anlatan üpheliler, deifre olmamak için kendilerinden sorumlu sözde imamlarla telefonla görüme yapmadklarn tüm görümelerini yüz yüze gerçekletirdiklerini aktard.

- Sözde imamlarla tek tek görüülüyordu

üpheliler ifadelerinde kendilerinden sorumlu imamlarla toplu halde toplant yapmalarnn örgüt tarafndan uygun görülmediini, bu nedenle yaplan görümelerin birebir olduunu ve toplu ekilde toplant yapmadklarndan ötürü örgüt üyelerinin birbirlerinden habersiz olduklarn savundu.

fadelerinde sözde imamlara ilikin detaylar da veren üpheliler, görev yaptklar ilden baka bir kente tayinlerinin çkmas durumunda kendilerinin yeni görev yerlerindeki sözde imamlara bizzat teslim edildiini, ondan sonraki süreçte talimatlar sözde yeni imamdan aldklarn belirtti.

Örgütün kendilerine namaz ve oruç hakknda talimatlar verdii bilgisini de paylaan üpheliler, deifre olmamak için baz tedbirler aldklarn anlatt.

Tedbir amaçl cuma namazlarna aralklarla gittiklerini ifade eden üpheliler, vakit namazlarn ise teyemmüm edip bulunduklar ortamda bir yere dönerek gözleriyle kldklarn aktard.

Evlerinde FETÖ eleba Fetullah Gülene ait kitaplar bulundurmadklarn kaydeden üpheliler, evliliklerini ise örgüt tarafndan belirlenen kadnlarla yapmaya özen gösterdiklerini dile getirdi.

Sinop Cumhuriyet Basavclnca FETÖ/PDYnin TSK ve MTteki kripto yaplanmasna yönelik soruturma çerçevesinde 6 Temmuzda 13 kii hakknda gözalt karar verilmi, Sinop merkezli Ankara, Bartn, Hatay, stanbul, Kocaeli, Mula ve Trabzonda düzenlenen operasyonda 11 zanl gözaltna alnmt. Zanllardan eski 2 MT çalan ve 2 asker çkarldklar mahkemece tutuklanm, meslekten ihraç edilen askerlerden oluan dier zanllar ise adli kontrol artyla serbest braklmt. Operasyon kapsamnda haklarnda yakalama karar bulunan 2 firari zanl ise aranyor.

Ana Sayfaya Git