Mızraklı, engelli empati odalarını test etti

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelli Şube Müdürlüğü’nün Sümerpark yerleşkesi içinde inşa edip hizmete açtığı engelli empati odalarını inceledi.

Haberler 18.05.2019 - 01:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

lk olarak, görme engellilerin yaadklar zorluklara dikkat çekmek için kaldrm takip tulalar, basamakl engeller ve gündelik yaamda ev içinde kullanlan aksesuarlardan oluan karanlk oday gezen Mzrakl, görme engellilerin kulland beyaz baston ile yürüyerek ve masada sürahide bulunan suyu bardaa aktarmaya çalp, yaad zorluklar yannda bulunanlarla paylaarak, hizmete açlan odada emei geçenlere teekkür etti.

ENGELLLERLE BRLKTE

Karanlk odada görme engelliler bir araya gelen Mzrakl, karanlk oday farkndalk oluturmak amacyla herkesin test etmesi gerektiini ifade etti. Engelli vatandalar tüm önerilerinin kendileri için bir görev olduuna vurgu yapan Mzrakl, görme engellilerin karanlk odada eksik bulduklar malzemeler konusunda isteklerinin yerine getirileceini söyledi. Görme engelli vatandalarda, ina edilip hizmete açlan karanlk oda ve dier çalmalar için Diyarbakr Büyükehir Belediyesine teekkür etti.

KARANLIK ODA TEST

Karanlk oda testinin ardndan iitme engelliler için ses izolasyonu ile ayr bir bölme ile oluturulan empati odasna geçen Mzrakl, burada yapm tamamlanan oda ile ilgili personellerden bilgi ald ve odaya geçip iaret diliyle iletiim kurmaya çalt. Yaplan bu çalmann oldukça deerli olduuna deinen Mzrakl, odaya girildii anda d dünya ile balantnn kesildiini, insann bir süre sonra mecbur kalarak iaret diliyle derdini anlatmaya çaltn ve iaret dilinin ne kadar önemli olduunu burada kavradn aktard.

9 TOPLU TAIMA ARACI

Yakn zamanda hizmet vermek üzere 4 daha sonra da 5 araç olmak üzere toplam 9 toplu tama aracn engellilerin hizmetine sunacaklarnn müjdesini veren Mzrakl, 2 aracn rampal ortopedik, 2 aracn ise görme engellilerin kullanmna uygun ekilde dizayn edildiini belirtti. Engelli vatandalarn, 9 toplu tama aracna ALO 153ten ulatnda araçlarn, engellileri bulunduklar yerden alarak gidecekleri yere ulatracan dile getiren Mzrakl, engelliler için oluturulan araç filosunu geçen zaman içinde büyüteceklerini söyledi.

Ana Sayfaya Git