Mızraklı KCK'nın yapılanmasında

İçişleri Bakanlığı'nca terör soruşturması kapsamında görevinden alındıktan sonra hakkında terör örgütü üyeliğinden açılan davada 9 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı'nın, KCK'nın sözde Türkiye Meclisi içinde doğal delege olarak illegal faaliyetlerde bulunduğu ve sağlık komitesinde yer aldığı belirtildi.

Haberler 08.04.2020 - 11:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Terör soruturmas kapsamnda tutuklanan, çileri Bakanlnca görevden alnan HDPli Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Adnan Selçuk Mzraklnn, silahl terör örgütüne üye olmak suçundan 9 yl 4 ay 15 gün hapis cezasna çarptrlmasna ilikin gerekçeli karar hazrland.

Diyarbakr 9. Ar Ceza Mahkemesince 9 Martta görülen karar durumasnda Mzrakl hakknda hükmedilen hapis cezasna ilikin 31 sayfa olarak hazrlanan kararda, terör örgütü PKK/KCK hakknda detayl bilgiye, sank hakkndaki iddialara, tank ifadeleri ve savunmasna yer verildi.

Kararda, Mzraklnn sözde demokratik özerklii hayata geçirmek amacyla terör örgütü PKK/KCK eleba Abdullah Öcalann talimatyla kurulan Demokratik Toplum Kongresinde (DTK) daimi meclis üyesi olarak faaliyet yürüttüü, sosyal alan merkezine bal faaliyet yürüten salk komisyonu üyesi olduu bildirildi.

Mzraklnn, sosyal politikalar komisyonuna bal olarak emek, göç ve yoksulluk komisyonu içerisinde aktif olarak sorumlu düzeyde görev yapt belirtilen kararda, sann bu yönde örgütsel faaliyetlerde bulunduu aktarld.

- çalt hastanede teröristi kayt d tedavi etmi

Kararda, tank olarak Mardinin Nusaybin ilçesinde güvenlik güçlerine teslim olan Bermal kod isimli terörist H.B.Ann ifadesine de yer verildi.

Mzrakl hakknda tank H.B.Ann Diyarbakrda özel hastanede krsal alandan gece geç saatlerde getirilen Hogr kod isimli teröristi Mzrakl ameliyat ettikten sonra güvenlik güçlerine teslim etmeden taburcu edip, serbest kalmasn salad. ifadesinin yer ald kararda, sann çalt hastanede kayt d olarak çatmadan yaral olarak getirilen terör örgüt militann tedavi ettii kaydedildi.

Kararda, u ifadelere yer verildi:

Mzrakl, örgüt yöneticileri ile sürekli görümütür. KCK/TM yaplanmasnda doal delege olarak yer alm, terör örgütünün PKK/KCK yaplanmas içerisinde hareket etmitir. Halk sal komitesi KCK yaplanmasnn sosyal alan faaliyetlerinde, salk komitesi içerisinde yer ald, terör örgütüne ve üyelerine sürekli yardm ettii, farkl tarihlerde düzenlenen ve PKK/KCK terör örgütünün propagandasna dönüen eylem ve etkinliklere katld, sosyal paylamlarnn örgüt ideolojisini benimser ekilde örgüt lehine olduu anlalmtr.

- Teröristlerle para transferinde kuryelik yapm

Mzraklnn PKK/KCKl teröristler arasnda kayt altna alnamayan para transferine kuryelik eklinde çeitli eylemlerde bulunduu ifade edilen kararda, terör örgütünün hiyerarik yaps içerisinde yer almadan, terör örgütü ile organik ba kurmadan bu eylemlerin yaplmasnn mümkün olmad deerlendirildi.

Kararda Mzrakl hakknda unlar kaydedildi:

Sann örgüt hiyerarisine girip, örgütle organik ba kurduu, bu kapsamda, süreklilik, çeitlilik ve younluk içeren eylem ve faaliyetlerde bulunduu kabul edilmekle, atl suçun yasal unsurlar olutuundan, sann müsnet suçlamadan cezalandrlmasna dair hüküm kurulmutur. Suçun ileni ekli, suça katlma biçimi ile sann örgütsel yap içerisindeki konumu ve yeri, etkinlii gözetilerek, bu kriterlerle orantl olarak takdiren alt snrdan uzaklalarak hüküm tesis edilmitir.

Adnan Selçuk Mzrakl, 9 Marttaki karar durumasnda, silahl terör örgütüne üye olmak suçundan takdiri indirime gidilerek TCKnn 62. maddesi gereince 9 yl 4 ay 15 gün hapis cezasna çarptrlmt.

Ana Sayfaya Git