Mabetleri temizleyecek?

Diyarbakır'da yer alan cami, kilise ve cemevlerini belediye temizleyecek. Uygulama yılda 3 kez yapılacak.

Haberler 30.07.2019 - 00:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, Kurban Bayram öncesinde ehirdeki tüm cami, kilise ve cemevlerinin belediye tarafndan temizleneceini duyurdu. Belediyede yaplan açklamada, temizlik ilemlerinin sadece bayrama mahsus deil, artk ylda 3 kez belediye tarafndan yaplaca belirtildi.

Diyarbakr Büyükehir Belediyesinden yaplan açklama öyle:

CAMLERN TEMZLENMES

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, Kurban Bayram öncesi kentte bulunan ibadethanelerde hijyen koullarnn salanmas ve yurttalarn rahatlkla ibadet etmesi için temizlik çalmalarn balatyor. lk etapta 48 cami, 2 kilise ve 1 cemevini kapsayan temizlik çalmalar kapsamnda ibadethanelerde bulunan hallar, avizeler, ayakkablklar, avlular, tuvaletler ve lavabolar komple ykanarak yurttalarn daha hijyenik bir ortamda ibadet etmeleri salanacak. Diyarbakr Büyükehir Belediyesi çevre Koruma ve Kontrol Daire Bakanl tarafndan 10 kiilik ekip ile yürütülecek bu çalma 29 Temmuz 10 Austos 2019 tarihleri arasnda tamamlanacak.

Haziran ay sonunda yaplmaya balanan ve hala devam eden fizibilite çalmas kapsamnda gerçekletirilecek temizlik çalmalarna Kurban Bayramndan sonra da devam edilecek. Bu kapsamda, ylda 3 defa ibadethanelerin temizlii yaplacak.

Ana Sayfaya Git