Macron'dan 'Cemal Kaşıkçı' açıklaması

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, "Olayla ilgili soru işaretleri ortadan kaldırıldıktan sonra bir pozisyon belirleyeceğim." dedi.

Haberler 12.10.2018 - 19:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fransa Cumhurbakan Emmanuel Macron, Suudi gazeteci Cemal Kakçnn kaybolmas ile ilgili iddialarn çok ar olduunu, olayla ilgili tüm ayrntlarn gün yüzüne çkarlmas gerektiini ve buna göre bir pozisyon belirleyeceini söyledi.

Macron, Franszca Konuan Ülkeler Birlii Zirvesi için bulunduu Ermenistanda, bir televizyon kanalna açklamalarda bulundu.

Fransa Cumhurbakan Macron, Tam gerçein ortaya çkmas ve olayn aydnla kavuturulmasn bekliyorum. Söylenenler ar, çok ar eyler. Fransa, srarla, ilk sonuçlar ar kayg verici bu olay hakknda gerçein ortaya çkarlmas için her türlü çabann gösterilmesini arzu ediyor. Olayla ilgili soru iaretleri ortadan kaldrldktan sonra bir pozisyon belirleyeceim. dedi.

Macron, Suudi Arabistan ve Birleik Arap Emirlikleri ile ticari önceliklere göre deil, stratejik çkarlar çerçevesinde bir i birlii yürüttüklerini kaydederek, Suudi Arabistann silah sat bakmndan bölgedeki balca müterileri olmadn, Birleik Arap Emirliklerinde ise teröre kar mücadelede kritik bir noktada olduu için askeri üs bulundurduklarn belirtti.

Macron ayrca, olayla ilgili imdiye kadar görümedii Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Salman ile gelecek günlerde görüebileceini ifade etti.

Ana Sayfaya Git