“Madde kullanım oranında ciddi artış var”

Madde kullanım oranında ciddi bir artışın olduğunu belirten Yeşilay Batman Şube Başkanı Şehmus Yılmaz, madde kullanımıyla topyekûn mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

Haberler 29.08.2019 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeilay Batman ube Bakan ehmus Ylmaz, Batmanda uyuturucu kullanm, uyuturucuyla nasl mücadele edilmesi gerektii, okul çevrelerinde kümeleen torbaclarn çalma ekilleri ve ailelerin bu tehlikeye kar neler yapmas gerektii ile ilgili önemli açklamalarda bulundu.

Madde kullanm orannda her geçen art yaandn, bu durumun korkutucu olduunu vurgulayan Ylmaz, önemli uyarlarda bulundu. Madde kullanmyla topyekn mücadele edilmesi gerektiini belirten Ylmaz, yetkililer, ebeveynler bata olmak üzere bu konuda herkese önemli görevlerin dütüünü kaydetti.

Madde kullanm yann çok küçük yalara kadar indiini aktaran Ylmaz, Batmanda madde bamll ve alkol bamll artyor. Aldmz verilere göre madde kullanm çok küçük yalara dümü durumdadr. Bununla ilgili Emniyetin ve Valiliin baz çalmalarn takdir ediyoruz. Vali beyin uyuturucu ile mücadele toplantlar oluyor. Bu konuya çok iyi deiniyor. Bununla ilgili bizim de çalmalarmz var. dedi.

Madde kullanm oran çok yüksek

Kentte madde kullanmnn yaygnlatn belirten Ylmaz, Batmandaki istatistiklere göre madde kullanm oran çok yükselmi durumda. Madde kullanm 10-11 yalara kadar dümü durumda. Emniyet ve Salk l Müdürlüünde bu konuyla ilgili veriler var. Onunla ilgili topyekn mücadele etmemiz lazm. Maddeye müptela olan gençler, bizim gençlerimiz, bu gençlerimizi kazanmamz gerekiyor. Bu gençleri güzel yerlere, Batmann lokomotifi yapmak için aileler ve kurum amirlerimiz hep birlikte mücadele içine girmeliyiz. ifadelerini kulland.

Topyekn mücadele gerekir

Madde kullanm durumunun vahim boyutlarda olduuna iaret eden Ylmaz öyle konutu,

Dier illere göre nüfus oran farkl olabilir ama yaptm görümelerde dier illerde mücadelenin içinde esnaf, oför, iadamlar gibi her kesimden insan var. Batmanda maalesef böyle topyekn bir mücadele görmüyorum. Herkes kabuuna çekilmi gibi gözüküyor. Maddeyle mücadele, topyekn olmaldr. Gençlerimize yazktr, sahip çkmalyz. Bu konuda emniyetin çok güzel çalmalar olduunu söyleyebilirim. Geçtiimiz günlerde bir tona yakn esrar, ayrca 2 kiloya yakn kristal dediimiz metamfetamin yakaland. Konuyla ilgili emniyet çalmalarn yapyor.

Okul etrafndaki kümeleri datmamz gerekir

Madde bamllyla mücadelede okul aile birliklerine çok i dütüünü aktaran Ylmaz, Okul aile birliklerine çok i düüyor. çileri Bakanlnn yapm olduu okullardaki özel güvenlik uygulamasnn devam etmesini istiyoruz. Bu uygulamann bir caydrcl vardr. Okul etrafndaki kümeleri datmamz gerekir. Mahalle sakinleri ve esnaf topyekn bu ie el atmalar lazm. Batmanda halk bilinçlendirme kapsamnda stant çalmalarmz oldu. Okullarda Milli Eitim ve TBMM ile ortak çalmalarmz var. Okul aile birliklerimizle de youn çalmalar yaptk. Madde kullanmyla mücadele ii en çok okul aile birliklerine, yani anne babalara düüyor. Onunla ilgili çok çalmalar yaptk. Ailelerin çocuklarn takip etmeleri için çalmalar yaptk. dedi.

Ailelere büyük görevler düüyor

Konumasnda ailelere tavsiyelerde bulunan Ylmaz, unlar söyledi:

Aileler çocuklarnn okul gidi gelilerini takip etmelidir. çocuklarn bo zamanlarda ne yaptklarn, nerelere gittiklerini ve kimlere takldklarn bilmelidir. Aileler, çocuklarnn arkadalarn iyi tanmaldrlar. Haftada en az bir iki defa okul hocalarndan çocuklarnn durumunu sormaldr. Bu mücadelenin ilk aya aileden balar. çocuk boluk bulup eve geç saatlerde geldii zaman, ailesinin kendisini sormadn hissettiinde babo insanlarla taklp maddeye bulaabilir. Madde satclar dediimiz torbaclar bu tür babo, aile sevgisinden yoksul, sorulmayan çocuklar bulduu anda kendi ana düürebiliyor.

Yeilay Danma Merkezi açld

Batmanda Yeilay Danma Merkezi açtklarn, madde kullanclarnn burada tedavi olabileceklerini belirten Ylmaz, Merkezimiz, 19 Austostan bu yana faaliyete girmitir. 116 ubenin 27nci ubesini biz Batmanda açtk. 2 psikolog, sosyal hizmetler uzman, halkla ilikiler ve 7 çalanla beraber Batmanda hizmet etmekteyiz. Randevu sistemiyle çalyoruz. 444 79 75 telefonlar üzerinden bize gelen 9 kaydmz var. Psikologlarmz belirli günlerde tedavi yapyor. Tedavi olmak isteyen insanlarmzn deifre olma riski yok. Yeilay Danma Merkezine gelen ve tedavi olmak isteyen insanlarn kaytlar gizli tutuluyor. Hiçbir ekilde hiç kimseyle paylalmyor. Kii tedavi edildikten sonra eer topluma kazandrlmas gereken istihdam edilmesi gereken bir konuysa, KUR ve dier kurumlarmzla ibirlii içinde bu konuya çözüm bulmaya çalyoruz. Yerelde; Belediye, Emniyet, l Salk Müdürlüü ve tüm kurumlarmza i düüyor. Bu konuda topyekn bir çalma içerisinde olacaz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git