Maddi yardım vaadiyle noter onaylı dolandırıcılık

“Maddi yardım yapılacak” denilerek, noterde parmak bastığı evrakla adına geri ödemeli tarım kredisi çekilen Gazal Altuntaş, 32 bin 648 TL dolandırıldı. Altuntaş, kendisini dolandıran kişi hakkında şikayetçi oldu ancak mağduriyetinin hala giderilmediğini belirtti.

Haberler 28.02.2020 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda yaayan Gazal Altunta (52), 11 yl önce maddi destek sunulacak denilerek, parmak bast evrak ile dolandrldn iddia etti.

2009 ylnda ekonomik sorunlar yaayan Gazal Altuntan bir akrabas kendisine Cumhurbakanl tarafndan yardm yaplacan, bunun için notere gidip imza atmas gerektiini belirtti. Gazal Altunta ve gelini Sevim A. akrabalar olan Dilah Y. ile birlikte Balar ilçesi Bayramolu Semtinde bulunan notere giderek burada kendilerine sunulan evraklara imza att. Okuma yazmas olmayan Gazal Altunta evraka parmak basarken, gelini Sevim Altunta ise evraka imza att. ki kadn dolandrldklarn ise olaydan 8 yl sonra anlad.

10 BN 776 TL DOLANDIRILDI

Adna tarmsal destekleme ad altnda Ziraat Bankasndan 10 bin 776 TL kredi çekilen ve çekilen kredinin ödenmemesi ile ilenen faiz ile birlikte toplamda 32 bin 648 TL borçlu olan Gazal Altunta, bir an önce maduriyetinin giderilmesini istedi. 11 yl önce akrabas Dilah Y.nin de aralarnda olduu bir çete tarafndan birçok kiinin dolandrldn iddia eden Altunta, yaadklarn anlatt.

ÖDENMEYNCE 32 BN 648 TL BORçLANDI

Altunta, 11 yl önce Diyarbakrda süt fabrikasnda çaltn ve akrabas olan Dilah Y.nin Cumhurbakan beyaz eya ve maddi yardm yapacak sözü ile kandrldn belirterek, Kimliim ile birlikte notere gidip imza atmam gerektiini söyledi. Ona kimliimi verdim. Onunla birlikte notere gittik. Orada ilem yapt. mza attm evrak ile bana her ay 500 TL ödeneceini söyledi diyerek dolandrldn söyledi.

GELN 18 BN DOLANDIRILDI

Kiracydm. çocuklarm ise cezaevindeydi. Bir yardm gelir diye onlara inandm, kabul ettim. Beni dolandracan tahmin edemedim diyen Altunta, gelini Sevim Altuntanda ayn yöntemle 18 bin TL dolandrldn iddia etti.

HESAPTAK PARASINA EL KONULDU

3 yl önce askerdeki olunun kendi hesabna bin TL para gönderdiini, çekmek için bankaya gittiini ancak paraya el konulduunu söyleyen Altunta, Benim adma borç göründüünü söylediler. Yllarca o borç faiz olarak ilemi. Gelinim ve olum uan evli deil. Olumun iki çocuu var. Olum cezaevinde tutuklu. Gelinim çocuklara bakmaya çalyor. Bir hastanede çalyor ancak her ay maa kesiliyor. Benim adma açlan her hangi bir hesaba bir kuru para girse hemen devlet el koyuyor. ki tutuklu olum var onlara bakamyorum. Borçlarm ise artkça artyor diye içinde bulunduu duruma dikkat çekti.

KAYETç OLDU

Kendisini dolandrd akrabas Dilah Y.nin ksa bir süre sonra birden fazla daire aldn söyleyen Altunta, Beni borçlandrdklar için gidip karakolda ikayetçi oldum. fade verdim. Ancak bir gelime olmad. Beni dolandrdn kabul etmedi. Tüm ailesinin de dolandrldn iddia etti. 600 kira ödüyorum, gelirim yok. Evlere temizlie giderek aileme bakmaya çalyorum. Üstelik ortada bana ait olmayan bir borç var. Her gün faiz iliyor. Tek suçum okuma yazma bilmemek sözleri ile maduriyetinin giderilmesini istedi.

DDALARI YALANLADI

Olaya dair ulatmz Dilah Y. ise kendisinin de dolandrldn, 11 yl önce içinde noter ve bankaclarn da olduu bir suç çetesi tarafndan maddi zarara uratldn iddia ederek, suçlamalar reddetti.

Ana Sayfaya Git