Mahalle bekçisi 54 yaşındaki adama silah çekip tekme attı

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde mahalle bekçisi, iddiaya göre, oturduğu apartmanın 54 yaşındaki yöneticisine 4 yaşındaki oğlunun yanında silah çekip yumruk attı.

Haberler 07.11.2017 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Balar ilçesi Baclar Mahallesinde apartman yöneticisi olan Gökay Gültekin, ayn apartmanda oturan mahalle bekçisi Y.A.nn kendisine silah çektiini ve darp ettiini ileri sürerek ikayetçi oldu. Güvenlik kameras görüntülerini delil olarak gösteren Gültekin, 4 yandaki çocuunun yannda bu durumun yaandn ve çocuunun psikolojisinin bozulduunu ifade ederek, Bunun hesabn bana birilerinin vermesi lazm diye konutu.

Olay anlatan Gültekin, 1 aydr apartmanda s yaltm çalmas olduunu dile getirerek, Sabah kapm çalnd. Mermer ustas bana baz bina sakinlerinin 10 gündür kapy açmadn ve mermerleri deitiremediini söyledi. Ben de bitiiimde oturan kiracnn ev sahibini aradm. Ev sahibi de tamam dedi. Telefonu kapattktan bir süre sonra aada birinin içilere küfür etiini duydum. Aa indiimde baktm ki ev sahibini aradm kirac içilerle tartyor, içilere hakaret ediyor. Yanma geldi ve silahn bana dorulttu. Yanmda da 4 yandaki olum vard. Ben de çocuumun yannda silah çekmek olmaz dedim. Brak bari çocuu birine teslim edeyim dedim. Yine küfürlere devam etti. Yukar katlardan bakan bina sakini bayana Abla gel çocuu sen al, ben bunu öldüreyim gibi sözler sarf edince bayan yukardan geldi çocuu kendisine teslim ettim. Zaten görüntülerde mevcut. Yannda bir bekçi arkada daha vard. ki kiiydiler. O ikinci bekçinin müdahalesi olmad bana ama Olay ayraym, sakinletireyim, silah elinden alaym diye bir müdahalesi de olmad. Karnma tekme att. Olaydan hemen sonra polisi aradm. Polisler geldi. Davac oldum ifadelerini kulland.

Bunlar Polat Alemdar m?

Bekçinin kendisine silah çekmesini gerektirecek hiçbir hareket yapmadn vurgulayan Gültekin, unlar kaydetti:

Acaba bunlar ehir magandas m yoksa Polat Alemdarlar m? Eofmanla inmiim aaya, 4 yandaki çocuumun elini tutmuum. O pozisyonda hiçbir tartmamz yok. Hiçbir ekilde mukavemetim yok. Silah alnma nasl dayar? Bunun hesabn kimden nasl soracam? Bunun hesabn kim bana nasl verecek? çilerle 1 aylk mukavele yapmz. Bir ayda ii bitirmeleri lazm. Sadece pencerelerin mermer deiimi yaplacak. Mermer de zaten 5 dakika sürüyor. çilere hakaret edince ben geldim. Sen güvenlik görevlisisin niye hakaret ediyorsun? Sonra belindeki tabancay çekti. Alnma dayad. Yanmda 4 yanda çocuum var. Onun psikolojisini bozdu. Onun için ben bundan hesap soracam. Onun silah çekmesini gerektirecek bir ey yapmsam, küfür etmisem, bçak, silah kullanmsam amenna. Bir sade vatandaa, bir güvenlik görevlisi bu silah nasl çeker? Bunun hesabn birilerinin bana vermesi lazm. Emniyete gittik. Silahn almadlar bu ahsn. Adam silahyla beraber yarm saat sonra benle beraber binaya geldi. O anki ruh halini düünün artk. Hala uanda binada, hala bu çocuun belinde tabancas duruyor.

Ana Sayfaya Git