Mahalle denetim ekipleri geliyor

İçişleri Bakanlığınca 81 ilin valiliğine gönderilen "İzolasyon Tedbirleri" genelgesine göre, Kovid 19 tanılı /temaslı/ evde izolasyona alınanların Sağlık Bakanlığınca belirlenen koşullara uymaları sağlamak için her türlü tedbir alınacak

Haberler 15.08.2020 - 00:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl 81 l valiliine zolasyon Tedbirleri konulu genelge gönderdi.

Bakanlkça 81 ilin valiliine gönderilen genelgede, daha önce valiliklere yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle izolasyona tabi tutulan kii bilgilerinin l Salk Müdürlüklerinden temin edilerek özellikle ilk 7 günlük süre içinde izolasyon artlarna uyulup uyulmadnn vali veya kaymakam ve kolluk birimlerince birebir takip edilmesi ve sklkla denetlenmesine yönelik talimat verildii hatrlatld.

Genelgede evde izolasyona tabi tutulan Kovid-19 tanl ya da temasl baz vatandalarn, acil ilerini gerekçe göstererek evde izolasyon yükümlülüklerini ihlal ettikleri, sosyal hayata katlarak halk saln ciddi anlamda riske attklar tespit edildiine vurgu yapld.

Genelgede, valiliklerce alnmas gereken izolasyon tedbirleri öyle sraland:

- Kovid-19 tanl ya da temasl ve evde izolasyona alnan kiilerin Salk Bakanlnca belirlenen izolasyon koullarna uymalar salamak için her türlü tedbir alnacak.

- Salgnla mücadelede alnan tedbirlerin sahada etkin ekilde uygulanmasn salamak amacyla kurulan l Salgn Denetim Merkezleri bünyesinde Mahalle Denetim Ekipleri oluturulacak.

- Mahalle Denetim Ekiplerinde, kamu kurum ve kurulular, yerel yönetimler ve kolluk birimleri personelinin yan sra okul müdürleri ve öretmenleri, din görevlileri, muhtarlar ve azalar, apartman ve site yöneticileri yer alacak.

- lgili birimler arasnda koordinasyon tesis edilerek, test sonuçlar pozitif olan ve evde izolasyona alnan kiilerin Salk Bakanlnca belirlenen izolasyon koullarna uymalar, elektronik imkanlar da olmak üzere her türlü tedbir alnarak salanacak.

- Bu ekiplerin yaygn ve etkin ekilde mahalle bazl izleme ve takip çalmalarn yürütebilmesi için mahalle denetim ekiplerinde; kamu kurum ve kurulular, yerel yönetimler ve kolluk birimleri personelinin yan sra okul müdürleri ve öretmenlerin, din görevlilerinin, muhtarlar ve azalarnn, apartman ve site yöneticilerinden temsilcilerin (mahalle veya idari birimin büyüklüü dikkate alnarak 5, 7, 9 veya 11 temsilci eklinde) görevlendirilmeleri salanacak.

- Ayrca yaplan her türlü bilgilendirmeye karn evde izolasyon yükümlülüünü ihlal ettii tespit edilenler hakknda, Umumi Hfzsshha Kanununun 282nci maddesi uyarnca idari para cezas uygulanacak. Konusu suç tekil eden eylemlere ilikin TCKnn 195inci maddesi uyarnca gerekli adli ilemler balatlacak.

Ana Sayfaya Git