Mahalle sakinleri metruk binaların yıkılmasını istiyor

Bingöl’de vatandaşlar çarşı merkezinde kötü bir görüntüye neden olan ve başıboş insanların uğrak yeri haline gelen boş binaların yıkılıp, mahalle sakinleri için sosyal yaşam alanı olarak düzenlenmesini istiyor.

Haberler 29.08.2019 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bingölde çar merkezinde yklmas için boaltlan binalarn olduu bölgenin babo kiiler tarafndan kullanldn dile getiren mahalle sakinleri, yeil alan ve park alan olarak devri yaplan bölgede bulunan binalarn yklp, alann mahalle sakinleri için sosyal yaam alan olarak yaplmasn istiyor.

Bingöl Merkez Yeniehir Mahallesinde, l Özel daresinden yeil alan ve park yaplmas için, Bingöl Belediyesine devir edilen alanda bulunan bo binalarn babo kiilerin meskeni haline geldiini dile getiren mahalleli, çevreye rahatszlk veren bu bo binalarn bir an önce yklp, mahalleli için sosyal yaam alan olarak düzenlenmesini istiyorlar.

Daha önce satnn yaplmas planlanan ancak yaplan giriimler neticesinde Bingöl Belediyesine devredilmesine karar verilen l Özel daresi Hizmet Binas ve lojmanlar için devir protokolü imzalanmt.

Merkez Yeniehir Mahallesinde bulunan l Özel daresi Hizmet Binas ve lojmanlar alan ile yine o bölgenin arka ksmnda yer alan ve kamuoyunda Tahta Barakalar olarak bilinen yaplarn bulunduu iki alann, zamann Bingöl Valisi Ali Mant ve Bingöl Eski Belediye Bakan Yücel Barakazi arasnda devir protokolü imzalanarak, yeil ve sosyal yaam alan yaplmak üzere Bingöl Belediyesine devri yaplmt.

Yeil alan olarak devri yaplan alan, bir an önce düzenlenip insanlarn hizmetine sunulmaldr.

Yeniehir Mahalle esnafndan Yaar Anin, daha önce l Özel daresine ait alan ile birlikte, 1971 depreminden kalan alandaki barakalarn bulunduu yerin yeil alan olarak düzenlenmesi artyla l Özel idaresinden Bingöl Belediyesine devrinin yapldn söyledi.

Anin, Bu alan, yeil alan ve park yaplmas artyla Bingöl Belediyesine devri yapld. Zamanla, burada bulunan bo binalar madde bamls ve babo insanlarn meskeni haline geldi. Geçen gün bu bo binalarda bir yangn çkt. Kimlerin buraya girip çktn bilmiyoruz. Daha kötü eylere neden olmadan burann bir an önce yklp yeil alan olarak yaplmasn istiyoruz. ifadelerini kulland.

Bu projeye katks olanlara teekkür ediyoruz

Mahalle sakinlerinden Zeki Tezel de, 20 yldr Yeniehir mahallesinde oturduunu belirterek unlar kaydetti,

Eskiden burada tahta barakalar vard. Eski olmasndan dolay sahipleri buray terk edip baka yerlere girince, bo kalan barakalar uyuturucu ve tinercilerin mekn haline geldi. Biz bunlara ahit olduk. Ailelerimizle birlikte buradan geçmeye çekiniyoruz. Geçen dönemin Bingöl Valisi Sayn Ali Mant ve Bingöl Eski Belediye Bakan Sayn Yücel Barakazi arasnda devir protokolü imzalanarak, yeil ve sosyal yaam alan yaplmas artyla Bingöl Belediyesine devredilmiti. Vatandalar olarak onlara teekkür ediyoruz. Buradaki barakalar Belediye tarafndan yktrld, bir düzen verildi. Bir sonraki aamada ise, buraya bir park yaplp buras tamamen yeil alan olarak mahallelinin hizmetine sunulacak denildi.

Bölgedeki bo binalarn daha fazla soruna neden olmadan yklmasn istiyoruz

Mahallede bulunan alandaki bo binalarn bir an önce yklp, mahallelinin rahat nefes alabilecei sosyal yaam alan olarak düzenlenmesini istediklerini dile getiren Tezel, Özellikle gece saatlerinde madde bamllar buralarda göründüü için mahalleli olarak durumdan endie ediyoruz. Buradaki binalarn yklmasn istiyoruz. En ksa zamanda buralarn düzenlenmesini istiyoruz. Buras çar merkezi, kaderine terk edilemez. Söylediklerimizin yetkililer tarafndan duyulmasn ve gereinin yerine getirilmesini istiyoruz. eklinde konutu.

40 milyon deerinde olduu ve zamann Bingöl Valisi Ali Mant ve Bingöl Eski Belediye Bakan Yücel Barakazi arasnda devir protokolü imzalanarak, yeil ve sosyal yaam alan yaplmas artyla Bingöl Belediyesine devri yaplan alanla ilgili Bingöl Belediyesi Basn Yayn ve Halkla likiler Koordinatörlüünden yaplan açklamada ise; söz konusu alanda bulunan bo binalarn yklmas için ihale yaplaca ve en ksa zamanda ykm yapldktan sonra da mahalle sakinleri için sosyal yaam ve yeil alan olarak düzenlenecei belirtildi.

Ana Sayfaya Git