Mahalleli direnince!

Diyarbakır'da elektrik hatlarının yenilenmesi sırasında gerginlik

Haberler 21.07.2018 - 10:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIRda Dicle Elektrik Datm A.. (DEDA) ekiplerinin elektrik hatlarn yenilenmesi amacyla yapt çalmalara baz kiiler tepki gösterince gerginlik yaand. Polisin müdahalesinin ardndan alnan güvenlik önlemleri altnda kaz çalmas yapld.

Merkez Yeniehir ilçesi ehitlik Mahallesinde bulunan baz mahallelerde 25 yllk elektrik hatlarnn yenilenmesi için DEDA ekiplerince çalma balatld. Sokaklarda çalmalarn bitiren ekipler, direklerin yerletirilmesi için bölgeye i makinesi çard. Baz mahalle sakinleri, i makinelerinin mahalleye gelmesine tepki gösterdi. hbar üzerine bölgeye çok sayda zrhl araç ve çevik kuvvet ekipleri sevk edildi. Polisin vatandalar uzaklatrd. Polisin ald youn güvenlik önlemi altnda kaz çalmas yapld.

25 YILLIK EBEKE YENLENECEK

Dicle Elektrik Datm A.. Diyarbakr l Müdürlüü, ehitlik semtindeki mevcut ebekenin yaklak 25 yllk olduunu ve burada balatlan çalma ile eski ebekenin yenilenmesinin planlandn bildirdi. ebeke yenileme çalmasnn bir grup mahalle sakininin engellemesi yüzünden sk sk durduu belirtilen açklamada, Mahalle sakinlerinin eski ebekelerinin yenilenmesi için yaplmakta olan çalmalar engellemelerini anlamak mümkün deil. K mevsimi gelmeden 2018 yl yatrm programna aldmz bu çalmay tamamlamak ve buradaki abonelerimize kesintisiz elektrik vermek istiyoruz. Yapacamz çalma ile iletim hatlar yer altna alnarak yeni bir elektrik ebekesi kurulacak. Dolaysyla kayt d kullanm da sona erecek. Enerji kalitesi ve buna bal arzalar da ortadan kalkacandan kesintiler de yaanmayacak. Baz kesimler artk sayaçlara müdahale edemeyecekleri için bu tür engellemeler yapyor. Ancak çalmalar tamamlamakta kararlyz. Mahalle sakinlerinin, eski ebeke nedeniyle madur olmamas için ekiplerimizin yapaca çalmalara engel deil, yardmc olmalarn bekliyoruz denildi.

Ana Sayfaya Git