Mahalleli isyan etti

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesindeki fuhuş, uyuşturucu ve hırsızlık olaylarına tepki gösteren vatandaşlar, bu ahlaksızlıkların yapıldığı sokağın kapatılmasını istediler.

Haberler 10.04.2018 - 10:22 Son Güncelleme : 10.04.2018 - 10:29

Diyarbakrn merkez Kayapnar ilçesi Huzurevleri Mahallesinde bir genç, sokakta yaplan fuha tepki gösterince kimlii belirsiz kiiler tarafndan bçakland. 7 Nisan Cumartesi günü Doç. Dr. Stk Güral Caddesi 17nci Sokakta yaanan olayn ardndan genç, hastaneye kaldrlarak tedavi altna alnd.

Söz konusu sokakta sk sk fuhu, uyuturucu ve hrszlk olaylarnn yaandn belirten mahalle sakinleri, yetkililerin duruma müdahale ederek, sokan giri ve çkn kapatmalarn istediler.

20 yldr Huzurevleri Mahallesinde ikamet eden Muhlis Aydn, ara sokakta yaananlarn kendilerini rahatsz ettiini söyledi.

Aydn, Bu sokan faydasndan çok zarar var. Sadece fuhu ve uyuturucu için kullanlyor. Kesinlikle kapatlmas istiyoruz. Bir genç, burada bçaklanarak hastaneye kaldrld. Bu olaylar sürekli yaanyor. Bunlar yüzünden bir kii oradan geçemiyor. Belediyeye bavuru yaptk ama cevap gelmedi. lla birinin ölmesi mi gerekiyor? dedi.

Kimse buradan geçemiyor, sokan kapatlmasn istiyoruz

Artan ahlakszlklar nedeniyle sokan kapatlmasn isteyen Ömer Arba, unlar söyledi: 10 yldr bu semtteyim. Daha önce yaanm olaylar var. Bu sokakta hrszlk olaylar, gasp, uyuturucu ve ahlakszlk oluyor. Dün bir arkadamz yaraland. Bu sokan kapatlmas gerekiyor. Ahlakszlk söz konusu, bunu fark eden arkadalar buna kar geliyor. Kimse buradan geçemiyor. Bir an önce önlem alnmasn ve sokan giriinin kapatlmasn istiyoruz.

Korkudan kendilerine bir ey diyemiyoruz

Sokakta ahlakszlklar yapld için defalarca polisi aradklarn ancak kimsenin kendileriyle ilgilenmediini anlatan Ömer Aktoprak, Yaklak 30 yldr ara sokakta bulunan binada oturuyorum. 6-8 Ekim olaylarnda burada terör olaylar oluyordu. Bu ara soka lastik yakp, eylem yapmak için kullanyorlard. Polis geldii zaman burada saklanyorlard. Bu hem sol tarafa hem de sa tarafa açlan bir sokaktr. Tabi, bu terör olaylar bittikten sonra buras fuhu yapanlarn, tinercilerin ve balicilerin meskeni oldu. Bu maddelerin reklamn yapmak istemiyorum ama insana zararl eyleri burada kullanyorlar. Buraya kzlar getiriyorlar. Kzlarla birtakm konumalar, birlikte oturmalar gibi olaylar çok oluyor. Biz ailemizle buradan geçemiyoruz ve korkudan kendilerine bir ey de diyemiyoruz. Geçenlerde bir olay oldu. Bir hafta önce yine olay oldu. Bizzat emniyeti 10 sefer aradm, buray ikyet ettim. Burada benden baka madurlar da var. Bu sokan hali berbat, derhal burann kapatlmasn istiyoruz. eklinde konutu.

Buras çkmaz sokak olduu için fuhu bile yapyorlar

Aktoprak, sokaktaki bodrumlarn babo kiilerin meskeni haline geldiine dikkati çekerek, Bu sokan hem sol tarafta hem de sa tarafta iki girii var. Ayn zamanda burada bodrumlar var. Bodrumlarn kaplarn krmlar, buralarda gizleniyorlar. Mesela bu binann kapsn krdlar ve kendilerine mesken yaptlar. Buras çkmaz sokak olduu için fuhu bile yapyorlar. Zaten defalarca emniyeti arayp, bu olaylar söyledik. Burada öldürmeye kadar giden olaylar olmu. Geceleri dükknlar soyuyorlar, gelip burada gizleniyorlar. Gün aard zaman bodrumlardan çkyorlar. Gece gündüz bu sokaktalar. Biz bu sokan kapatlmasn istiyoruz. Bu gençlerin de kim olduklar belli. Bunlarn bir an önce yakalanmasn istiyoruz. Ya buras kapatlsn ya da biz buralarda oturmayalm. Biz kendimizden korkmuyoruz. çocuklarmza bir zarar geleceinden endie ediyoruz. dedi.

Ana Sayfaya Git