Mahinur Özdemir Göktaş'ın bakan olması Belçika basınında

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabinede Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına Mahinur Özdemir Göktaş'ın getirilmesi, Belçika basınında geniş yer buldu.

Haberler 04.06.2023 - 11:31 Son Güncelleme : 04.06.2023 - 11:31

Belçikanın Fransızca ve Flamanca yayın yapan belli başlı tüm haber kuruluşları, Belçikanın başkenti Brükselde dünyaya gelen ve Brüksel Parlamentosunda daha önce milletvekilliği yapan Göktaşın bakan olmasına sayfalarında ve bültenlerinde yer verdi.

Belçika haber ajansı Belganın haberini de kullanan Belçika basını, Eski Brüksel Milletvekili Mahinur Özdemir, Erdoğan hükümetinde bakan oldu başlığıyla haberi duyurdu. Bazı medya kuruluşlarında, Göktaşın bakanlık görevine getirilmesi ilk haber olarak verildi.

Mahinur Özdemir Göktaşın kabinedeki tek kadın bakan olduğu belirtilen haberlerde, Göktaşın özgeçmiş bilgilerine de yer verildi.

Haberlerde, Göktaşın 2009da Brüksel Parlamentosuna milletvekili seçildiği, ilk başörtülü milletvekili olduğu, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını tanımadığı gerekçesiyle 2015te partisinden ihraç edildiği, daha sonra Belçikada siyaseti bırakan Göktaşın 2020de Türkiyenin Cezayir Büyükelçisi olarak atandığı hatırlatıldı.

Ana Sayfaya Git