Mahkeme: 12 yaşındaki mağdurun rızası tartışılamaz

Diyarbakır'da, yeğeni 12 yaşındaki H.İ.'ye zorla fuhuş yaptırdığı iddia edilen teyzesi H.İ. ile küçük kıza cinsel istismarda bulunduğu öne sürülen 4 erkek, 6 yıl 8 ay ile 25 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırıldı.

Haberler 23.11.2017 - 08:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, yeeni 12 yandaki H..ye zorla fuhu yaptrd iddia edilen teyzesi H.. ile küçük kza cinsel istismarda bulunduu öne sürülen 4 erkek, 6 yl 8 ay ile 25 yl arasnda deien hapis cezasna çarptrld. Mahkeme heyeti, kzn suç tarihinde 12 ya 8 ay 16 günlük olduuna dikkat çekerek bu yata bir çocuun rzasnn olup- olmadnn tartalamayacan, bu nedenle sanklara ceza verildiini vurgulad.

Savcln hazrlad iddianameye göre; stanbul Küçükçekmecede bir okulda eitim gören H.., 2014 yl Temmuz aynda yaz tatilini geçirmek üzere annesi ile birlikte Diyarbakra geldi. Diyarbakrda dedesinin evinde kalan küçük kz, zihinsel engelli teyzesi H.. ile birlikte hastaneye gitmek üzere evden çktktan sonra ortadan kayboldu. ddiaya göre; teyze H.., evden ayrldktan sonra 2 gün boyunca para karl erkeklerle cinsel ilikiye girerken, bu kiiler ayn zamanda 12 yandaki H..ye de cinsel istismarda bulundu. Sokakta gezdii srada annesi tarafndan bulunarak, polis merkezine getirilen H.., teyzesi H.. ve onunla ibirlii içinde olun 2 kadndan ikayetçi oldu. Savc, çocua cinsel istismarda bulunan kiilerin, teyze H..ye deiik miktarlarda para verdii, üphelilerin küçük çocua esrar ve içerii belli olmayan uyuturucu hap içirdii, Adli Tptan alnan rapora göre madurun vücudunda cinsel istismar bulgularnn tespit edildiini bildirdi. Savc, küçük çocua cinsel istismarda bulunduu öne sürülen E.A., S.G., R.Ö. ve M.G.A., teyzesi H.. ve teyzesi ile ibirlii içinde olan A.A. ve N.K. isimli kadnlarn çocuun nitelikli cinsel istismar suçundan 8-15 yl hapis ile cezalandrlmasn istedi.

CNSEL STSMARI GÖZYALARI çNDE ANLATTI

Diyarbakr 4üncü Ar Ceza Mahkemesinde 2014 ylnda E.A., R.Ö. ve M.G.A.nn tutuklu, dier 4 sann tutuksuz yarglanmasna baland. Savunmas alnan sanklar suçlamalar kabul etmezken, savc tüm sanklarn cezalandrlmasn istedi.

Durumada ifadesi alnrken sk sk alayan 12 yandaki H.., teyzesinin gözlerinin önünde cinsel istismara uradn, teyzesinin bir kiiden bunun karlnda 200 lira aldn belirterek, yaadklarn gözyalar içinde anlatt. Sanklarn kendisine uyuturucu hap, esrar ve ilaçl su içirdiini belirten madur çocuk, verilen hap içtiinde robot gibi olduunu söyledi.

SANIKLARA 25 YILA KADAR HAPS CEZASI VERLD

Davann 15inci durumasnda kararn açklayan Mahkeme heyeti, 12 yandaki çocua cinsel istismarda bulunduklar iddia edilen E.A.ya 25 yl, R.Ö. ile M.G.A.ya 20er yl ve S.G.ye 10 yl hapis cezas verdi.

Küçük çocuu evden kaçran teyzesi H..ye cinsel istismar suçuna yardm ettii gerekçesiyle 6 yl 8 ay hapis cezas veren mahkeme, fuhu suçuna araclk ettikleri iddia edilen A.A. ve N.K. isimli kadnlarn da beraatine karar verdi.

12 YAINDAK MADURUN RIZASI TARTIILAMAZ

Gerekçeli kararnda Adli Tp raporuna göre madurda cinsel istismar bulgularna rastlandn belirten mahkeme, çocuun istikrarl ve samimi beyanlarda bulunduunu kaydetti. H..nin suç tarihinde 12 ya 8 ay 16 günlük olduunu belirten mahkeme heyeti, bu yataki küçük madurun rzasnn olup olmadnn tartlamayacan, sanklarn suçtan kurtulmaya dönük çelikili ifadelere itibar edilmediini kaydetti.

36 YIL OLMASI GEREKEN CEZA KANUNEN 8 YILA NDRLD

Mahkeme kararnda madurun teyzesi H..nin normal koullarda 36 yl hapis ile cezalandrlmas gerektii belirtilirken, TCKnn 61inci maddesinde Süreli hapis cezasn gerektiren bir suçtan dolay bu madde hükümlerine göre belirlenen sonuç ceza, 30 yldan fazla olamaz hükmü bulunduu için cezann 30 yla düürüldüü anlatld. Sank teyzenin yöneltilen suçu birden çok kez ilemesi nedeniyle hakknda ceza arttrm yaplmas gerektiini kaydeden Mahkeme, TCKya göre verilecek cezann 30 yl aamayacak olmas nedeniyle artrm yaplamadn vurgulad. Sann cinsel istismar suçunun ilenmesini kolaylatracak ekilde yardmda bulunduu için yar oranda indirim yapan mahkeme, cezay 15 yla düürdü. TCKnn 39uncu maddesine göre suça yardm eden kiiye veriecek cezann 8 yldan fazla olamayaca göz önüne alnarak teyzenin cezasnn 8 yla düürüldüü kaydedildi.

Ana Sayfaya Git