Mahkeme beraat hakime'den şerh!

Cinsel istismar sanıklarının beraatine kadın hakimden muhalefet şerhi.

Haberler 25.02.2017 - 09:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIRda, 2014 ylnda sosyal medyadan tantklar 18 yandaki K.ç.ye tehdit, antaj ve zor kullanarak cinsel istismarda bulunduklar iddiasyla 36ar yla kadar hapis cezas istemiyle yarglanan sanklar V.B. ile M.N.E. hakknda, beraat ve davann düürülmesi karar verildi. Mahkemenin kadn üyesi, sanklarn cezalandrlmas gerektii kanaatiyle karara muhalefet erhi koydu.

Savcln hazrlad iddianameye göre 2014 ylnda 18 yanda olan K.ç., sosyal medya üzerinden 21 yandaki M.N.E. ile tanarak arkada oldu. Bir kafede buluan M.N.E. ve K.ç. daha sonra bir oto tamirci dükkanna gitti. M.N.E.nin burada madurun elbiselerini çkarmaya çaltn belirten savc, K.ç.nin istemediini söylemesine ramen azn kapatp, kollarn tutarak cinsel istismarda bulunduunu kaydetti.

ONUNLA NE YAADIINI BLYORUM

Bu olayn ardndan, M.N.E.nin arkada V.B.nin internet üzerinden madur ile irtibat kurduunu belirten savc, madurun V.B.nin arkadalk teklifini reddettiini ifade etti. Bunun üzerine V.B.nin maduru telefonla arayarak Onunla ne yaadn biliyorum. Teklifimi kabul etmezsen ailene anlatr, seni rezil ederim dediini belirten savc, madurun bu nedenle arkadalk teklifini kabul etmek zorunda kaldn söyledi.

DDET DE UYGULAMI

V.B.nin bir süre sonra maduru çalt internet kafeye çardn ve eline sopa alarak Barrsan seni öldürürüm. Benimle birlikte olacaksn dediini ifade eden savc, K.ç.nin teklifi kabul etmemesi üzerine üphelinin tokat atp, zor kullanarak madura cinsel istismarda bulunduunu belirtti. üphelinin bir hafta sonra yine iyerine çard maduru Gelmezsen videon elimde. O gün yaadklarmzn hepsini çektim. internete atarm, istersen gelme diye tehdit ettiini anlatt. Bu sözler üzerine internet kafeye giden madurun bir kez daha cinsel istismara uradn kaydeden savc, bu tarihten sonra madur ve üpheli arasnda birden çok kez cinsel iliki gerçekletiini, üphelinin bu süreçte madura iddet uyguladn da ifade etti. üphelinin son olarak evine zorla götürdüü madura tokat atp, bçak göstererek zorla cinsel istismarda bulunduunu söyleyen savc, K.ç.nin evden çktktan sonra polis merkezine gidip ikayetçi olduunu ifade etti.

36 YILA KADAR HAPS STEM

ddianamede, madur K.ç.nin üpheli V.B.den ikayetçi olmadn belirten savc, üphelilerden M.N.E.nin cinsel iliki iddialarn reddettiini, dier üpheli V.B.nin ise, madur ile rzas ile ilikiye girdiini söylediini kaydetti. Her iki üphelinin de zor kullanarak cinsel ilikiye girdiini belirten savc, madurun üpheli V.B. tarafndan ölümle tehdit edildiini vurgulad. ddianamede üpheliler M.N.E. ve V.B.nin Cinsel istismar ve Kiiyi hürriyetinden yoksun klma suçlarndan 14 yldan 36 yla kadar hapisle cezalandrlmalar talep edildi.

AVUKAT BURAK GÖNCÜ: SANIKLARA NDRM UYGULANMASIN

ddianamenin kabul edilmesinin ardndan, soruturma sürecinde tutuklanan ve bir ay sonra serbest braklan sanklar V.B. ve M.N.E.nin tutuksuz yarglamas Diyarbakr 4üncü Ar Ceza Mahkemesinde yapld. Durumada ifadesi alnan sanklar, suçlamalar kabul etmediklerini ve kendilerine iftira atldn söyledi. Davann son durumasnda esas hakkndaki görüünü açklayan savc, her iki sann da cezalandrlmasn talep etti. Daha sonra söz hakk verilen madur K.ç.nin avukat Burak Göncü, Savclk mütalaasna katlyoruz. Mütalaa dorultusunda sanklarn cezalandrlmasn talep ediyoruz. Ayrca sanklar hakknda indirim uygulanmamasn istiyoruz dedi.

DAVANIN DÜÜRÜLMES VE BERAAT

Karar açklayan mahkeme, kesin ve inandrc delil elde edilemediinden sanklarn Cinsel istismar ve Kiiyi hürriyetinden yoksun klma suçlarndan beraatlerine hükmetti. Sank V.B. hakknda Cinsel istismar suçundan açlan davann Reit olmayanla cinsel münasebet suçunu oluturduunu belirten mahkeme, bu suçun ikayete bal olduunu ve madurun soruturma aamasnda ikayetten vazgeçtiini belirterek, düme karar verdi.

KADIN HAKM: SANIKLAR CEZALANDIRILMALI

Mahkemenin kadn üyesi Ayegül Özaltun Babann sanklarn beraatine muhalefet erhi koymas nedeniyle, karar oy çokluu ile alnd. Muhalefet erhinde sanklarn kendilerini suçtan kurtarmaya yönelik ifadelerine itibar edilmemesi gerektiini belirten Hakim Ayegül Özaltun Baba, Sanklarn Cinsel istismar suçundan cezalandrlmas gerektii kanaatiyle beraat kararna katlmyorum dedi.

Ana Sayfaya Git