Mahkemelerin yargı çevreleri!

HSK'nin bazı il ve mahkemelerin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin kararı Resmi Gazete'de yayımlandı

Haberler 09.07.2021 - 00:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakimler ve Savclar Kurulunca (HSK), baz illerin bölge idare ve vergi mahkemeleri ile asliye ticaret mahkemelerinin yarg çevrelerinin belirlenmesine ilikin karar Resmi Gazetede yaymland.

Resmi Gazetede yaymlanan HSK Genel Kurulu kararna göre, Bursa, Sakarya, Bilecik ve Yalova bölge idare mahkemesi yönünden stanbul Bölge dare Mahkemesi yarg alanndan çkarlarak Bursa Bölge dare Mahkemesi yarg alanna baland. Eskiehir de bölge idare mahkemesi yönünden Ankara Bölge dare Mahkemesi yarg alanndan çkarlarak Bursaya baland.

çanakkale, Balkesir ve Kütahya da bölge idare mahkemesi yönünden zmir yarg alanndan çkarlarak Bursaya baland.

YARGI çEVRELER BELRLEND

Kütahya, vergi idare mahkemesi yönünden ise Manisa Vergi Mahkemesi yarg alanndan çkartlarak Eskiehir Vergi Mahkemesi yarg alanna baland.

Ayrca yeni kurulan ve mevcut bulunan asliye ticaret mahkemelerinin yarg çevrelerinin belirlenmesine ilikin HSK Genel Kurulu karar da Resmi Gazetede yaymland.

Buna göre, yeni kurulan Alanya, Aydn, Balkesir, Diyarbakr, Manisa, Mula, Sakarya ve Tekirda asliye ticaret mahkemeleri ile mevcut bulunan Adana, Ankara, Ankara Bat, Antalya, Bakrköy, Bursa, Denizli, Erzurum, Eskiehir, Gaziantep, Gebze, skenderun, stanbul, stanbul Anadolu, zmir, Karyaka, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Samsun, anlurfa ve Trabzon asliye ticaret mahkemelerinin yarg çevreleri belirlendi.

HSKnin söz konusu kararlar, 1 Eylülden itibaren uygulanmaya balanacak.

Ana Sayfaya Git