Mahkumiyet ve mağduriyet!

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, 18 yaşından önce evlendikleri için cezaevine giren genç evlilik mağdurları ve boşanma sonrasında yıllarca nafaka ödemeye mahkûm edilen nafaka mağdurlarını kabul etti.

Haberler 15.11.2021 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HÜDA PAR stanbul l Bakanlnda gerçekleen görümede, sorunlarnn gündeme getirilmesini isteyen madurlar, yaadklar problemlerin çözüme kavuturulmasn istedi.

HÜDA PAR Genel Bakan Zekeriya Yapcolu, austos aynda Cumhurbakan Erdoan ile bir görüme gerçekletirdiklerini ve yaplan görümede genç evlilik madurlarnn sorunlarn dile getirdiklerini ifade etti.

ÖRFÜMÜZE, NANCIMIZA, AHLAKIMIZA, ALE YAPIMIZA TERS BR UYGULAMA VAR

Yaptklar basn açklamalarnda da sk sk genç evlilik ve nafaka madurlarnn sorunlarn dile getirdiklerini hatrlatan Yapcolu, Cumhurbakan ile yaptmz görümelerde; Meru bir ekilde evlenen gençler istismarc olarak damgalayp cezaevine atlyor. Ancak toplumun nazarnda da, Allah katnda da nikh meru olan bir eydir. Bir nikh var, kurulmu bir aile var ama siz o aileyi datyorsunuz, istismarc olarak cezaevine atyorsunuz. Ancak öte taraftan toplumun kerih (çirkin) gördüü, inancmzda da büyük günahlardan olan zinay kanun ile serbest brakyorsunuz. Bunun hiçbir cezas yok. Size de ters gelmiyor mu? diye dile getirdik. Bu gerçekten büyük bir sorundur. Bu elbise bu vücuda uygun deildir. Örfümüze, inancmza, ahlakmza, aile yapmza ters bir uygulama var. Birilerini sevindireceiz diye ailelerimizi neden datyoruz? Neye hizmet ediyoruz? Bunun sorgulanmas, üzerinde düünülmesi gerekir. Ümit ediyoruz ki bu yanltan dönülecektir. dedi.

Elazda bir nafaka madurunun açlk grevine baladn hatrlatarak konumasna balayan Nafaka Madurlar Platformu Bakan lhan Ergincan, söz konusu ahsn ne hukuk önünde ne de farkl bir alanda sorununa çözüm bulamad için böyle bir yönteme bavurduunu belirtti.

NAFAKANIN çÖZÜME KAVUMASI çN SYAS PARTLERLE TOPLUMSAL MUTABAKAT SALANDI

Ergincan, AK Parti ile ilk görümemizde bu sorunun toplumsal mutabakat gerektiren bir konu olduunu, her partiyi ikna etmemiz gerektiini söylediler. Bu bizim görevimiz deildi ama bizden istendi. Kamuoyu oluturun, dediler oluturduk. nsanlar nafakann ne olduunu bilmezlerdi. Herkes bunu çocua ödenen bir nafaka olduunu zannediyordu. Biz de itirak nafakas, kadna ödenen nafaka ayrmn yaptk. Sadece süresiz nafaka ile deil aileyi ilgilendiren hangi konu varsa ilgilendik. Bu konuda yanla yanl diyerek mücadele ettik. Bandan beri yaadmz sorunlara kar hassas davranarak ilgi gösteren ve sorunun çözüme kavumas için görümeler gerçekletiren HÜDA PARa çok teekkür ediyoruz. Devam eden bu sorunun çözüme kavumas adna tüm siyasi partilerin bu konuya eilmesini talep ediyoruz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git