Mahkumlardan Sadece yüzde 5

Bakan Bekir Bozdağ, cezaevlerindeki aydınlatma, su ve ısınma giderlerinin Bakanlık tarafından karşılandığını kaydetti.

Haberler 05.02.2017 - 13:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adalet Bakan Bekir Bozda, CHP Milletvekili Mahmut Tanaln yazl soru önergesine verdii cevapta cezaevlerinde su, aydnlatma ve snma giderlerinin bakanlk bütçesinden karlandn yiyecek bedellerinin yüzde 5inin ise hükümlülerden tahsil edildiini açklad.

Bakan Bekir Bozda, cezaevlerindeki aydnlatma, su ve snma giderlerinin Bakanlk tarafndan karlandn kaydetti. Bozda, hükümlü ve tutuklularn kendi talepleri ile kullandklar eyalarn elektrik giderlerinin hükümlüler tarafndan karlandn bildirdi. Bekir Bozda, hükümlülerin ceza infaz kurumlarnda yiyecek bedellerini ödemeye mecbur olmalarnn mevzuatta belirlendiini söyledi. Bozda, devletin hükümlülerden tahsil ettii bedelin, harcanan tutarn yüzde 5i olduunu belirtti.

HTYAçLARI GENEL BÜTçE EL VERD ÖLçÜDE KARILANMAKTA

Adalet Bakan Bekir Bozda açklamasnda ihtiyaç sahibi hükümlülere deindi. Bozda, htiyaç sahibi hükümlülerin ihtiyaçlar genel bütçe el verdii ölçüde karlanmakta ,ayrca ihtiyaç sahibi hükümlü ve tutuklularn giysi, ayakkab ve ihtiyaçlarnn karlanmas için yardm kurulularna bavurulmaktadr. Bu kurulular tarafndan karlanmad takdirde genel bütçe imkanlar ölçüsünde karlanmaktadr. Kurum temizlii için ihtiyaç duyulan sarf malzemelerine ilikin ödenekler Ceza infaz kurumlarna üçer aylk dönemler halinde gönderilmektedir. Hükümlü ve tutuklular kiisel bakm ürünlerini kendileri satn almaktadr dedi.

2015 YILINDA 373, 2016 YILINDA 310 DUR

Bakan Bozda, 2011- 2016 yllar arasndaki cezaevinde hayatn kaybedenlerin rakamlarn paylat. Bozdan paylat UYAPta yer alan istatistikler öyle: 2009 ylna kadar istatistikleri görmeye imkan sunan UYAP verilerine baktmzda, Ceza nfaz Kurumlarnda eceli ile hayatn kaybeden hükümlü ve tutuklu says 2009 ylnda 242, 2010 ylnda 260, 2011 ylnda 285, 2012 ylnda 286, 2013 ylnda 265, 2014 ylnda 312, 2015 ylnda 373, 2016 ylnda 310 dur.

MUAYENE VE TEDAVLER ÜCRETSZDR

Adalet Bakan Bekir Bozda , cezaevlerinde bulunan hükümlü ve tutuklularn salk muayenesi ve tedavisinin ücretsiz olduunu ifade etti. Bozda, Ceza infaz kurumlarnda bulunun tüm hükümlü ve tutuklular, dier vatandalar gibi her türlü salk hizmetlerinden tbb gereklilik ve ilgili mevzuat hükümleri dorultusunda faydalanmaktadr. Hükümlü ve tutuklularn, beden ve ruh salnn korunmas, hastalklarn tans için, ilk muayene ve tedavi hizmetleri ceza infaz kurumlarnda verilmekte, ileri tetkik, tedavi ve rehabilitasyon gerekenler Devlet hastanelerine , daha ileri salk hizmeti gerekenler ise Üniversite hastanelerine sevk edilmektedir.Ceza infaz kurumlarnda barndrlan tüm hükümlü ve tutuklular , özgürlüünden yoksun olmayan her vatandan yararlanabildii salk haklarndan ve hizmetlerinden öncelikli olarak yararlanmakta olup, her türlü muayene ve tedaileri de devletin teminat altnda ve ücretsizdir ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git