Makam aracına tepki gösterdi

HDP İl Binası önünde oturma eylemini sürdüren aileler, HDP'li milletvekili Meral Danış Beştaş'ın makam aracıyla parti binasına gelmesine tepki gösterdi. Ailelerden Celil Begdaş, "Onlar 500 bin liralık araca biniyor, benim oğlum ise taş üstünde yatıyor” dedi.

Haberler 13.05.2020 - 01:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aileler eyleme devam ederken HDPli milletvekillerinin parti binasna makam araçlaryla gelmesine tepki gösterdi. Diyarbakrda oturan inaat içisi Celil Begda, 2019 ylnda Ramazan aynn ilk günü olan 5 Maysta ortadan kaybolan olu Yusufun (16) HDPliler araclyla daa kaçrldn savunarak, HDP Grup Bakan Vekili Meral Dan Betan lüks makam aracyla parti binasna gelmesine tepki gösterdi. Onlarn 500 bin liralk araca bindiini, olunun ise ta üstünde yattn aktaran Begda, Böyle bir Kürtçülük mü, siyaset mi olur, yazklar olsun onlara. Ben burada vicdan olan bütün insanlara sesleniyorum. Türkü, Kürtü, çerkezi bayramdan sonra buraya gelsin. Gelsinler evlatlarmz bu dinsiz ve imanszlardan alalm artk dayanacak gücümüz kalmad. Burada cierimizi aldlar, parçaladlar Allah onlarnda cierlerini alsn. Hepsi gariban kesim, bindikleri araca bak utanmadan bize gcklk yapyor, biz bunlara oy verdik, evimizi ykmalarn m söyledik, hayr. Tutturmular siyasi parti diye, siyasetinizi mecliste yapn, halkn çocuklarndan ne istiyorsunuz. çekin artk elinizi çocuklarmzn üzerinden dedi.

DEVLETTEN MAA ALARAK DEVLETE VE KÜRT ALELERE KARI CEPHE ALIYORLAR

4 yl önce terör örgütü PKK tarafndan kaçrlan olu Özkan (19) için 253 gündür eylemine devam ettiini aktaran Süleyman Aydn ise, Eylemimizin 253üncü günü, HDP l Bakanl önündeyiz. HDPli milletvekilleri buradan girip çkyorlar bazen de arka kapy kullanyorlar, burada bizi görmezlikten geliyorlar. Meclisin araçlaryla geliyorlar, devletin man alarak devlete ve Kürt ailelere kar cephe alyorlar. Bunlarda hiç vicdan yok, bütün Türkiye bilsin ki bunlar Kürtlerin milletvekilleri deil, bunlar PKK ve Kandilin vekilleridir. HDPli milletvekillerinde vicdan varsa destek verirler, vermiyorlarsa da istifa etsinler, bütün Kürt halk bunlarn iç yüzünü görmü. çocuklarmz gelmeyene kadar biz buradayz, getirsinler eylemi sonlandracaz diye konutu.

Ana Sayfaya Git