Malazgirt, şanlı zaferin yıl dönümüne hazırlanıyor

Malazgirt Zaferi'nin 950. yıl dönümü dolayısıyla etkinliklerin yapılacağı alanlarda at koşu sahası, okçuluk ve cirit alanları, geleneksel oyun grubu, güreş sahası, han ve oba çadırları ile 44 dükkan yapılıyor

Haberler 24.07.2021 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türklere Anadolunun kapsn açan Sultan Alparslann diyar Muun Malazgirt ilçesinde, anl zaferin 950. yl dönümü dolaysyla etkinliklerin yaplaca alanda hazrlklara baland.

Bakanlar Kurulu kararyla iki yl önce Malazgirt Meydan Muharebesi Tarihi Milli Park ilan edilen ilçenin Danimentgazi Mahallesindeki 238 hektar alanda, etaplar halinde yürütülen çalmalar devam ediyor.

Daha önce giri kontrol ünitesi, yüzlerce araçlk otopark, 250 metre uzunluundaki 1071 admlk fetih yolu, merasim ve hitabet alan, 12 helikopter pisti, namazgah, ikram alan, adrvan, giri tak, spor ve oyun alanlar, yürüyü yolu ve dinlenme yerlerinin ina edildii parkta, yüz tanma sistemli güvenlik kamera sistemi kuruldu, 160 bin metrekare alanda aaçlandrma ve çimlendirme çalmas tamamland.

Parkta 4. etap çalmalar kapsamnda da bin kiilik tribünü olan at kou sahas, okçuluk ve cirit alanlar, geleneksel oyun grubu bölümü, peyzaj düzenlemesi, 500 kiilik tribünü olan güre sahas, han ve oba çadrlar ile 44 dükkann yapm çalmalar sürüyor.

26 Austosta yaplacak tören ve etkinliklerin Malazgirtin tarihine yakr, en görkemli ekilde kutlanmas için parkta hummal çalmalar yürütülüyor.

DEVLET ERKANINI EN GÜZEL EKLDE AIRLAMAYI PLANLIYORUZ

Kaymakam Yiit Yaar Demirer, milli parkta oba alan ve stadyum inaatlarnn tüm hzyla devam ettiini söyledi.

Millet ve memleket için önemli olan Malazgirt Savann bu yl 950nci yl dönümünü Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann katlaca güzel bir törenle kutlayacaklarn belirten Demirer, anl zaferin yl dönümünde bütün devlet erkann en güzel ekilde arlamay planladklarn ifade etti.

Milli parkn 4. etabnda çalmalarn hummal bir ekilde devam ettiini dile getiren Demirer, unlar kaydetti:

Bin kiilik tribünü olan büyük bir at kou sahamz var. Bunun içinde cirit sahamz olacak. Yine peyzaj düzenlemesi anlamnda oba çadrlarmz ve han çadrnn olduu büyük bir alanmz bulunuyor. 44 dükkanmz var. Bu dükkanlarda yöresel tatlar insanlarn beenisine sunulacak ve geleneksel sanatçlarn sanatlarn icra etmesi salanacak. Vatandalarmza, bölgemize ve milletimize güzel bir Malazgirt Zaferi töreni yaayacaklar alan ina etmeye çalyoruz.

HERKES MALAZGRTE BEKLYORUZ

Malazgirtin önemli bir tarihinin olduuna deinen Demirer, Tarihin en önemli talardan biri olan Malazgirt Zaferinin geçtii topraklar herkesin görmesi gerekiyor. Bütün milletimizi Malazgirtimize bekliyoruz. Yaplan alanlar bütün vatandalarmza hitap ediyor. Bu kapsamda çok güzel etkinlik alanlarmz var. Vatandalarmz geldiinde hem tarihi yaayabilecekleri ve milli bilinci oluturabilecekleri hem de gelmiken ailece güzel vakit geçirebilecekleri alanlarmz yaplyor. diye konutu.

Ana Sayfaya Git