'Malazgirt Zaferi kutlamalarına 100 bin kişi katıldı'

Muş Valisi İlker Gündüzöz, "26 Ağustos'ta gerçekten Malazgirt tören alanında Türkiye'nin kalbi attı. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın teşrifleriyle 100 bin kişi Malazgirt tören alanında toplandı." dedi.

Haberler 29.08.2019 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mu Valisi lker Gündüzöz, Malazgirt Zaferinin 948. yl dönümü kutlamalarna ilikin, 26 Austosta gerçekten Malazgirt tören alannda Türkiyenin kalbi att. Sayn Cumhurbakanmzn terifleriyle 100 bin kii Malazgirt tören alannda topland. dedi.

Muun Malazgirt ilçesinde yaplan Malazgirt Zaferi kutlamalarna ilikin gazetecilere açklama yapan Gündüzöz, Türkiyenin milli birlik ve beraberliini dosta dümana ilan ettiklerini söyledi.

Türkiyenin dört bir yanndan insanlarn Malazgirt ruhunu yaamak için ilçeye geldiini vurgulayan Gündüzöz, 26 Austos günü gerçekten Malazgirt tören alannda Türkiyenin kalbi att. Sayn Cumhurbakanmzn terifleriyle 100 bin kii Malazgirt tören alannda topland. Törenlere itirak eden tüm devlet büyüklerimize ükranlarmz sunuyoruz. diye konutu.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann talimat dorultusunda törenlerin her yl daha güzel geçmesini salamaya çaltklarn aktaran Gündüzöz, etkinliklerin düzenlenmesinde büyük emei bulunan Okçular Vakfna teekkür ettiini belirtti.

Gündüzöz, meselenin manevi, milli ve kültürel yönünün her eyin ötesinde olduunu dile getirerek, 20 bin nüfuslu bir ilçenin bir günde 100 bin kiiyi arladnn altn çizdi.

nsanlar çanakkale gibi Malazgirte gelecek

lçedeki etkinliklerin gelitirilerek devam ettirileceini bildiren Gündüzöz, öyle devam etti:

Burada ekonomik aktivite kadar gençlerimizin, çocuklarmzn o günkü ruhu tekrar yaamas da önemli. Buradaki tesislerin gelimesiyle, törenlerin düzenlenmesiyle, gelecek çocuklarmz, gençlerimiz burann ruhunu daya iyi yaayacak, buralarn nasl vatan edildiini daha iyi görecekler. Bundan sonra yl boyunca çanakkalede olduu gibi örencilerimiz, gençlerimiz ve büyüklerimiz Malazgirte gelecek ve burada kalacaklar. Hem Malazgirt hem de Türkiye açsndan milli ruhun sürekli canlanmas hadisesi gerçekleecek. Ekonomik boyutuyla da yla yaylarak Malazgirt ve Mua önemli katklar olacak.

Ana Sayfaya Git