Malazgirt Zaferi'nin 946. yıl dönümü

İlçedeki anıt alanında ve çevresinde yapılan çalışmaları inceleyen Kaymakam Soner Kırlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, 26 Ağustos'ta kutlanacak Malazgirt Zaferi'nin 946. yıl dönümü etkinliklerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılmasının beklendiğini söyledi.

Haberler 15.08.2017 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Programn düzenlenecei ant alan ve çevresindeki çalmalarn son aamaya geldiini belirten Krl, öyle konutu:

Malazgirt Zaferinin 946. yl dönümü etkinlikleri için hazrlklar youn ekilde devam ediyor. Bu programn odanda ve merkezinde okçuluk olacak. Hem atl okçuluk hem de okçuluk turnuvalar yaplacak. Halkmz için okçuluk aktiviteleri yapacaz. Programmz 2 gün sürecek. 25-26 Austos tarihlerinde hem zaferimizi kutlayacaz hem de çocuklarmz bu vesileyle okçulukla tantracaz. Bu etkinliimiz çok kapsaml olacak.

Hem belediye hem de kaymakamlk olarak ilçenin fiziki deiikliine ve güzellemesine önem verdiklerini bildiren Krl, ilçedeki park ve yollar yenilediklerini dile getirdi.

Kaymakam Krl, ant alanna çkan yolu büyük ölçüde genileteceklerini ve yolda youn bir çalma yürütüldüünü kaydederek, unlar söyledi:

Malazgirtimizi güzel tarihi bir kent yapmakta kararlyz çünkü Sayn Cumhurbakanmzn da bu konuda talimatlar var ve Malazgirtin çevresinin çanakkale gibi tarihi yer olmasn arzuluyor. Verdii talimatlarla çalmalar balatld. Sayn Cumhurbakanmz, Malazgirti çok önemsiyor. Daha dorusu Türkiyenin bütün tarihi kentlerini çok önemsiyor. Cumhurbakanmz buraya geldiinde halkmzn bu alan tklm tklm doldurmasn bekliyoruz. nallah Sayn Cumhurbakanmz da buraya müjdelerle gelecektir. Malazgirte baz müjdeler verecektir. Halkmz da Cumhurbakanmz en iyi ekilde karlayacak. Bunun, ilçemiz için de çok iyi olacana inanyorum.

Malazgirt Esnaf ve Sanatkarlar Odas Bakan Nazm Yalçn ise ilçenin heyecanla Cumhurbakann beklediini vurgulayarak, Cumhurbakanmzn buraya geleceinden dolay u anda Malazgirtte bir bayram havas var. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git