Malına el konuldu!

MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin davada Can Dündar'ın mal varlıklarına el konulmasına karar verildi.

Haberler 08.10.2020 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MT TIRlarnn durdurulmasna ilikin habere Cumhuriyet Gazetesinde Genel Yayn Yönetmeni olduu dönemde yer verdii gerekçesiyle çarptrld 5 yl 10 ay hapis cezas Yargtay tarafndan bozulan Can Dündarn yargland davaya gitmemesi durumunda kaçak saylarak tüm mallarna el konulmasna karar verilmiti.

MAHKEME KAçAK SAYILMA SÜREC BALATMITI

Yargtay 16. Ceza Dairesi, Dündar cezay bozmu, dosya yeniden stanbul 14. Ar Ceza Mahkemesine gelmiti. Dündar hiçbir tebligata cevap vermeyip ifadeye de gelmeyince hakknda firari olduu gerekçesi ile gyabi tutuklama karar alnd. Krmz bülten çkarlmas için de bavuru yapld. Yarglama çerçevesinde mahkeme, stanbul Cumhuriyet Basavclnn talebi üzerine kaçak saylan Can Dündarn üzerine kaytl tanr, tanmaz mal varl ile banka hesaplarnn tamamna el konulmas için süreç balatt.

EL KOYMA KARARI

Mahkeme Dündarn 15 gün içinde mahkemeye gelmesi yönünde ilan verilmesine hükmetti. Can Dündar bu süreç içinde mahkemeye gelmedii için kaçak saylmasna hükmedildi. Hkim Akn Gürlek bakanlndaki mahkeme ayrca Dündara ait menkul ve gayrimenkullere el konulmasna karar verdi.

çANKAYA VE ÜSKÜDARDAK TAINMAZLARA EL KONULACAK

Bu kapsamda, Can Dündara ait olduu tespit edilen; Ankara çankaya, Mula Bodrum Kumbahçe Mahallesi ve stanbul Üsküdardaki tanmazlara el konulmasna hükmedildi.

BANKA HESAPLARI

Can Dündarn banka hesaplarnn tespiti için Türkiye Bankalar Birliine yaz yazlmasna ve gelen cevaba göre tespit edilen vadeli-vadesiz hesaplarna el koyma kararnn uygulanmas için bankalara müzekkere yazlmasna karar verildi.

TMSF, MALLARIN YÖNETMNE KAYYIM OLARAK ATANACAK

Mahkeme, sana ait el konulmasna karar verilen tanmazlarn says, hak ve alacaklarn miktarn dikkate alarak söz konusu mallarn yönetimi amacyla Tasarruf Mevduat Sigorta Fonunun (TMSF) kayym olarak atanmasna hükmetti.

Can Dündarn Almanyadan Türkiyeye iadesi için Adalet Bakanl talepte bulunulmutu.

Ana Sayfaya Git