Manisa'da 4.8 büyüklüğünde deprem

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde Richter ölçeğine göre 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Başta İzmir olmak üzere çevre illerden de hissedilen depremde, ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı yaşanmadı.

Haberler 29.01.2020 - 10:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Afet ve Acil Durum Yönetimi Bakanl Deprem Dairesi Bakanlnn merkez üssünü Manisann Krkaaç ilçesi olarak saptad deprem, saat 14.26da meydana geldi. Yerin 6.99 kilometre derinliinde olan deprem, Manisann yan sra zmir, Aydn, Denizli, Uak, Kütahya, Bursa ve Balkesirde de hissedildi. Panie neden olan depremle birlikte Manisada vatandalar, sokaklara çkt. Depremde ilk belirlemelere göre can ve mal kayb yaanmad.

Boaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Aratrma Enstitüsü ise depremin büyüklüünü 5.1 olarak açklad.

22 OCAKTA 5.4 LE SALLANMITI

Manisann Akhisar ilçesinde 22 Ocak tarihinde 5.4 büyüklüünde deprem meydana gelmiti. Can kaybnn yaanmad, 3ü balkon ve pencere gibi yüksek yerlerden atlayan, biri ise panik atak sonucu, toplam 4 kiiyi hastaneye kaldrlm, 5 metruk bina da depremde hasar görmütü. Akhisar ve Krkaaç ilçelerinde AFAD tarafndan 156 çadr kurulmutu. Bu depremin ardndan bölgede yüzlerce artç sars yaand.

K ARTçI DAHA OLDU

Manisann Krkaaç ilçesinde meydana gelen 4.8 büyüklüündeki depremin ardndan saat 14.45te 3.5, saat 15.00te ise 3.7 büyüklüünde iki sarsnt daha oldu.

VALLKTEN AçIKLAMA

Manisa Valiliince Krkaaç ilçesinde meydana gelen depremle ilgili yazl açklama yapld. Valiliin açklamasnda, deprem nedeniyle yaralanma ve hasarn meydana gelmedii belirtilerek, 28 Ocak 2020 tarihinde saat 14.26da merkez üssü Krkaaç ilçesi olan 4.8 büyüklüünde deprem meydana gelmitir. Depremde can kayb, yaralanma ve herhangi bir hasar meydana gelmemitir. Kamuoyuna saygyla duyurulur denildi.

2 BNA HASAR GÖRDÜ, 9 K HASTANEYE BAVURDU

Depremde, krsal Karakurt Mahallesinde, önceki depremde hasar gören ve boaltlan tek katl 2 binada hasar meydana geldi. Akhisar ilçesinde ise deprem sonras 9 kii, hastaneye bavurdu. 2si hamile 7 kiinin, yaadklar korku nedeniyle 2 kiinin de düme sonucu hastaneye gittii belirtildi.

Ana Sayfaya Git